R2 Pstruša – Kriváň

google.sk/maps/dir/48.53439 … !3e0?hl=en

10km za 11 minút = 55km/h… až také zlé to nebude

presne tak, doteraz bolo pravidlom, ze zjazd z D na jednotku bol stale hlavnou cestou. Az teraz to zmenili a vznika chaos.
namatkovo Povazska, Spissky stvrtok, Beharovce, Fricovce a istotne aj ine (vazec). Snad len srdiecko pri PP nie, ale tam boli semafory

to i15: no podla tej google maps co sa na mi na tom linku zobrazilo (ak som ju teda dobre pochopil) má dotyčný google maps zjavne rezervy v zakladoch fyziky pre stredne školy :slight_smile:). zo skoly som uz sice pradavno,ale vzdy platilo,ze s=v.t Pre R2 rychlostnu cestu si dosadime rychlost v 130km/h a drahu s 10km. 10/130 = 0,0769 hod. čiže 0,0769 hod x 60 = približne 4 min a 36 sekund (+/-) .Čas 11 min platí len pre staru cestu I.50,kde rychlost mimo obce je 90km/h a v obci (krivan,detva) 50km/h.

Rychlost 130 by som nedaval, ak tak skor 120km/h pretoze musis pocitat aj s rozbehom na zaciatku a spomalenim na konci, kedze vzorec je pre priemernu rychlost na danom useku a ta nie je na celom useku konstantna (zvlast na kratkom useku je to je ocividne), takze skor 10/120 = presne 5 minut.

google nepočíta teoreticky, ale podľa skutočnej rýchlosti vozidiel s android (?) mobilmi a zapnutým gps. zatiaľ má zjavne chybu vo vyhodnotení dát

Co tu riesite… Vsak z mojho videa je cas prejazdu jasny, po rozbehu konstantna rychlost cca 135.

neviem ci su to dve rozdielne nehody alebo len jedna podana kazdu polhodinu inak ale dnes v dopravnych servisoch hlasia nehodu dvoch autobusov na vjazde pri pstrusi na novu dialnicu a neskor hlasili osobne auto s autobusom… asi je to tam komplikovane :smiley:

ja neviem čo to za sprostosť zasa vymysleli, pri ukončení dialnice dávať vedľajšiu cestu?? Logika dá, že dialnica vždy hlavná, a keď končí, tak na zjazde bude automaticky hlavná!!. Zrejme neaká múdra hlava si na tejto sprostosti spravila ašpirantúru. Tiž to nefunguje ani pri vrútkach… Keď je hlavná vz dialnice prevažne nie je problém.

Ta stopka pri zjazde z R-ky, zvlast ked je to nateraz koniec R-ky je vskutku zvlastny. Ked otvoria predosly usek ZV Vychod - Pstrusa, nech sa paci, ale momentalne sa mi to zda ako nezmysel. Inak nieco podobne vznikne na MUK Banovce, akurat tam predchadzajuci usek od Mnichovej Lehoty je v nedohladne.

Dobré ráno, stará mama :smiley: . Nie je to jediné miesto, ktoré je tak riešené /aj zjazd z R4 pri prikošických Šebastovciach/.

fajn stara mama sa prebudil, lenže otázka znie, keď je to na R4 tak je to OK? (takúto sprostosť spravili aj DS-TU). Podľa mňa nie.

HERE.com (cize aj planovace na Nokiach) ma us Pstrusa-Krivan zakreslene spravne. A podla ich odhadu sa na tom useku usetri 5 min, cize BA-KE o 5 min blizsie:
Nova cesta:
here.com/directions/drive/L … ,11,normal

Stara cesta:
here.com/directions/drive/L … oid=carHOV

zakreslené je to dobre, ale ten plánovač počíta s príliš nízkymi rýchlosťami

Neviem ako to pocita google, ale vacsinou ma dost pesimisticky odhad. Trasa, ktora trva 2 hodiny prejdem povedzme za 1h45 pri celkom normalnej jazde. Waze to pocita zo statistik realne prejdenych usekov.
Ak je rychlost vypocitana na 55kmh, mozno je to kvoli tym spomaleniam na konci useku.
Vcera som tadial isiel prvykrat a musim povedat, ze ta STOPka pri Pstrusi ma dost prekvapila. V kazdom pripade tam ma byt hlavna cesta na ZV. Este isla za mnou sanitka, v tom zjazde na konci je este ostrovcek, takze aj malo pristoru na uhybny manever. Jednoducho chaos

odborníci na Našu Diaľničnú Sieť ani nevedia aké úseky otvárajú…
ndsas.sk/rychlostna-cesta-r2/44385s

Mozno sa len niekto uklikol a neskontroloval to po sebe :slight_smile:

Jasne, urcite to je len preklik nejakeho pracovnika, lebo kilometre na zaciatku sedia. Nechcem robit z toho nič hrozne, len od štatnej organizacie by som ocakaval aby podavala pravdive informacie a nezavadzala verejnost.

Ten bol dobry :laughing:

Asi toto tu čítajú, už to opravili: ndsas.sk/rychlostna-cesta-r2/44385s . :wink:

googlemaps sa spamatal ak odratam najazdy-vyjazdy - 9 km za asi 5 min. cely usek 11 min. po starej ceste a 7 min po R2.