Vyzera to tak, ze aspon tu sa podpise zmluva o dielo (podla informacii od novinarov).
No, FB MD vyzera menej optimisticky:
UVO posudzuje len Krivan - Mytna, ci aj Mytna - Tomasovce? S pozdravom.
Ministerstvo dopravy a výstavby SR: oba úseky
V sucasnosti UVO posudzuje iba Krivan - Mytna.
je to na spadnutie, namietky boli zamietnute.
no fajn, konečne sa aj ten juh trocha rozbehne. Nemá niekto mapku ako to bude ?.
Vraj zmluvu chcu podpisat posledny junovy tyzden. Tak to este vydrzim, a ked sa to fakt stane, potom si otvorim oslavny Tokaj
(dufam, ze prvy z mnohych)
ale to je starý článok z 12.6. to ešte plynula lehota na odvolanie voči rozhodnutiu UVO,NDS by sa už pochválila že sa bude podpisovať,skôr si myslím že sa odvolali keď aj MD na FB napísalo že vo veci koná UVO
Tiez som si to prave vsimol, ze mi cosi nesedi…a ze je nejako ticho ohladom R2.
Nic v zlom, ale Tokaj je zbrnda. ![]()
NDS to tu asi aj číta práve potvrdili že sa ide stavať
ndsas.sk/press/spravy/v-jul … -tomasovce
Udrbalo mi dekel… ak nas vyzve UVO… tak ju dorucime…
Pevne verim ze ju nebudu dorucovat tak ako R3 ked ani za 2m po vyzvani tam nie je…
Nehovoriac, ze ak viem ze ju ( dokumentaciu)bude pozadovat UVO tak proaktivne ju donesiem v predstihu, a nebudem cakat na oficialny list, a donesiem ju v posledny den…
tá mapa nie je presná. pred Mýtnou R2 pôjde severne od I/16.
Parada, tak otvaram ten Tokaj. A ti, ktori tu 3 roky trubili, ze sa to Ersekovi nepodari, si mozu dat dalsi banan ![]()
Cize este Krivan - Mytna a Soroska (a dva useky JVO KE popri tom), a plan plnime na 120%!!!
Mozno Kiska potom vezme Erseka s Bugarom aj do novej vlady.
PS: Za povsimnutie ale stoji aj pokracovanie manipulatorstva NDS: ze vraj dialnica pre juh stred.SK. O spojeni vychod-zapad ci BA-KE ani male n.
Každý nový rozostavaný úsek je samozrejme výborná správa, ale hovoriť o plnení plánu na 120% by som si teda v súčasnej situácií netrúfol
Vlastne by som si to netrúfol povedať v žiadnom čase, to že od 60tych rokov tu máme jedinú dokončenú diaľnicu alebo RC je neuveriteľné.
DrX..Umenie nie je zacat sutaz VO, ale vidiet zacat pracovat stroje na stavbe, kde sa zvysi sanca na 80p ze sa dany usek aj dokonci.. Cize R2 x2 vyzera nadejne, ale nevidim extra ruzovo JV Kosic v dohladnej dobe…a Soroska uz vobec nie
Ano
, ale tu je sutaz uz praveze ukoncena. A presne to je to najvacsie umenie, vediet vybrat dobreho stavebnika, ktory to postavi. Cize oni vybrali, a ked sa podpise, tak uz mozu len sediet a kontrolovat, ci stavebnik stavia tak ako ma.
No a netreba zabudat, ze sme pekne pod 10mil EUR/km, cize v cenach, ktore su niekde tesne nad 5mil EUR/km v cenovych hladinach z r. 2000, kedy sa toto malo stavat.
umenie nie je vybrat, kedze na vsetko mas postupy a zakon.. a ak dany uchadzac splna vsetko potrebne a cena je hlavne kriterium tak sa vsetci mozu aj,xxxxx, a bude s nim podpisana zmluva ci ma niekto hoc aky nan nazor / vid Vahostav na PO SO I. / pretoze ak komisia pochybi mozu byt clenovia trestno-pravne riesení.
treba prestat snivat o 5mil/km kedze to je uz davno v pase… zrealnit to na 8-10mega, aby ti kt tam idu stavat aj vyplatili svojich subdodavatelov resp. kazdy mal aspon minimalny zisk 2-3p. Neviem co je este pravdy na tom, ze v stavbarine by mala byt marza ziskovosti na 10-12p /zdrava nic nad/
ake ty vies splietat nezmysly… k tomuto “a ak dany uchadzac splna vsetko potrebne a cena je hlavne kriterium tak sa vsetci mozu aj,xxxxx, a bude s nim podpisana zmluva ci ma niekto hoc aky nan nazor” si len pripomenme pripad Visnove, vsakano.
A 5milEUR/km vobec nemusi byt pase. Staci pripomenut, ze v madarsku minuly (ci predminuly) rok komisia nechcela schvalit vystavbu nejakeho useku, lebo za 4mil EUR/km to bolo predrazene.
Medveď behá po lese a jégri si už pripíjajú na jeho bundu, trebárs samotokom aszú, všakže. Len aby sa nič netušiaci výkupcuvia pozemkov, Harakter és társak, dostali do NR. Ale stavať tento úsek a hlavne sprejazdniť ho, by sa mohlo.
[size=77]1060[/size]