do 2023 dost casu pre obe etapy. vobec nechapem ani to preco sa ma druha cast stavat tri roky.
ajaj, a ja som si myslel, že sneh a ľad je len v pacholande, a zrazu soroška, čiže ako ti to vyhovuje.
Ono na horskom priechode sa sem tam ten sneh vyskytne ,otom potom, ale je to jediny vyskovy problem na celej trase R2. A najdrahsi… zasa sa cudovat ze je na kopci sneh je ako byt prekvapeny ze na Orave je aj slnecno
nevo, presne tak otom potom, ten juh tiež nieje ideálny , kde sviet len slniečko. Občas tam fúka aj vietor, a odfúkne aj kamion z cesty. Ale táto skutočnosť niekomu nehrá do karát, tak sa nesmie o nej písať. Snehové spravodajstvo sa dáva len z Pacholandu. Na severe sú všetký úseky megalomanské, a na juhu všetko postavíme za 5m€/km, tak ako sa napr postavila pribina. , no a hlavna vec, že na juhu sa stavajú dialnice pre 2700aut/24 hod.
Devil stavim sa s tebou o flasku dobreho Rumu/ skotskej ze do konca roka 2022 (resp. Tohto program obdobia) I.etapa R2 Kosice nebude postavena.
Pacho - Kosicky kraj ma NAJMENEJ KM D/RC… dane platia ludia aj tu… okolie Kosic ma PP a pribudaju dalsie ale kvalitnych ciest nie..
Ano - suhlasim s Devilom a sem tam aj DrX ze vystavba by tu bola lacna.. Nik netvrdi Opakujem nik netvrdi ze R2 ma byt priorita ale treba delit peniaze aj inde nie len do D3 a D1 na zapade.. tesim sa na dalsie zcitanie dopravy a cisla kt z toho vyjdu. Ak poukazujes na intenzity potom preco sa nestavia na vychode to co uz intenzity ma : Kosice- Moldava, Michalovce- pozdisovce.. alebo usek na st.hranicu s UA kde mas 2km rady kamionov..
ver tomu ak dotiahnes velkeho investora do okolia KE-TV- MI tak ti ta intenzita stupne kedE ten naviaze dalsich… plno ludi sa vrati spat. Ludom rozdiel 100e nebude stat za to aby travili tyzdnovky na zapadnom svk.
A to ako si napisal ze fukne ano je jeden usek cca 3km kt je extrem ale mozno 2x do roka kedze si v uplnej kotline kde ten vietor nema kde ist… plus otoca len kamiony kt su plachtove a prazdne.
veď hej. Presne s devilom, sa hocikedy, tiež pochytí, tak isto drx, ale určite majú svoju pradvdu, s ktorou musím aj ja súhlastť. Delenie 60/40, by bolo najspravodlivejšie. Zasa na druhej strane, keby sa splnili všetky sľuby čo nám sľubovali, tak D1. D3, mohli byť dávno hotové, a v pohodičke stavať juh, a v slušnom profile. Je pravda, že košice, majú málo dialnic, ale to je dané skôr geografiou. Napojenie D1, je a tam stačilo pár km, Tiež držím palce, aby sa čím skôr dokončil obchvat KE, čo sa zádá dosť nádejne a potom sa pustiť na smer Michalovce. Myslím si , že KE veľmi pomôže, keď madari dokončia prepojenie na miškovec, a tým sa zvýši aj počet vozidiel na R4 . Už som to tu pár x písal, že višnové RK a Tu-Hu sa stavia aj pre východ, keby to bolo tak je menší problém aj pre investora uvažovať o KE. V košiciach (MI, TV…) je dosť veľký potenciál, čo sa týka pracovnéj sily, ako aj vedecko výskumných zložiek. (TU-košice …)
Idealne by bolo keby unikovu ruru razili rovno ako plnohodnotnu aby sa potom dalo lahko rozsirit, len toho sa asi na svk nedockame
5 mil. za km mohlo byt par rokov dozadu, ceny ale idu hore. ale lahky usek do 10 mega za km zatial plati. kuk sem R2 vseobecne - #2465 podľa devil
pozrime sa na to podla toho kde bude kolko mostov, tunelov. podla toho na vyse 200 km mame iste len 3 tazke useky dokonca plesivec s 1,3 km tunelom mi nepripada extra narocny ako branisko, visnove a pod., porovnatelny skor s borikom a este moze byt kratsi alebo nemusi byt vobec.
tie 3 su teda krivan-mytna a KE I. kvoli mostom a soroska kvoli tunelu.
…a zase tie nestastne porovnania, R4 na madarsku hranicu s 2700aut/24 hod. treba porovnat s 1000-2000 autami denne na D3 svrcinovec - skalite.
R4 KE-milhost 5,7mil/km/2700 aut je 2.111 €/voz/km
D3 svrc-ska 28 mil/km/2000 aut je 14.000 €/voz/km
aj keby bolo 5000 aut by D3 vychadzala horsie, aby vysla cca rovnako treba vyse 10.000 aut.
https://www.ndsas.sk/uploads/media/8f09b287eb284a5efe37a627fb821de7bedb027a.pdf
Az budu Kysuce plynule prejazdne, budu aj vyssie intenzity a nie Tvoje vycucane z prsta, ale namerane.
Vychvaluje tu niekto cenu D3 Svrcinovec - Skalite, na rozdiel od vychvalovania do nebies R4 Kosice - Milhost? Vacsina usekov D1 maju lepsi pomer nez juzna R4.
A Plesivec a pravdepodobne aj Zvolen, netreba tunel na to aby bol usek drahy
Cadca 4830 NA/24h
Soroska 1243 NA/24h
A keby si nevedel ako vyzera NA/kamion, lebo u vas su zriedkave:
https://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=241&image_id=37795
http://www.dialnica.info/dialnice/img/D3_Cadca-Svrcinovec1/D3_Cadca-Svrcinovec01.jpg
http://www.dialnica.info/dialnice/img/D3_Cadca-Svrcinovec4/D3_Cadca-Svrcinovec094.jpg
http://www.dialnica.info/dialnice/img/D3_Cadca-Svrcinovec4/D3_Cadca-Svrcinovec095.jpg
ak bude M30 plne prejazdna aj obchvat KE tak na R4 budu tiez vyssie intenzity, tj. VZDY bude vyhodnejsia R4 lebo NAKLADY nepustia. ano vychvalujeme R4 do nebies lebo konecne vznikne dialnicne prepojenie cez hranicu v plnom profile mimo D2 a D4. uz chapes preco ?
R2 Tornaľa – Gombasek - #32 podľa aquila vybrany bol cerveny variant.
to sa este uvidi, tie 3 su s cenou okolo 20 mil za km. ziadne 30-40+ mega za kilometer. k tomu 5 usekov D3. a pritom tu zachvilu “zistime” ze soroska je bezny usek R2 a dubna-skala-turany je bezny usek D1.
Vies jano to je taky argument ako povedat ak bude komplet R2 tak klesnu intenzity na D1…
Myslim ze aj keby bola dostavena len M30 tak intenzity stupnu…
Tomu hovorim argument.
Tu
http://www.dialnica.info/dialnice/img/D3_Skalite2/D3_Skalite38.jpg
uz “cez hranicu v plnom profile” to je. A je to mimo D2,D4. Len potom niekedy stoja/poposuvaju sa aj hodinu v Cadci/okoli Cadce a v Radoli a okoli.
Link na EIA kde je uvedene iba “Po ukončení procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie je dokumentácia uchovaná v evidencii príslušného orgánu.”
je velmi uzitocny.
A cena, ktora je tam uvedena “23.47 mil.€/km (r.2010)” je podla teba lacny usek?
Vidim, ze pre niektorych je nepochopitelne, ze ked auta stoja bezne hodinu v zapche, tak radsej idu inou trasou.
ale R2 je priorita, hlavne u DRX a Devil, potazmo aj nevo83.. pamatam si ze nemenovany admin tu vyhlasoval, ze D3 netreba do 2030. takze vo tom to je panove-…
tomu hovorim argument ja…OMG ved ten usek ma mozno kilometer. ak toto ides porovnavat so suvislou dialnicou 2x2 od KE po miskolc tak to uz naozaj nepotrebuje komentar.
mozes si to dohladat aj tu na fore.
nie, tak celkom ja R2 za prioritu nepovazujem, skor by som bol za zmysluplne delenie penazi v neakom pomere… nemam nic proti vystavbe D3 len nech sa vsetky peniaze nedavaju len tam - NARAZ … cize doprajem usek na D3 ale aj na vychodnej R2+R4 a D1… a som proti vystavbe Dargova, sorosky, turany-hubova
za tieto peniaze sa da postavit x-nasobne viac.
Ak si si nevsimol, tak skutocne sa vsetky peniaze nedavaju len tam (pokial sa bavime o D/RC)
ZA kraj ma alokovanu sumu do 1,3-1,5 mld. eur co je vacsina (samozrejme nepocitam sukromnu D4/R7) tak nie je mozne zacinat dalsie useky D3. tur-hub je kapitola sama osebe tam megalomania je slabe slovo.
Odporucam pockat rok do spustenia D3 okolo Cadce, fakt sa potom ukaze co sa tu bude diat,
Na to nepotrebujem ani vestecku gulu, bude podstatne vacsia kolona od CA v Radoli nez byva teraz a predpokladam, ze aj opacnym smerom narastie, lebo v CA uz nebude zdrzanie a tak to viaceri skusia, ktorych to v sucasnosti odradza.
To je take Tvoje, nepocitam R1 Pribina, nepocitam D4/R7 a na Turany-Hubova pouzijem taky isty nezmyselny odhad ako bol na LL-DS.
Napisal si:
Takze som to zobral doslovne a ukazal plny profil cez hranicu. Na 60 km plny profil usetri asi 8 minut (130 vs 100 km/h). V pripade polprofilov D3/S1 po dokonceni obchvatu Wegierskej Gorki v roku 2023, teda 36 km polprofilu znamena rozdiel asi 5 minut, oproti sucasnemu beznemu zdrzaniu v spicke 1 h na Kysuciach, to je dost zanedbatelne.