R2 Križovatka D1 - Trenčianska Turná

dialnice.info/viewtopic.php?f=4 … 37#p159837

To je starý návrh. R2 bude začínať za dialničnou križovatkou Trenčín-juh okružnou križovatkou na ktorú bude napojená I/ 50, vetvy z križovatky Trenčín-juh a budúca preložka časti I/50 v smere na BN.

Ahojte, dnes som si všimol, že od diaľničnej križovatky Chocholná smerom na Trenčianske Stankovce je na poliach popri ceste I/50 vykolíkované niečo, čo by mohlo pripomínať budúcu cestu. Neviete čo sa chystá na danom úseku?
Ďakujem.

Na tomto úseku sa akurát robí DSP a IGP. IGP už bol realizovaný, tie koliky môžu súvisieť najskôr s ním. V rámci DSP bude aj vybudovaná vytyčovacia sieť stavby a vytýčená os cesty, ale najskôr v druhej polovici 2018. Budú dosť veľké zmeny oproti DUR, aj spomínaný kruhac na začiatku R2 pri Chocholnej sa zrušil.

Smerom od D1 na trenčiansku Turnú robia prieskumné vrty. (niesom stavbár neovládam terminológiu.)
Myslim ze robia prieskum podlozia. dva týždne dozadu vŕtali pri D1, minulý týždeň sa presunuli medzi Veľké Bierovce a Trenčianske Stankovce.

Nedávno prebehla “údržba I/9” zaasfaltovali spoje medzi panelmi, je to horšie ako bolo.
Aspoňže opravili nerovnosti na moste Váh + kanál pri Dalitranse.

Nemáte niekto nejaké novinky? Zaujíma ma to som z jednej z priľahlých obcí.

mal by sa tam vykonávať inžinierskogeologický prieskum kvôli R2 ako písal esteen, teda asi ešte neskončil. To je skôr podklad pre spracovanie dokumentácie pre stavebné povolenie, následne ubehne nejaký čas do jeho vydania a štát musí doriešiť financovanie, čoho sa možno ani nedožijeme :smiley: Reálnejšie to vyzerá s rekonštrukciou I/9 od D1 po Mníchovu Lehotu.

udajne rekonstrukcia ma zacat 2018/19 na I/9, no neviem ci sa to tak skoro pohne kedze to tento mesiac trochu zalepili asfaltom.
tu su asi najnovsie mapy a info k rekonsrukcii co som nasiel:
enviroportal.sk/sk/eia/deta … ova-lehota

vybral som z toho:
Rok 2020 – bez vybudovania R2 rameno č. 2 je nefunkčné. Okružná križovatka funguje
ako trojramenná OK. Celá tranzitná doprava po I/9 prechádza cez okružnú križovatku
v smere Chocholná a Mníchova Lehota.
Rok 2030 – vybudovanie R2 po križovatku Trenčianska Turná. Rameno č.2 na
privádzač do MÚK Trenčianska Turná slúži na zvedenie dopravy z R2 na cestu I/9.
Tranzitná doprava je vedená týmto ramenom do okružnej križovatky.
Rok 2040 – vybudovaná rýchlostná cesta R2 až po Mníchovu Lehotu Križovatka je plne
funkčná. Tranzitná doprava je vedená po rýchlostnej ceste R2 t.j. mimo okružnú
križovatku.
Rameno č.1 = I/9 smer Choholná
Rameno č.2 = R2
Rameno č.3 = I/9 smer Mníchova Lehota
Rameno č.4 = II/507 smer Trenčín

Aj to stihnu za 22 rokov? Celku sibenicne terminy si stanovili

mytrencin.sme.sk/c/20886136/opr … unuli.html
čo na to povedať?

Súbor dokumentov k tomuto úseku R2, vrátane vizualizácií:

minzp.sk/uradna-tabula/vody … turna.html

Neviete prosím, aké vyjadrenia ešte potrebujú k získaniu stavebného povolenia?

Rozkaz znel jasne. Za každú cenu k jednotke vybudovať paralelnú R2. Čo tam potom, že MÚK s D1 je ozruta (už sme to tu písali), na R2 musia byť kolektory, pod R2 a kolektory vedie nejaký tunel… napojenie Trenčína z juhu nie je nič moc. Keď už Turňa nechala obostavať II/507 tak mohli posunúť MÚK za Slovnaftku a urobiť aj preložku II507 po železnicu, no nevidalo lebo pri D1 taká megalománia.

celé južné napojenie trenčína je jedna veľká tragédia, posrali to jak v turnej, tak pri tescu, pri novom moste, všade kde sa dalo… čerešničkou na torte je tá nová benzínka postavená na potoku…
Aj tak sa tej novej R2 tak skoro nedočkáme, tipujem tak 10r kým to bude reálne, ešte nám párkrát odložia rekonštrukciu I/9, to už je tiež 30+ ročná pesnička…

Dodatok č.2 k zmluve, predĺženie všetkých termínov, napríklad predĺženie počiatočnej lehoty 375 dní na 696 dní,časť DSP až 1115 dní.

crz.gov.sk/data/att/2786114.pdf

1115 dní uplynulo 25.10.2020, takže všetko by už malo byť odovzdané…

Dodaná na pripomienkovanie dokumentácia pre zmenu územného rozhodnutia.
Spracovava sa DSZ.
Príprava bude pokračovať po prevzatie DSP.