R2 Pstruša – Kriváň

to: vlados: vsak slovenske ceny dialnic postavene za komunizmu :smiley: :smiley:

1 km je asi 18 mil. su tam 3 MUK (min. 1 navyse) a je to tendrovane za fica. ll-ds nebolo tendrovane za fica a bola nachystana stolna + vykonane urcite prace z cias PPP3. takze ten rozdiel nie je 9 mil/km…

Aj ked zapocitas naklady na prieskumnu stolnu + pripravne prace, tak ten rozdiel v cene v prepocte na km je mizerny vzhladom na to, ze jeden usek obsahuje obrovske mosty + 7,5 km tunel a druhy je na uplnej rovine.

http://ndsas.sk/sutaz—chcem-strihat/49075s

Fíha, milé prekvapenie, až sa nechce veriť, po tých opačných skúsenostiach, že sa bude otvárať nejaký úsek D/RC s mesačným predstihom (asi predčasné užívanie).

Fijha tak teraz nas NDS dostala.

Dalsi priklad toho, ze na juhu to v pohode ide (po R4 KE-HU a PPP2). Bohuzial ale, nasi zadubeni severni bratia budu dalej pozadovat len tunely naokolo blizsie.

Pri cene 18 mil.e/km za RC na rovine ide vsetko, aj otvorit v predstihu usek so skratenou dobou vystavby.

A vie niekto,kedy to strihanie pásky a otvorenie R2 bude presne?Prihlasovanie na jej strihanie je možné do 4.11., takže reálne otvorenie R2 je možné medzi 5.11 až 30.11. Pri strihaní na spiši bol zadaný aj presný dátum,ak si dobre pamätám.

panabeka, toto islo ako po masle. kedy vlastne zacala vystavba?

1. novembra klepal minister po kameni v detve

Realne sa zacalo v januari 2014, naplno sa vsak rozbehli az v lete.

…príjemne prekvapenie…snáď sa dožijem R2 aspon po LC…

Este som nepobehal vsetko co som chcel, tak fotky pridam az potom komplet seriu… Teraz narychlo zbuchane aspon toto:

[video_youtube]YouTube
[size=85]url: youtube.com/watch?v=z3wUNVmuQPQ[/size]

vie niekto čo sa realizuje v úseku 2:55-3:20?

Nič zaujimave tam nie je. Čo presne mysliš.

To nie je spravny obrazok. Zrejme sa jedna o narovnanie starej cesty za ucelom zmernenia tej zakruty, cize druha etapa prelozky.

Vyzerá to ako narovnanie cesty, len sa mi nepozáva prečo tá preložka nekorípuje výško pôvodnú cestu.
Namiesto vedenia R2 nad I/16 (I/50) mohla viesť I/16 nad R2 či už v pôvodnej trase alebo od od 2:55 by viedla na most ponad R2.

Dlho slubovane fotky konecne tu, zaciatok: gallery/image_page.php?album_id=256&image_id=31213

Okrem jedneho mensieho mostika som bol na kazdom, dnes sa asfaltovali este vetvy na privadzaci Detva, inac na vacsine useku vsetko hotove, treba este niekde domalovat VDZ, osadit portalove znacenie a dokoncit zvodidla na mostoch, do 2-3 tyzdnov to musi byt s prstom v nose.

Neskor pridam este nejake videa…

Nerozumiem, preco bolo nutne cely usek viest na vysokom nasype a takmer suvisle s PHS na oboch stranach. Niektore useky dialnicnej siete projektujeme, ako keby sme boli Svajciarsko.