R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou | tunel Soroška

Super praca (pre tych lenivsich je na konci aj zhrnutie slovensky).

Akurat smutne, ze ak ma byt z tejto tvojej prace aj nejaky uzitok, tak jedinou sancou je pad aktualnej vlady “odbornikov”…

Pri razeni Jablonovskeho tunela sa krasove utvary jednoducho zasypali, nie je to ziadna fama, ale fakt :slight_smile:
Nieco o podr. geol. prieskume pre tunel Soroska, ktory som publikoval a ktory bral v uvahu aj vysledky z razenia zel. tunela…

geology.sk/wp-content/uploa … oroska.pdf

… a návrat vlády zlodejov.

Tak preco zrusili tu súťaž?

Pred 20 rokmi rozprávali, že treba trpezlivosť a aj tunel Soroška príde raz na rad a postaví sa, žiaden problém. Prešlo 20 rokov, malo sa stavať a zrazu stopka, lebo voda. Ono o 15 rokov nebude problém voda, ale krasové jaskyne, nebodaj územie, ktoré dovtedy presunú do najvyššieho stupňa ochrany, a tak nie je na mieste žiadna trpezlivosť, ale len dať sa dokopy, lobovať a stavať čo najskôr dokiaľ sa normy nesprísnia tak, že sa nebude môcť stavať vôbec nič. To nie je hádzanie sa o zem, ale plané sľuby a klamstvá celej politickej garnitúry ľudom tu žijúcim a tým, ktorí využívajú tento úsek cesty. Obdobne to bude aj s tunelom Plešivec lebo chránene územie. Veď už aj vo vysokom stupni pripravený úsek od Figy po Batku akosi zakapal a ostalo akosi ticho. Alebo preto, že nie je priorita R2 a opäť omieľané intenzity že tu nie sú, a politika výstavby stála len na politickom lobovani SMK a Érsekovi, a nie pre potreby občanov SR žijúcich od Lučenca na východ. Dokonca sú nútení aj Košičania jazdiť dookola vrátane MI, TV okresov cez Prešov. Jednoducho Drx má pravdu, naokolo bližšie.

Lebo priority terajších odborníkov sú vďaka lobistom na sever a opäť okolo BA a nie na juhovýchod od Lučenca a tobôžto na ďaleký východ, opäť prázdne sľuby a zavádzanie okresov TV a MI.
peters k tomu návratu zlodejov, ani teraz to nie je ružové a som zvedavý čo bude po obmene tejto vlády. Alebo žeby na príčine je Corona? Také detinské, aj počas nej sa žije a treba plánovať budúcnosť a nespať.

Medzi casom na Soroske… https://infrastruktura.sk/t/priechod-soroska-uz-pre-vodicov-nie-je-bezpecny-rozpadava-s/23777/1

10 rokov to vydrzi s prehladom. :mrgreen:

Možno aj 100 rokov to bude musieť vydržať. Len či to budeme prehľadať, nevieme. :smiley:

10 rokov myslis ako tie. Mosty. Co stale nejaky zatvaraju, a medzitym aj spadne?

Neviem ako je to tam spadovane ale pal dazdou troska vody a mrazu a trn mur pojde dole.
Ale tu kazdy ma na vsetko cas…

Takze R2 Soroska je definitivne vyradena z eurofondov: https://infrastruktura.sk/t/priprava-dialnice-na-kysuciach-je-v-plnom-prude-stat-sa-vsa/23924/1
RIP

potichu zlikvidovali projekt, skoda.. bola to velka sanca budeme cakat dalsie “storocie” kym sa to obnovi a opat s usekom pohne.. skor vidim vacsiu nadej na rovinate ovela lacnejsie a jednoduchsie useky ako saca vcelare jablonov a pod a najblizsie pojdu asi zacharovce batka figa

No v DennikuN si z niektoreho prsta vycucali, ze “Aj Doležal chce Sorošku” lebo vyhlasil „Projekt Soroška bude pokračovať, takisto ako celý úsek R2,“ citovala vlani ministra agentúra TASR.
https://infrastruktura.sk/t/politici-odmietaju-ukazat-plan-vystavby-dialnic-urobili-sme/23926/1
Celkom zabavne fabuluju a odpisuju co ich napadne…

smutne ze medzi priority nedali aspon defacto prirpraveny usek Zacharovce Batka Figa a dalsie useky R4 pricom R4ku viackrat spominali ako Via Carpatia ze ju treba staviat ze na nas tlacia susedia aj EU a prioritne by sa mala staviat vo velkom dalej ,minimalne usek Kapusany -Lipniky by tam mal byt rovno ako priorita v plnom profile,mali by ho hned staviat spolu s obchvatom Presova kedze patri medzi top frekventovane useky vramci R4
a sokovalo ma ze tam niesu ani useky na D1 ktore viackrat minister tlacil medzi priority.. to su mi veci ,zrazu netreba sever dokoncit? turany-hubova, branisko a zemplinsku cast D1

O useky R2 pri RS by som sa nebál. Stastie praje pripravenym.

Ten clanok je z 50% zavadzajuci roky vystavby casto nerealne a ani ked by priprava vykupenie pozemkova tendre isli rekordne rychlo

Sorosku odpalil byvali minister, ignoroval postup pripravy,codnu eiu a proste to dojeb…i a tlacili to kvoli volbam, teraz ju vyradili z programu lebo sa neda stihnut to vytendrovat a postavit

Prešiel som si túto tému až po str. 55, aby som sa uistil, že tu nie je nasledujúci text, ktorý vyvracal mnohé tvrdenia štátnych úradov o mnohých faktoch od pozemkov cez intenzity … čo bola inžiniermi spísaná petícia za dokončenie VO, aby sa videla cena a že existoval aj časový priestor na dokončenie príprav. (nič to, je to zrušené “lebo covid, financie atď.”). Ak to tu nedajbože predsa len je, tak to odstráňte, no z mnohých príspevkov naprieč fórum vidno nepodložené argumenty ako z niečoho plynúce fakty.

jablonovnt.sk/e_download.ph … jnenie.pdf

Ešte som niekde zhliadol, že namiesto Sorošky a 1/4 miliardy to treba dať na Moldavu-Šacu. Ono je to pekné, ale príprava tohto bude ďalších 5 rokov :smiley: Dospejeme k tomu, že sa nebude stavať nič, lebo vždy bude priorita inde. Kedysi sa dohodol kľúč, že na D1 pôjde 60%, ani ten sa nikdy nedodržal, ale to čo sa teraz predvádza je strašné. Dovtedy mohla byť Soroška hotová. (ale nebude)

Badger-FB, dik za info (v januari som to nejak prehliadol). No ale velmi na tom nezalezi - jedine, ze by 1.septembra sa Dolezal porucal :slight_smile:.

Takze nateraz to bude na Soroske dalej takto kosicednes.sk/spravy/na-soroske … este-foto/

Badger-FB, dik za info, ale tu nie je veľa priaznivcov stotožnených s týmto názorom na tunel Soroška juhom Slovenska, obzvlášť UHP. Soroška mohla by byť hotová, ale nebude, lebo nerobia nič. Keby aspoň rozpracovaný úsek Bátka-Figa, ale ani to a radšej sa pustili do rekonštrukcie pôvodnej cesty miesto odstránenia zákrut a prevýšení. Zrejme, lebo Erszek. Dokedy? V budúcej 50-ročnici.

Velka skoda, ze sa Ersekovi nepodarilo rozbehnut tento usek az po vystavbu… Hladova dolina sa ho opat dalsich 20 rokov zrejme nedocká.
Je to velka hanba vsetkym ktori sa to akymkolvek sposobom snazili zastaviť. Ci uz cez prepocitávanie nenávratnosti alebo strasenim
o geologických-environment. apokalipsách :unamused: