R2 Pstruša – Kriváň

video z useku dtinfo.sk/motorkar-vyskusal- … sa-krivan/

Cize uz vsetky nove Rky budu oznacene ako dialnice…a co Ruskovce - Pravotice ?

To asi nie, v zmysle legislativy mozno znackou D oznacit len plny profil

ku koncu je rýchlosť znížená na 100-80-60-80-60

Značka diaľnice pravdepodobne prechod/prípravu na nové číslovanovanie D/RC. Pod touto značkou nie je dodatková tabuľka bez úhrady, asi to nebude tento rok bez úhrady.
To zníženie rýchlosti je buď omyl alebo policajný zámer.

Nove cislovanie D/RC? Uslo mi nieco?

V utorok sa príde na R2ku určite prevetrať aj Fico. Jeho absencia na stratových úsekoch na Spiši a na Turci sprevádzaných nešťastím a problémami je pochopiteľná. Ale toto je stavba, ktorú rozostavala jeho vláda. A nemešká, nikto tu nezahynul, žiaden dodávateľ netrpel finančne..

ndsas.sk/aktuality-nova-rychlost … 372s49111c

slávnostnú pásku obchvatu Detvy prestrihneme v utorok 10. novembra 2015 o 11:00
10 kilometrov dlhá rýchlostná cesta R2 Pstruša - Kriváň začne slúžiť všetkým motoristom po dvoch rokoch od poklepania základného kameňa
motoristi ušetria 6 minút v porovnaní s doterajšou cestou po I/50

A toto bude D-koľko?

co sa tyka cislovania, som videl nove tabule na zrekonstruovanom useku medzi LC a Lovinobanou a ked som dobre videl tak bolo cislo “6”. :slight_smile:

Nejake fotky zo R2
picasaweb.google.com/dialnice.i … dOtvorenim

Nadalej to bude R2, ale kedze R24.5/100 splna parameter dialnice, bude oznacena ako dialnica.

dialnice.info/viewtopic.php?f=10 … t=800#wrap :slight_smile: Aj ked je to len pracovny navrh a v pripade 1-ciek sa zmeny deju trochu inak, podstatne je to, ze zo vsetkych R sa stanu D.

aj privádzač spĺňa paramter diaľnice?

toto je sakra “bezbarierove”: picasaweb.google.com/dialnice.i … 1285083458
pekne fotecky inak, dik.

Vlados, na tom privádzači je dokonca niekoľko metrov diaľnce v meste :wink:

Z hľadiska vodiča je rozlišovanie D a R zbytočné, na oboch platia rovnaké pravidlá. Ja si myslím, že by bolo rozumné prejsť na systém, ktorý je v niektorých iných štátoch a pripravuje sa v ČR - všetky terajšie D a R, ktoré majú minimálne 2+2 pruhy a MÚK, označiť ako D, význam značky “rýchlostná cesta” zmeniť na “cesta pre motorové vozidlá” s tým, že MPR na takto označenej ceste by bola povedzme 110 km/h ak značkou nie je určené inak. Potom by sa takto dali označiť niektoré kvalitné cesty 1. triedy, kde nie je žiadúce, aby tam jazdili pomalé vozidlá.

Otazka, Je to novy tred v R-kach ze sa uz nove buduju v profile R24.5/100??

[video_youtube]YouTube
[size=85]url: youtube.com/watch?v=wnzG0ku43o4[/size]

Vyjadrim sa k tomu za chvilu…

Celkovy dojem velmi dobry, niektore mostne spoje bezproblemove, na niektorych to drcne alebo hupne viac ako by malo na novom a takto drahom useku, ale nie je to nic hrozne alebo jazde nebezpecne, snad to casom nesadne viac.

Docasne napojenie v MUK Pstrusa fajn (podobne som tu davnejsie kreslil), odstranil sa krizovanie aspon v jednom v smere. Inac na poslednom videu vidno, ze este nie je dokoncene zvodidlo na vychodnom moste, ale tak tadial sa nejazdi, len teda usek este komplet hotovy nie je a dorabaju sa nejake veci.

Protihlukove mne nevadia, ciastocne aspon funguju tiez ako vetrolamy.

Znacenie, nemozem si pomoct, ale pre mna je ten TERN menej citatelny ako stary hruby Grotesk, ale to je mozno len moj problem a mal by som zajst k ocnemu…

Toto je ale katastrofa, velka biela tabula a pismena natlacene na seba a natlacene uplne na vrch tabule, to som nebol schopny precitat kym som nebol pod tabulou…

A toto neviem ci setrili farbou, alebo je to tiez akoze tern, alebo preco je to take malicke…