R2 Pstruša – Kriváň

Protihlukove este chapem, je fakt, ze od Stozku po Krivan je sice riedka, ale suvisla zastavba rodinnych domov na juznej strane. Tie nasypy ale nie, akokeby tiekol okolo nejaky veltok, pritom Slatina tam ma hlbku sotva pol metra.

dobre su tie stredove betonove zvodidla a siroke odstavne pruhy, super fotky andi… Pri Detve trosku prehanali s tymi protihlukovymi podla mna.

@ANDi, díky za pekné fotky. V sobotu som išiel okolo ale “dvojité” zvodidlá som si nevšimol. Nie som si istý či je dostatočne dlhý prepletový úsek, ešte kratšie sú v “D” časti.
Vždy pri prejazde okolo prvého (na foto 4.) mostu podnad Slatinu mám pocit, že v nejakom tajnom materiály musí byť plánované jej splavnenie.

Andi, krásna fotodokumentácia, aj s detailami
Dakujeme

ANDi, si zdrojom v clanku :slight_smile: lucenec.dnes24.sk/prace-na-dokon … eku-220474

Viem, sme v kontakte :slight_smile:

to je ciastocna odpoved preco tento usek stal viac nez by sa ocakavalo v takom terene. a keby k tomu este bol normalny tender normalnej vlady tak R2 v takomto terene plny profil cca 10 mil/km a poloprofil cca 5 mil/km tak ako sme tu pisali uz davno.

Suhlasim, už sa s tým fakt preháňa a Dubná skala - Turany detto.
http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=256&image_id=31281

JPP 10.11.

Ano, 10 mil/km by sa dalo dosiahnut pri normalnom projekte a skutocnom tendri, podobne mohli vyjst aj useky D1 Vrtizer-HP, Jablonov Studenec ci Vazec-Mengusovce. Dalsie useky Ladce-Sverepec ci HP-Strazov by mohli stat menej ako 15 mil e/ km. Lenze to by sa potom projektantske a stavbarske firmy nemohli tolko nabalit.

To je zaroven aj odpoved na ceny dialnic vseobecne - nech sa stavia D1 ci R1+R2, vsade to bude vyrazne drahsie, ako by to v skutocnosti mohlo byt.

MUK Krivan
youtube.com/watch?v=m3715R7f2kw

Detva
youtube.com/watch?v=nrqmsVJcju0

Stozok
youtube.com/watch?v=2kBS4gJBtqo

MUK Pstrusa
youtube.com/watch?v=U-pwrHHrDxA

Čo som zachytil, tak na úseku Dubná Skala - Turany je zo strany obcí snaha presadiť dodatočné dobudovanie ďalších PHS-iek.

Na moste MUK Pstruša sa objavil plagát “Otvárame v novembri”

Inac tak ma napadlo, na konci druheho videa stojim na pristupovej rampe (cela tvar podkovy), zrejme pre udrzbu… Bude mat NDS nejake docasne stredisko udrzby pre tento usek, alebo budu dochadzat zo Zvolena?

Bude zo Zvolena

ndsas.sk/sutaz—chcem-strihat/49075s

sutaze je koniec ale otvorenie v nedohladne

1. novembra OTVARAME
    ndsas.sk/aktuality-vieme–kto-bu … 372s48977c

No pekne, taký skorý termín som naozaj nečakal, kiež by tak prekvapili aj v prípade úsekov D1 Jan-Jab II. a Fri-Svi :sunglasses: :smiley:

10 km po zemi a na zopár mostoch za 178 mil. eur. Och joj!