R2 Pstruša – Kriváň

na asb.sk sa objavil odborny clanok ohladom estakady pri Detve : asb.sk/inzinierske-stavby/mo … ou-iii-050

skor 3 MUK okolo DT je nenormalne, alebo 3 MUK na 15 km poloprofile okolo tornale.

Všetky 3 MUK v okolí Detvy majú svoj význam, lebo nimi sa napájajú významné oblasti, resp. trasy (okresné mesto a dôležité cesty II. triedy). Narozdiel od nich by prípadná MUK Mýtna obsluhovala len 3 blízke dediny, ktoré z dopravného hľadiska nie sú nijako významné. Keď už tak, určite by bola užitočnejšia prípadná MUK Lovinobaňa.

Nesúhlasím, Kriváň obsluhuje územie napojenia na Brezno, Hriňovú, Kokavu atď,. Detva obsluhuje mesto a okolité dediny a Pstruša slúži na napojenie priemyselných areálov a cesty do VK.

len to su stale zanednabatelne dediny/doliny. vlados ma pravdu, ze po spravnosti mala byt MUK detva vychod pri krizovani s I/16 a kvoli “obchvatu” krivana malo byt R2 len docasne ukoncene za krivanom. aj ked mi je jasne, ze ty si z detvy, ale realne aby mala detva ozaj tri MUK je hlupost a nema to ani opodstatnenie .. lebo aj pre PPS je samozrejme vhodna MUK pstrusa. a v detve do strede mesta dat privadzac ? a na co ?

PS: aquila, vlados, presne tak. tie tri MUK len zbytocne predrazili RC, ktora mala byt jasne postavena za 10mil EUR/km.

Súhlasím s ractom, čo sa týka tých MUK. Jednoducho to niekedy tak vyjde, že na určitom území sa nachádza viacero dopravne významných trás a bodov a treba tam postaviť MUK aj každých päť km, ako napr. v okolí Detvy (aj keď samozrejme pri troche snahy sa to dalo zredukovať na dve). Naopak, sú územia, kde 20 km nie je žiadne mesto ani významný dopravný uzol (napr. Kriváň - Tomášovce). Súhlasím, však že nejaká MUK, alebo aspoň zjazdy a výjazdy medzi Mýtnou a Lovinobaňou by tomuto regiónu pomohlo, prípadne zvýšilo plynulosť v prípade uzávery.

MÚK Detva nie je len (jednoduchá) MÚK ale veľká MÚK s privádzačom. Je to megalomanské a zbytočné.

z MUK DT a MUK pstrusa stacila jedna. to odbocenie na VK nie je pravda, odbocka sa nachadza este pred MUK. PPS s par sto ludmi nie je dopravne vyznamny bod. subjektivne mi predtym pripadala najrusnejsia krizovatka krivan, dalej bolo citit ze je menej aut.

Náááááhodou niekto nemáte len tak pre zaujímavosť, technickú štúdiu s tohoto úseku. Chcel by som vidieť varianty napojenia v Detve. Viem že bolo jedno v Krnom, len neviem či bolo aj inde.

myslis toto ?

dtonline.sk/galeria/871/18352

No toto som videl, práve ma zaujíma či boli nejaké iné varianty križovatky

už sa prejavuje nekvalita. rozpadáva sa štrbinová kanalizácia v obidvoch smeroch. som zvedavý či sa NDS bude unúvať to reklamovať.