pekne ale mohol si sa otocit na pripojeni na I/50 v krivani.
Vsak to tu bolo minule, tadial sa jazdi uz davno (cas 3:45).
youtube.com/watch?v=z3wUNVmuQPQ&t=3m45s
Už v nedeľu večer sa po ceste preháňali osobné autá, ktoré už na prvý pohľad nepatrili stavbárom. Jeden motocyklista zverejnil na sociálnej sieti video z prejazdu po novom úseku R2. Zachytil na ňom aj prekvapených stavbárov, pracujúcich na posledných úpravách cesty.
Kto sa prizna? …
Detva dostala novú štvorprúdovku
http://www.ndsas.sk/aktuality-detva-dostala-novu-stvorprudovku/44373s49113c
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TQjj4r4rJ68
ANDi šiel si tesne po otvorení? napočítal som 4 autá pri krajnici a na konci to zaklincoval ten prebiehajúci chodec (policajt?)
Detváci nie sú ešte zvyknutí na diaľnicu. Ako by aj, nikdy žiadnu nemali. Nejaký čas im to potrvá, kým pochopia, že R2 nie je 50ka a teda, že prebehávaním cez vozovku a zdržiavaním sa v bezprostrednej blízkosti asfaltovej dráhy im hrozí smrteľné nebezpečenstvo.
Kolko je sirka 1 pruhu? 3,5 ci 3,75?
R24,5 má jazdný pruh šírky 3,5m a odstavný 2,5m
Zasa az take jednoznacne v CR to nie je, napr. Liberec-Turnov je R 22,5/100,80, vsade MUK a napriek tomu to ma byt po novom len cesta pre motorove vozidla. Pojem RC v CR od 1.1. de facto zanikne, budu len D a potom mnozstvo (az na vynimky v podobe spominanej I/35, ci I/11) zvacsa kratuckych 4-prudovych ciest 1. triedy podobnych D, ktore ale budu oznacene iba ako cesty pre motorove vozidla a na nich bude MPR 110. Viac o tom gallery/image_page.php?album_id=61&image_id=26236 .
BTW, tento usek by mal byt R24,5/120 a privadzac DT by sa mal brat ako sucast krizovatky DT.
Ano, uz peknych par rokov sa upusta od kategorie R 22,5 z dovodu, ze tych 1,5 m ako odstavny pas bohvie co nie je (cele auto sa sem nevojde, stale bude vytrcat do pomaleho pruhu). V CR je napr. uz peknych par rokov zrusena, avsak este stale sa pouziva na skor vyprojektovanych, no este nepostavenych usekoch (akt. R4 Skalka - Haje), teraz ale namiesto nej vymyslaju pekny nezmysel v podobe R 21,5. U nas nastastie zostala, no pouzivat by sa mala len v stiesnenych pomeroch.
Isiel som nieco po 13:00, nie je to bogvieako znacene… Prva velka znacka ma obidva smery preciarknute…
Potom nasleduju len dve male znacky…
Vsetci jazdia po pamati (vidno hned na zaciatku, predomnou 10 aut a a vsetci idu rovno) a ako medima pise, z detvanov ma malokto dialnicnu znamku, nakoniec roka si ju kupovat isto nebudu.
A z druheho smeru to bude vlastne este horsie, kedze kto neodboci z hlavneho tahu v Krivani na Hrinovu, tak popri krizovatke na R2 ani nejde.
A to tam prebehovali nejaky cestari, este osadzovali znacky…
Viac som sa ale cudoval tomu policajnemu alebo vladnemu Audi v 2:40, ktory neviem kam cuval…
v 2:45 to je co za pripojenie?
youtube.com/watch?v=nrqmsVJcju0&t=3m9s
V opacnom smere (8:15) tam aj je znacka; zakaz vjazdu okrem vozidiel udrzby.
Na otacanie vozidiel mi to pride zbytocne, ked hned vedla je MUK, ale mozno maju nejake zariadenie / poklopy pod mostom. Pojdem to obzriet niekedy.
tak končí kanalizácia
Minimálne to mohli prelepiť oranžovými páskami, v lepšom prípade prelepiť zelenými fóliami a aktuálnymi textami.
Podobne je to pri Vígľasi, ako keby sa nasledujúci úsek otváral o mesiac a ešte horšie je pri Kriváni, kde chýbajú Košice a úsek je v nedohľadne. Aspoň tabule na konci úseku “opravili” 100-80-60-60-60. Predpokladám, že tá 80 tam bola pripravená na pre exit 127 a R2 pri Mýtnej…
Podľa toho ukončenia v Kriváňi tipujem že tam už asi nadobro konči tato cesta a nebude sa v nej pokračovať, alebo sa mylim? Do opačnej strany smer Zvolen sa po čase o koľko cca kilometrov tento usek predlži, zase iba o 6-7km?
Podobne, ako na vacsine novo otvaranych usekov na D1 (napr. aj tolko kritizovane rozdelenie intenzit na Mengusovce-Janovce), aj tento usek bude spociatku relativne prazdny a isty cas potrva, kym sa zmenia navyky vodicov. Intenzity na novej ceste budu mizerne, ale to vobec neznamena, ze usek nebol potrebny.
z tych co nepotrebuju ist dalej ako ZV si malokto kupi znamku kvoli 10 km RC, ked uz bude dalsi usek tak sa to +/- oplati. dokonca si myslim ze zatial by to nemalo byt spoplatnene.
v TV hovorili o vyse 2/3 presune, to mali zrejme zo studii kde sa to ale vztahovalo na kompletnu cast az od ZV dole na LC.
Občas sa až čudujem, že sa stále nájde niekto, kto uvažuje tak jednoducho a myslí si, že hneď druhý deň po otvorení sa premávka presunie na novú cestu.
Na všetkých úsekoch je to tak, a ako bolo aj vyššie spomenuté, je mnoho faktorov, pre ktoré trvá aj roky, kým si vodiči vytvoria nové návyky (podobne ako lesná zver, keď jej prirodzené cesty pretne diaľnica).
Napríklad prieťah Košicami - veľa vodičov aj pár rokov po jeho spustení jazdilo cez centrum a až kvôli (či vďaka?) nedávnym obmedzeniam v centre objavilo mnoho z nich výhody prieťahu oproti centru.
michael, osobne sa zase cudujem, ze sa najde tolko ludi, ktori jazdia zo zvyku a ignoruju davno otvoreny usek dialnice, aj ked maju nalepku
2/3 je velmi optimisticke cislo aj z dlhodobeho hladiska. Ale snad suhlasis, ze ten usek ma opodstatnenie aj keby sa presunulo len 50%.
Vhodnejsie ako docasne nespoplatnenie useku mi pride predlzit platnost dialnicnej nalepky na nasledujuci rok uz od decembra, ako je to tusim vo Svajciarsku. To by bolo spravodlive aj pre nove useky na D1.
50% presun samo osebe je malo…tu ide aj o to aby obce nemuseli znasat premavku, aj preto je skoda ze druhy usek bude az na rok, ten je este potrebnejsi. inac 2/3 pri suvislej RC je uplne realne. urcite realnejsie ako 70-80% presun strecno - visnove. ZV a DT su mensie mesta ako PP-SN alebo ZA-MT cize o to menej lokalky.