R2 Mýtna - Tomášovce

Je to len tip, ale VN Mýtna je prepojená s VN Ružiná podzemným potrubím. Neviem či je možné ho len tak prelozit a myslím si ze vedie práve tadiaľ
Možno preto tak dlhý most?

To je “technicky” nemožné. Je pravda, že VM Ružiná je potrubím zaústená do Krivánskeho potoku, no nič viac.

Ja som z Mytnej, to potrubie naozaj existuje. Kľudne ti pošlem aj foto z výstavby, kedze editor mi to nechce dovoliť nahrať. Ma cca 4km a vedie presne v miestach kde sa buduje dialnicny most.

Obe VN sú prepojené potrubím DN1000. Pôvodné oceľové potrubie, ktoré križuje R2 bolo na troch úsekoch preložené a nahradené sklolaminátom.

Medzi nimi je terén s prevýšením niekoľko desiatok metrov. To sa voda medzi nimi prečervápa? arcgis.com/apps/webappviewe … 8a34b40229

Archangelsk, máš pravdu. Prepojovacie potrubie existuje, len si neviem predstaviť jeho vedenie.
“VN Ružiná, zaradená do II. kategórie. Ako komplex tvorí sústavu dvoch nádrží spolu s VN Mýtna (III. kategória), ktorá slúži pre možnosť prevádzania vôd z povodia Krivánského potoka do povodia Budinského potoka gravitačným privádzačom celkovej dĺžky 4 490 m.” viď. skcold.sk/uploads/media/prispevok_11.pdf

Ono sa to nezdá ale je to fakt dole kopcom. Tých pár metrov asi stačí. Trosku klame asi aj fakt ze cesta cez obec je dnes podstatne vyššie ako kedysi. Zaklady domov na ľavej strane (pri ceste od ZV) boli kedysi zarovno s nou, teraz sú 1.5 metra pod.

Ako to tam vyzerá? Bude ten usek spravený v termíne? - odhliadnuc od covidu

Nebude, meskaju par mesiacov aj kvoli prelozkam VN.

dik za info, dufajme ze dalsie mesiace nepribudnu aj kvoli virusu…

Nove fotky z vystavby vraj " súvislej siete rýchlostných komunikácií v novom smere na východ od Zvolena". Neviem v com to bude SUVISLE ani v com je smer BA-ZV-KE NOVY, ale hlavne, ze sa stavia…

PS: A este su na FB aj dalsie fotky, ktore tu este neboli zverejnene.

by som sa hanbil toto zverejnovat… s malou dusickou cakam na aktualne video od dodavatelov…
, lebo tato fotodokumentacia od NDS je na hanbu…

Po dnešnom prejazde mám silný pocit, že dokončenie bude meškať aspoň pol roka. Ak im to takto pôjde ďalej, tak možno ani nebude potrebné dočasné napojenie nad Mýtnou.

Päť mesiacov pred plánovaným odovzdaním konečne priznali 2-3 mesačné meškanie na D1 pri Prešove. Som zvedavý, kedy konečne priznajú, že tento úsek R2 v auguste a ani neskôr v roku 2021 neotvoria.

Prečo to tam tak mešká? Kedy by to mohli najskor spustit?

Lebo jedna štátna organizácia (NDS) nevie dohodnúť s druhou pološtátnou organizáciou (SSE Distribúcia) presun pár blbých stĺpov VN ani pred podpisom zmluvy, ani pred začiatkom prác, ani počas prípravných prác a ani počas už prebiehajúcich prác.
Zrejme SSE nikdy vedenie vysokého napätia neprekladalo, keď je to taký strašný problém urobiť.

tak ono je v momentalnej situacii dost velky problem s odstavkami elektrickej energie. Cim sa nechcem zastavat SSD, tu prelozku mali spravit hned na zaciatku prac na tejto stavbe.
ssd.sk/aktuality/ssd-rusi-p … ge_id=6552

ja to stále tvrdím, že štátni úradnici si sami sebe zavadzajú.

Ja len tolko, ze management SSE Distribucia nie je statny, ale sukromny :wink: Ale je pravda, ze to s tymi stlpmi je hanba…