EmBe: vzhladom k tomu, ze sa nepocita s obnovenim trati do Samorina a do Stupavy, kde by bol teraz uplne iny dopyt, tak pochybujem, ze hentu trat niekedy obnovia
otazka…trat je zrusena alebo so zastavenou dopravou? lebo ked je zrusena, tak kolaje su demontovane. ked je zastavena doprava, tak len nejazdia vlaky. a v katastri bude uz zapisana na vecne veky, tie pozemky nikto nikdy nebude k nicomu priclenovat a vlastne to ani nebude mozne (nemoze sa zlucovat takto rozdielny druh pozemku)
ta trat bola v 2007 definitivne zrusena. dopravu tam zastavili uz 2000 za dzurindu, ked sa vlastne zrusili vsetky lokalky a za fica to aj oficialne zrusili. potom to za symbolicke euro kupil BBSK a mala sa tam urobit vlastne 30+ km dlha cyklotrasa,ale potom dosiel magian a celkovo sa s tym uz nic nerobilo, ale patri (zatial) kraju
Viete niekto o tom že by táto cesta v súčasnom stave nemala byť rýchlostná cesta? .. pretože pri mojom poslednom prejazde minulý týždeň som si všimol že sú tam osadené nové značky.. pôvodné značky rýchlostná cesta majú byť menené na značku dialnice, ale tam boli vymenené za značku cesta pre motorové vozidlá, tak ako na vnútornom obchvate Košíc, ale v Košiciach to bolo preto, lebo tú cestu preklasifikovali na jednotku, asi preto aby mohli stavať vonkajší obchvat .. tak len sa chcem opýtať či má niekto info aj o tomto.. a inak tým pádom ten úsek pri Ožďanoch nie je spoplatnený.. a rovnakú zmenu som si všimol aj pri Tornali
Vid tu R2 vseobecne - #2613 podľa DrX . Sice, ako pri vsetkych faktickych informaciach na tomto fore, je to potom zasypane hejslovackym balastom, ale to mozes ignorovat.
MPR sa nezmenila, tak je to nakoniec jedno. Aj tak je smiesne, ak dialnicou oznacime nieco, co je este uzsie ako plnohodnotna jednotka.
- čo s tým má šírka? ak má dvojka vyššie intenzity ako diaľnica, tak prečo by nemohla byť užšia?
- tento úsek je takmer celý široký 12,5m. daj, ktorá plnohodnotná jednotka je širšia (neuvádzaj tie či sú 2+2, lebo tam je to jednoznačné)?
Tu druhu vetu som uz myslel viac vseobecne. Napr. na obchvate Ziaru to pekne vidno. Dialnica v polprofile ma uzsie krajnice, ako jednotka, ktora pokracuje za kruhovou krizovatkou. Ak ma dvojka vyssie intenzity ako dialnica, nieco je velmi zle.
Obchvat presiel udrzbout R2: Pri Ožďanoch ošetrili povrch obchvatu, jeho životnosť pr