R2 Kriváň - Mýtna

ndsas.sk/press/spravy/podpisali … ivan-mytna

Zmluva podpisana

Hurá! Eršeg ďalšia treba pred voľbami, jednoznačne načasované. Takže máme dnešným dňom vo výstavbe tým pádom celý úsek Kriváň Lovinobaňa

Určite si v zápale spravodlivosti a radosti mal na mysli celý úsek Kriváň - Tomášovce.

takze po dlhom natahovani nakoniec dobra sprava. treba priznat ze 25 mil. za km su historicky najvyssie stavebne naklady R1-R2 na druhej strane v BB kraji to bude nacas posledny plny profil. batka ci krupina budu oproti tomuto malina.

je najvyssi cas sustredit sa na KE kraj.

asi tak, obchvat Kosic jednoznacne z celej R2 musi mat teraz prioritu c.1 aj pred soroskou(aj ked aj ta je vramci R2 hodne urgentna lebo je kamenom urazu a brzdi celu R2) ,metelesku ano, po starom Lovinobana, po novom Tomasovce

Podľa https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=4449604&l=sk v prílohe strana 18… prvé stroje na tomto úseku uvidíme asi až 6/2021, keďže aj prvé tri miľníky sú zamerané na DSP a SP… to len na margo, prečo otvorenie tohto úseku je naplánované na 2024

Pevne som veril ze vitazne spolocnosti na projekte uz zacali pracovat po ,prvom, ohlaseni vitazstva a maju neaky casovy naskok.

Lebo sa to tendrovalo v zmysle zmluvných podmienok Naprojektuj a postav, tzv. žltá kniha FIDIC.
Budúca vláda si bude môcť vieš čo…

Určite…
Ohlásenie víťaza neznamená, že zákazku vyhráš.
Podľa takej logiky už Kazaši mali mať projekt k modernizácii na Záhorí, ktorý by im bol tak na dve veci…

Realizácia podľa harmonogramu začne 1.2.2021.

časový náskok môže mat jedine projektant, ak na tom začal robiť už pred podpisom zmluvy, o čom silno pochybujem, je to žltý Fidic,som zvedavý ako to dopadne

Len pripomínam eršegove klamstvo : citujem:
“Poteším Vás, vyzerá to tak že budúci týždeň bude podpísaná zmluvu so zhotoviteľom a pri Mýtnej môžu nastúpiť ďalšie bagre. Aj tu sme museli riešiť nekonečné obštrukcie.” Toto vyšlo z papule toho bazmega
Keď povedal A mal povedať občanom hneď aj B a nie špinavo klamať že tam bagre nabehnu!

pozri sa ja tiež nemám rád eršega, a mám tiež hodne výhrad k jeho práci, ale za tento výrok s bagrami, by som ho neoznačoval za klamára a “bazmega”. Tie bagre treba brať obrazne, a fakt nechápem aké máš predstavy o živote. Bol danný jasný harmonogram prác, o ktorom nemáš ani páru, ešte nie je ani projekt, a ty by si tam chcel vidieť bagre. Fakt nepochopím takýchto truhlíkov ako si ty, čo všede bol vštko vedeľ a všetci naokolo su neschopáci, bež sa prihlásiť za ministra, ty by si im to určite ukázal.

pripominam ze zlty fidic bol pri visnovom a dost sa tu pisalo ako to pomoze zlacnit stavbu. tu az take zlacnenie nebolo a to ze si na to nechaju viac casu moze pomoct.

To je otázne s akým technickým riešením rátala štátna expertíza resp. z akého dokumentu NDS určila predbežnú hodnotu zákazky.
Najlacnejšie riešenie mostov by bolo spraviť zakladanie mosta, postaviť piliere s priečnikmi a položiť prefabrikované nosníky. No tým by veľa bodov uchádzač nezískal pri hodnotení iných kritérií.

Však pomohol zlacniť. Každý si upravil riešenie. Až na zhotoviteľa, ktorý to chcel zjavne optimalizovať až potom pri zachovanej cene.
A že sa cena stlačí môže byť otázne. Viď DNV - Kúty. Váhostav ponúkol cenu mierne pod expertízu a Strabag otvorene tvrdí, že to stačí možno na materiál a technológie. Otázne je, s akým technickým riešením prišiel Váhostav resp. aj Kazaši, že dokážu byť o desiatky miliónov lacnejší ako konkurencia, ktorých ponuky sú nad PHZ určenou z CBA.

Technicke riesenie zostane rovnake, staci nevyplatit subky :laughing:

Pretože vyhrala ponuka, ktorá návrh takmer nijak neupravila (len sa “znížila” cena a preto je teraz Višňové tam, kde je).

upravit to chceli az potom a zistili ze tie upravy navysia cenu.

Upraviť to chceli potom, čo zistili, že bez zmien to v ponúknutej cene nepostavia.

Kedze je to R2 tak nam ani megalomania nevadi :smiley:

6 pruhov vedla seba. :neutral_face: