Stretnutie s “traktorom” na “širokej” ceste, ktorú používajú na skrátenie trasy, aby nemuseli ísť zbytočne naokolo:
google.sk/maps/@47.6457312, … 312!8i6656, niekedy sú tam horšie tie traktory so štyrmi kolesami za zadnej náprave s bonusom vzadu, pluhom, často i neoznačeným.
Tie mačacie hlavy nie sú len pre napojenie prašných poľných ciest?
[size=77]1256[/size]
nie..
To len tak strieľaš? Tá cesta bola rekonštruovaná ± pred 30 rokmi. Ťažko môžu byť asfaltom mačacie hlavy.
Trošku z inej perspektívy. Fakt strach a hrôza. Bu bu bu
fakt, to uz vezraz lepsie…skoro ako toto…
google.sk/maps/@49.1552288, … 312!8i6656
vlastne ani nie. hlavne treba zazit.
To ze je tam uzka cesta neznamena, ze tam treba dialnicu. Pri giraltovciach mas este uzsiu cestu o 0.5m goo.gl/maps/mHXCUP8e2XVdUPC56 a co teraz?
pri giraltoviach tiez treba novu cestu. uz len kvoli giraltovciam+
prečo zasa zhadzuješ yogyho?. to fakt nemáš čo písať. Pozri sa , pokiaľ sa ne ceste ide aspoň tých 50, tak je to OK. zrejme si ešte nezažil poriadnú zápchu v pacholande, kde sa stojí bežna 1/2 hodky, a to je ešte fajn. Pri ceste juhom som zažil jediný “problém”, keď som musel ísť za kamionom, a nedalosa ho predbehnúť cca 15km, čosi strašné, ale len pre Ťeba.
ako si na to prisiel ze ho zhadzujem ? prave naopak. ja si myslim ze giraltovce by mali mat obchvat. vola sa R4 giraltovce-kukova a zahrna dalsie 2 dediny.
50+ ides bezne aj pod strecnom - pre mna je bezne vacsina casu z 24/7. ale aj tak nesuhlasim lebo 50 je malo oproti mpr 90 km/h. tie tabule 40-50-60 tam mas 24/7/365. pred casom som napisal zoznam asi tucet preloziek v poloprofile na R2/3/4 ktore uz davno mali byt tieto trasy by konecne vyzerali tak ako taketo tahy maju vyzerat aj opticky aj co sa tyka priemerky.
50+ ideš bežne pod Strečnom a potom cez Žilinu koľko priemerne?
Len tak ma to zaujíma, či si náhodou nemýliš Višňové ako súčasť obchvatu Žiliny s Višňovým ako preložkou cesty okolo Strečna.
Obchvat Giraltoviec sa vôbec nemusí volať R4. Môže sa kľudne volať aj I/21 a efekt pre Giraltovce aj okolitú dopravu bude úplne rovnaký.
Takisto tuto tebou so smrťou v očiach prechádzanou I/16. Nestačilo by ju len o meter rozšíriť a narovnať pár zákrut ako pri Ružovej osade? Z toho čo vypisuješ neustále dookola verím, že to tvoje požiadavky na modernizáciu cestnej siete v SR musí bohate spĺňať.
moze byt aj reko. len nie suvisla plna ciara lebo to nie je len jedna zakruta + obchvat samozrejme.
So súvislými plnými čiarami je potrebné apelovať na predposratú PZSR, kde si myslia, že nakreslením plných čiar na každý úsek s vymeneným asfaltom znížia nehodovosť.
Bátka - Figa: DSP dodaná.
Zacharovce - Bátka: DSP sa spracováva.
Bolo by dobré to prepracovať na 2+1 profil. R11,5/100 je somarina s plnými čiarami a nemožnosti predchádzania kvôli vysokej návrhovej rýchlosti.
otazka ci sa pocita s pruhmi na stupaniach.
Príprava k získaniu stavebného povolenia pokračuje.
Pre obidva úseky bolo vykonané zisťovacie konanie. Pre obidva projekty platí, že nie je potrebné posúdenie vplyvov na vody podľa článku 4.7 RSV.
Dokumenty pre EIA Zacharovce-Batka-Figa z tejto linky enviroportal.sk/sk/eia/deta … rovce-figa
su archivovane tu: drive.google.com/drive/folders/ … sp=sharing
Su tam napr aj mapy.
par zmien co sa tyka mostov, npr. mierne predlzenie na kvoli biokoridorom, zrusenie zarubnych murov vdaka preukazanej dostatocnej stabilite uzemia a mozno najvacsia zmena je zrusenie velkeho odpocivadla batka.
tak toho odpočivadla je škoda.