A čo kvalita asfaltu? Čo som počul tak to nie je nič moc a natriasanie je tam skoro ako na úseku D1 - Mníchova Lehota ![]()
Podla mna kvalita asfaltu je velmi dobra.
V podstate to tam dost výrazne trasie pár metrov pred mostom do Detvy a pár metrov za nim v smere na Pstrusu a ešte to trasie niekoľko desiatok metrov ďalej za týmto úsekom v smere na Pstrušu. Mal som sklopenú dopoly slnečnú clonu a na nej som pekne vydel ako s ňou lomcovalo na týchto miestach ![]()
Nazdar páni,
pridávam zaujímavý prejazd ktorý som absolvoval v sobotu cestou z Brezna do Lučenca.
[video_youtube]YouTube
[size=85]url: youtube.com/watch?v=QXDs0STNXbs[/size]
Bol som obzriet tu obsluznu rampu v tvare podkovy…
[album]32112[/album] [album]32111[/album]
…nic tam nie je, nema to ani len napojenie cez nejaku branu alebo zavoru na vedlajsiu cestu. Je to asi 500 metrov od MUK Detva, akokeby sa tam nedalo otocit v ramci MUK, prip. na KO ktorym konci 400 metrov dlhy privadzaci v DT. No, velky luxus…
- decembra mali nejaku brigadu (pricom sa chvastali, ze usek otvorili 10. novembra o mesiac skor, cize posledne dokoncovacie prace mali vychadzat na 10. decembra), vtipne je, ze to nebolo oznacena ani jednou znackou, alebo nejakymi majacikmi…
youtube.com/watch?v=jZKud8yLDMc
Ale co je zaujimavejsie, daval som vacsi pozor na znacky, na vsetkych 4 vjazdoch, je osadena tabula s priecarknutou znamkou, cize podla dopravneho znacenia je usek bezplatny pre vozidla do 3,5 tony.

nuz, ssud sa musi naucit ako sa sprava na dialnici. roky boli zvyknuti kaslat na jednotkach na znacenie, toto je vysledok…
tak to je prúser, lebo podľa ndsky je úsek spoplatnený ndsas.sk/spoplatnenie-dialnic/49148s
to co je na webe je prd platne, podstatne je ake su tam znacky
a nedali ich dole od noveho roku?
Od dnešného dňa je rýchlostná cesta spoplatnená !!!
Ale šípim, že pravá ruka nevie, čo robí ľavá… preto ten prúser. Ak bola R2 pár týždňov bezplatná, prečo o tom nikto neinformoval?
Potvrdzujem, bezplatne tabulky su odstranene pri Pstrusi.
Inac zmena nastala aj na velkych tabuliach;

vs.

A toto tusim tiez predtym preciarknute nebolo, zas to nie je uplne spravne, pretoze prava strana tabule plati, vetva na KE funguje od zaciatku…

racto ty robis na NDS alebo nejakom stredisku udrzby?
No nech si vyserú oko, ak je to naozaj spoplatnené. Taký ľudia, čo denne chodia do roboty do Zvolena z Hriňovej, Kriváňa… tak si určite budú kupovať známku za 50 euro.
Taktiež veľa ľudí jazdí od smeru Lučenec na Banskú Bystricu a kvôli 10 km cesty si určite zakúpia známku.
Keď chceli vyhnať dopravu z Detvy, tak tento úsek mali nechať bez spoplatnenia, takto skoro všetky osobáky ostanú na starej ceste. Ten kto nad tým rozmýšľaľ a zaviedol úhradu, je totálny dement. Preto táto republika tak aj vyzerá, keď ju riadia takýto primitívovia. ![]()
Andi: Tie veľkoplošné značky mali odstrániť až kym sa nespustí úsek R2 Zvolen, východ - Pstruša.
A nie nerobim ![]()
Čo sa týka toho spoplatnenia, je to fakt debilina. Už ráno to bolo vidno na výjazde z Detvy. Tažšie sa vychádzalo. Mohli to ponechať až do otvorenia druhého úseku. ˇŽiaľ v tomto prípade nie je v tomto území žiaden lobing čo by sa o to snažil.
Na druhej strane tranzitna doprava bude pouzivat R2, aj ked je spoplatnena. Vela aut vyuziva juznu cestu BA-KE a ti vsetci maju zakupene dialnicne znamky. Aj ked to su vacsinou vikendy.
A ked niektodochadza kazdy den do BB, tak asi tiez ma dialnicnu znamku. A ked nema, tak si ju mozno nekupi, ani ked bude cely usek dostavany.
To uz je vec preferencii, lebo niekto radsej usetri 1 Euro za tyzden ako by usetril za ten tyzden hodinu a pol.
článok na ASB asb.sk/inzinierske-stavby/ry … usa-krivan
Hned v uvodnom odseku taka blbost… “Navrhovaný úsek rýchlostnej komunikácie R2 významne predĺži súvislú sieť”. Ved usek konci v poli aj zacina v poli a to sa nezmeni ani po otvoreni susedneho useku ZV vychod - Pstrusa, kedze chyba a este dlho bude chybat obchavt ZV a druhy koniec je este vacsia utopia ohladne suvisleho tahu az po R4 resp. D1 ![]()
V tomto článku sa mieša budúci a minulý čas, ako keby auto oprášil akýsi návrh. divím sa, že to vyšlo na abs.sk.
To čo robia za cestu pod salašom Detvianskym?
Úprava cesty I/16. Nestihla sa minulí rok. Myslím že je to SO 105-00. (Upravuje sa oblúk)