VÁHOSTAV-SK, a.s.,ICM S.p.A 209 499 473,97 EUR bez DPH
Doprastav,STRABAG,Eurovia 232 146 454,18 EUR bez DPH
INC S.p.A.,CESTY SK,CEDIS 253 289 533,92 EUR bez DPH
SMS,SMP CZ,M-SILNICE,Dodin Campenon Bernard,Metrostav 271 258 668,71 EUR bez DPH
Pardon, teraz vidím, že úspešný uchádzač už tu bol spomenutý.
Vzhľadom na boje na trhu predpokladám odvolávanie.
Ten október možno ak sa nikto neodvolá
Máme tu tendre, čo bežia už dva roky.
najnižšia ponuka je 23mil./km, čo nie je také zlé nakoľko susedný stál v starších cenách 18mil./km (tu je väčšia časť ako 1/2 na estakáde)… inak trochu dosť od “etalónu” 5mil./km
na celej R2 povazujem 2 useky za ,drahe, a to Sorosku a prave tento useks estakadou… 5mil/km neviem to sa mi zda kusok nerealne ale do 10mil by sa zbytok mal zmestit, mozno co moze este ,dvihnut cenu, by bol ten kratky tunel pri Plesivci..
Ale zasa ked to budeme nechavat ,hnit, tak ceny pojdu hore… Ako vravi moj znamy: Najdrahsie dialnice su tie kt este nestoja…
Tak jeden z uchadzacov sa odvolal: [url]Doprastav má blízko k veľkej diaľničnej zákazke. Súperi zase]
Namieta to, ze jedna firma z vitazneho konzorcia “je majetkovo prepojena” (lebo je z rovnakeho koncernu Vinci) s inou firmou z ineho (neuspesneho) konzorcia.
Toto samo o sebe nie je nezvycajne, a pravdepodobne to UVO zamietne, ale lehoty su lehoty… neviem ci oktober je realny
No smola. Ale tak to uz chodi. Ak sa NDSke podarilo z 3 sutazi uzavriet 2, tak v nasom pravnom prostredi to nie je tak zle.
Dufajme, ze UVO to uzavrie aj skor nez o 3 mesiace.
Tato stavba moze doplatit na ten hlupy experiment s multikriterialnou sutazou. Su tam subjektivne faktory, u ktorych sa stale niektory uchadzac moze vystatotvat, ze vsak ja som mal taku odbornost, tak preco som dostal o 10% menej nez ten druhy…
Dufam, ze do buducna to zas vratia len na cenu.
podla mna multikriterialna sutaz nie je uplna hlupost, akurat to mohli odskusat na nejakom lahsom a menej kritickom useku (nieco typu ruskovce-pravotice) aby sa odchytali muchy
Hej, nie je to uplna hlupost. Ale ja som skor za standard - najnizsiu cenu. To, ze sa to na Visnovom tak po…lo, je skor vina toho, ze samotne Visnove je nezmysel, nie sposobu sutazenia.
to ze sa to na visnovom posralo je dosledok akurat toho, ze sa vyhodili najlacnejsie ponuky aby to dostal nasclovek remeta ktoreho firma dovtedy posrala coho sa chytila a v nastupenom trende pokracovala aj na visnovom
Multikriterialna sutaz nie je hlupost. Na podobnom modely som pracoval vo svojej dizeratacii avsak v inom odbore a v inej problematike (je to sirokospektralne modelovanie), pricom podstata “zhodnotenia multi - faktorov” je relevantna. Prekvapuje ma len to, ze tie sutaze dlho trvaju, ja ked som si do podobneho modelu nahadzal udaje, vysledok som mal hned .