R2 Križovatka D1 - Trenčianska Turná

No ja vidím v tej mape súčasnú I/50 a s ňou súbežnú R2. Ak sa mýlim oprav ma. Tvoje riešenie tam nevidím? Maj na zreteli , že to do roku 2020 určite nebude postavené a náhrada za cestu II/507 je na pleciach VUC…preto iniciatíva musí byť z ich strany, to NDS nerieši, a ak to VUC TN nemá ani vo výhľade, tak to tak skoro určite nebude… :wink: To je aj vec kompetencii, čo a kto to má a môže alebo nemôže riešiť… :slight_smile: alebo nechce riešiť :cry: Takže berme realitu taká aká je.

V uzemnom konani je tento variant
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=12992

Uz len prebudovanie MUK Chocholna spolu s upravami cesty I/50 bude stat velke peniaze. Stale nerozumiem, preco to obhajujes. Cim drahsie riesenie, tym bude neskor postavene.

Veď I/50 plní úlohu súbežnej komunikácie I. triedy a súčasne obsluhuje priľahlé územie tak ako je tomu doteraz. Úlohu obsluhy tohto územia predsa nemôžeš zrušiť…Variant v územnom konaní nie je v rozpore s
uzemneplany.sk/upn/vuc-trenc … icky-navrh
len ho spresňuje.
Ako som napísal, na riešenie cesty II. triedy má niekto iný kompetencie ako NDS, to spadá pod VUC. A keďže dodnes nie je žiadna iniciatíva z úrovne VUC , tak NDS v tomto smere nebude určite robiť nadprácu.
Teda to nie je o obhajobe, to je o znalosti ako to u nás kompetenčne funguje…na tom ty ani ja nič nezmeníme.
Ak z úrovne VUC nebude snaha riešiť II/507 / ty hovoríš o privádzači TN/ , tak ju NDS určite inciciatívne riešiť nebude. Nedávajme si na oči ružové okuliare… :wink:

A prave to je chyba, ze mesto ani VUC za taketo riesenie nelobuje a nevytvara pre to podmienky. Keby v tomto state bola koncepcia, mohla sa stavat prelozka cesty I/50 v trase navrhovaneho privadzaca a tak by to bolo poriesene aj kompetencne. A pritom by nemuselo ist o drahsi projekt oproti momentalne planovanemu. Zaujimave, ze pri R7 v BA to slo…

uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/209671

predbezne oznamenie na tender na DSP/DP/AD

trencin.sme.sk/c/7028878/hlavny- … ravia.html

R2 sa na tomto useku v priebehu 5-6 rokov zrejme nedockame. SSC IVSC Žilina ma v plane tento usek I50 rekonstruovat. Len dufam, ze to nebude trvat 2-3 roky, lebo ten usek je fakt velmi neprijemny…stara rozhrkana zaplatana panelka s velmi az alarmujucim stavom krajnic. Pritom tento usek je fakt vytazeny.
Ak nedojde k oprave co najskor - tak by mal byt tento usek VYRADENY zo zoznamu ciest I. triedy, lebo to s I.triedou nema nic spolocne !

pre zodpovednych pracovnikov SSC IVSC Žilina - pozyvam Vas srdecne na prejazd tohto useku po tejto zime (ak bude vobec prejazdny). Ale nie raz, ale kazdy den!

Uz tu bolo spominane ze ZA SSC nejako proste na TN kraj kasle…a zanedbava ho..alebo slaby lobing nasich TN poslancov na kraji..??

Uvidime, ci sa nieco zmeni po volbach…, pretoze pan novy zupan sa pred volbami stale ukazoval s kamaratom z ministerstva na vsetkych kontrolnych dnoch dopravnych stavieb v TN a hovoril aj o R2. No, davam tomu 10%, ze za nieco zmeni :slight_smile: Dost som nepochopil koncepciu kraja, ked prednedavnom rekonstruovali z EU penazi cestu II/574 v useku Ilava - Klin (obec Valaska Bela), ktora je svojim vytazenym daleko za tymto usekom. Chapem, ze rekonstrukcia useku bola potrebna, ale iba otazka, ci nebolo skor dolezite zatlacit spolocne na ZA SSC a skusit hladat spolocne zdroje na cele zlepsenie kvality cesty Krizovatka D1 - hranica krajov BB. Tiez zastavam nazor, ze nie je az tak potrebna R2 (urcite nie v polprofile ako tomu bude v useku Ruskovce - Pravotice), ale skor jej komplexna rekonstrukcia do kvalitativnej podoby ako je tomu na ceste od Drietomy po Vyskov - obchvaty obci, tri pruhy na stupaniach. Toto by stacilo min. na 15 rokov na tomto useku.

Krizovatka D1 -mnichova Lehota by bolo dobre urobit v plnom profile a dalej na PD by uplne stacil polprofil po Novaky …a usek Novaky -PD su uz 2+2 pruhy ako peaz 1/50 a 1/64 . Tam to treba uz len prerobit MUK a pripajacie pruhy a mozno ostrejsiu zakrutu pred PD…Vplanoch NDS a aj mapke planovanych D/RC je dalej usek na Novaky / Handlova / a ZH este pisane este len technicka studia a zrejme sa bude este rozhodovat o pripadnom prepojeni s buducou R3 cez Raztocno tunelom Remata…ale to skor ako v roku 2020-25 stavat nezacnu…

Ahojte,
tak konečne sme sa dočkali master plánu. Som v šoku z toho, že tento úsek, D1-Mníchova Lehota sa tam nedostal !!! (do roku 2020).
To jako nanho zabudli či čo sa stalo?
Načo idú stavať úsek Mníchova Lehota - Ruskovce, ked bez úseku D1-M.Lehota je tak akurát na veľké H.
Tento úsek je v úplne dezolátnom stave a asi tak 10x potrebnejší, to je tá Žilina a Blava fakt tak ďaleko, aby sa niekto prišiel sem pozrieť?

Po zverejnení masterplanu, str. 154:
lt.justice.gov.sk/Attachment/vl … 3191720380

som sa rozhodol ísť protestovať a spraviť blokádu. Tento úsek je tak rozje…, že berem ujovu tatrovku a akože sa mi pokazí v strede cesty skrížená aspoň na pol dňa.
Pri hustote premávky a nemožnosti obísť daný úsek aj v BA aj v ZA si všimnú že je zle, lebo bude zablokovaná aj samotná D1.

Kto sa prída?

To chce klud, co si cakal? Aspon priznali farbu. Budeme radi ak stihnu aspon Lehota - Ruskovce. Priorita je pre nich D3 a ostatne je im viac menej u prd…

horo, ale pokial viem, SSC tam ma vymienat povrch, ci nie?

Ked sa SSC rozhybe, tak ten povrch hadam stihnu vymenit aj do konca roku 2181

SSC zrusili tender a neviem, ci sa uz podarilo vyhlasit novy. Mna najviac vytaca, ze aj tam kde sa dalo ist relativne normalne (myslim 90 km/h) spravili spomalovace typu 70 km/h a 50 km/h. Na jednom useku to ma svoje opodstatnenie - pri odbocke na Trenciansku Turnu, ale pokial sa clovek dostane do Svinnej, prejde spomaleniami tohto druhu 5x.

Ja uz som tento usek kvoli obavam o bezpecnost a naklady na opravy auta uplne vyradil s mojej cestovnej mapy.

Závidím ti túto možnosť.

Planovany usek R2 podla uzemnych planov obci Trencianske Stankovce
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=21917
a Mnichova Lehota
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=21916

Stranka Trencianskeho samospravneho kraja je ukazkovo " aktualna"… :smiley:

tsk.sk/hlavna-stranka/doprav … age_id=266

predbezne oznamenie na:

Vypracovanie dokumentácie na stavebné povolenie (DSP), Oznámenia o zmene navrhovanej činnosti (Oznámenie 8a), Dodatku stavebného zámeru (dSZ), dokumentácie na zmenu územného rozhodnutia (DzÚR), dokumentácie na ponuku (DP), výkon autorského dozoru (AD) a výkon koordinátora dokumentácie (KD) pre stavbu: Rýchlostná cesta R2 Križovatka D1 - Trenčianska Turná.
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/299128

Je síce nad slnko krásne, že to chcú vypracovať na plný profil kategórie R 24,5/120(100), ale nejak mi tam vypadli celé 3 km R2 od Trenčianskej Turnej po Mníchovu Lehotu.. Takto je to len ďalší luxusný diaľničný privádzač pre Trenčín (aj keď teda nepopieram jeho význam, intenzity dopravy sú tam hrozné).