Stratégia ministra v tomto prípade je hlavne vykúpiť pozemky. Ak sa do volieb podarí vyhlásiť a vyhodnotiť súťaž, či nedajbože podpísať zmluvu, to je už iba určitá politická pridaná hodnota. Prípadný podpis zmluvy so zhotoviteľom očakávam tesne pred voľbami. Samozrejme žiadne reálne finančné krytie do volieb nebude. Bude sa veľa hovoriť o presúvaní peňazí a bla bla bla, lenže problém s financovaním tak či tak padne na budúcu vládu.
Loe krasne si odcitoval INEKO… z ich stranky
Už som to kdesi napísal, že viac plne pripravených a vysúťažených úsekov, hoci nekrytých, to Érsekova taktika:
- proti vzpriečnym súťažiacim “nerob problém, bo tvoj tender nadobro zruším”,
- nevie, koľko má peňazí k dispozícii, plus má tušáka, že EK prípadne povolí financovanie na etapy, ako to dovolili Počiatkovi
ja teda niesom ersekov fanusik, prave naopak, ale toto je podla mna dobry napad mat rozrobenych viac veci sucasne…a vseobecne, je hrozne ako sa u nas 20 rokov serie na pripravu, potom aj ked su niekedy peniaze tak nemame co stavat, alebo jedine co je pripravene je ta najvacsia sprostost ![]()
INEKO som necitoval, keďže INEKO nesledujem. Tie podobné slová sú tak iba náhoda. Objektívne sa ale o tomto úseku nič veľmi odlišné povedať ani nedá. Nie že by som ale komukoľvek chcel brať optimizmus ![]()
Naco by nam bol tunel pod Soroskou…
“Horský priechod Soroška po viac ako hodinovej odstávke pre nákladnú dopravu opätovne pre veľké vozidlá otvorili. Na tento úsek zároveň vyčlenili jedno samostatné vozidlo na odhŕňanie snehu a posyp. Dopravu na mieste usmerňuje aj polícia.”
No neviem ci si si nevsimol, ale skoro na celom slovensku je “kalamita” ![]()
V Bratislave sa vyhrotila situácia tak, že už vodiči po sebe strieľali. Ak treba silou mocou míňať na nie tak podstatné veci, tak v BA chýba jeden tunel a ten by mal ďaleko ďaleko ďaleko lepšie využitie ako ten pod Soroškou.
Vladko nam zas mudruje.. esteze to podla teba nejde
Chápem, že sa ti to nedobre číta, keď sa bojíš o možnej nerealizácii zbytošného tunela na miernom prevýšení. Ak by štát tie peniaze dal na obnovu AB krytu na trojkách kde je starší asfalt ako 30 rokov tak by lepšie spravil.
Je, ale na juznom tahu je toto jediny “horsky” prechod, na severe ani dialnicu neudrzia v zime zjazdnu…
Akosi nerozumiem. Sitina v BA má smiešne výškové prevýšenie a predsa je to zmysluplný tunel. Prečo spochybňovať jedinú reálnu bodovú závadu na R2 ? Soroška je z oboch strán v lete , či v zime závada. Tie treba odstraňovať v prvom rade. Tunel sa tu zdá byť lepšie riešenie, tak let’s go. Podobných závad ešte musíme odstrániť desiatky… Navyše je potom od Košíc po Figu slušná cesta, tak načo čakať ?
lebo neušetrí ani minútu času. aktuálna rýchlosť prejazdu je 78km/h. ak bude tunel bude 80km/h.
vždy keď tadiaľ prechádzam hľadám ten problém. jasné, nedá sa to porovnať s cestou Jablovom - Šaca, ktorý sa dá ísť technicky aj 140km/h. najskôr treba postaviť ešte 100km R2, kľudne aj v polprofile, nech sa tá trasa stane zaujímavou, zvýši sa intenzita dopravy čím klesne priermerná rýchlosť na Soroške a potom stavať tunel ako dvojrúrový.
(myslel som tunel Karpaty)
aktualna rychlost prejazdu 10 minut po polnoci. neviem ci mam plakat ale sa smiat. a ze nejaky sialenec strielal v BA na kosickej/prievozskej ma sotva nieco spolocne so soroskou. ale tie myslienkove pochody su skutocne originalne. ![]()
realita je 17 km/15 minut co je ledva 70 km/h. 14 km R2 z toho 80 km/h cez tunel a 100 mimo neho je 9-10 minut.
najskôr treba postaviť ešte 100km R2, kľudne aj v polprofile, nech sa tá trasa stane zaujímavou, zvýši sa intenzita dopravy čím klesne priermerná rýchlosť na Soroške a potom stavať tunel ako dvojrúrový.
(myslel som tunel Karpaty)
namiesto zbytocnych poloprofilov ktore zvysia rychlost z 90 na 100 a vytvoria nove cesty smrti treba postavit sorosku, + vyriesit baktu a batku. tie vytvoria atraktivnu cestu I. tr. LC-KE v dlzke 150 km co na Sk by nemalo obdobu. a namiesto tunela karpaty treba zrekonstruovat elektrickove trate, postavit nove a vyriesit zeleznicny uzol BA so zdvokolajenim trati a novymi zastavkami.
amiesto zbytocnych poloprofilov ktore zvysia rychlost z 90 na 100 a vytvoria nove cesty smrti treba postavit sorosku, + vyriesit baktu a batku. tie vytvoria atraktivnu cestu I. tr. LC-KE v dlzke 150 km co na Sk by nemalo obdobu. a namiesto tunela karpaty treba zrekonstruovat elektrickove trate, postavit nove a vyriesit zeleznicny uzol BA so zdvokolajenim trati a novymi zastavkami.
amen, na juznej R2 nic viac netreba na najblizsich 15 rokov…v BA by som ale pridal predlzenie tomasikovej, bojnickej a severnu tangentu spolu s prerobenim bajkalskej na mimourovnovu, co by ale stale mohlo vydat za cenu tunela karpaty ![]()
Asi nechodíš po I/16… obce na trase, vodiči čo chodia 70, chodci pri ceste… Cestu treba postupne zlepšovať a nie 15 rokov čakať.
Jasné, že investovanie do nových mestských ciest/tunela by bolo lacnejšie a podstatne viac by to prospelo mestu, ale v tejto krajine stavia cesty len NDS, tak to musí byť jedine diaľnica ![]()
Tak ale spocitaj si cez kolko obci ta cesta vedie po I/16 a akym trivilianom a teraz sa pozri na I/21.
ale tu nikto nespochybnuje ze aj I/21 potrebuje prelozky. alebo I/66 a I/59.
Asi nechodíš po I/16… obce na trase, vodiči čo chodia 70, chodci pri ceste… Cestu treba postupne zlepšovať a nie 15 rokov čakať.
Jasné, že investovanie do nových mestských ciest/tunela by bolo lacnejšie a podstatne viac by to prospelo mestu, ale v tejto krajine stavia cesty len NDS, tak to musí byť jedine diaľnica
ale chodim, na tej trase okrem uz tendrovanych usekov, toho co pisal devil a sorosky ozaj dalsich minimalne 15 rokov nic netreba, vodici co chodia 70 su vsade po slovensku rovnako aj chodci pri ceste…treba riesit rozne bodove zavady po slovensku typu sarissky stiavnik, kremnicke bane, spojnica TN-BN a konecne by sa mohla niekam pohnut aj R6
Ak tú trasu nechceme zásadne zlepšiť tak nemá zmysel riešiť ani Sorošku. Nech tie peniaze dajú na R4. Pred R6 je D3, takže R6 musí počkať.