R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (križovatka D1)

Suhlasim s Andrejom hore. Nevsimol som si SSUR Sebastovce ani tych 10 preloziek 110 a 400kV vedeni:
asb.sk/inzinierske-stavby/ry … -6000.html

Ja len že Korzár píše o spojení s R4 opäť až pri Šebastovciach…
A možno si to overili asi tak, ako to o stavebnom povolení…
No nič, napísal som do NDS, tak možno niečo odpíšu…

NDS pise: ndsas.sk/useky-kosice–saca—ko … 364s12299c
ze je to v procese uzemneho konania, ktore je pred stavebnym…

na stranke este nie je uvedeny datum ani uzemneho ani stavebneho rozhodnutia…

sc_ke_sk Korzár už napísal veľa bludov, zjavne vychádzali zo starého článku na asb.sk Zmena križovatiek v južnej časti prišla počas prípravy dokumentácie na územné rozhodnutie, je uvedená aj v jednom dodatku ku zmluve a potvrdili to viaceré dôveryhodné zdroje. To sú fakty, korzár je blud, takže nie je dôvod sa pýtať, že ako to nakoniec bude. Jednoznačnú odpoveď dá územné rozhodnutie, ktoré dúfam bude čoskoro

cize podla toho, rusi sa MUK US Steel, ano?
medzi Haniskou a Sebastovcami bude peaz R2 a R4…
MUK sa teda posunie k Haniske…bude tam aj napojenie na III/050187 (Cesta do Hanisky) alebo to bude len MUK R2 a R4, ktora by teda nebola velmi komplikovana…?

Územné rozhodnutie pri veľkej vôli by vedelo uzrieť svetlo sveta za min 30 dní keďže pôjde o verejnú vyhlášku, ale to je termín od podania žiadosti. Na právoplatnosť je potrebné ešte ďalších 15 dní od zvesenia verejnej vyhlášky. K žiadosti bude treba mnoho vyjadrení od dotknutých orgánov štátnej správy, od vlastníkov inžinierskych sietí, predpokladám že sa do toho zainteresujú aj potenciálni vlastníci pozemkov a až potom sa môže začať územné konanie, ktorého výstupom je územné rozhodnutie. A to všetko len pri bezproblémovom priebehu konania a bez odvolávania, čo nepredpokladám pri takejto rozsiahlej stavbe.

Musí tam byť aj napojenie na cestu do Hanisky, oficiálne je to síce len cesta 3.triedy, ale veľmi dôležitá pre obsluhu okolia USS a ŠRT. Má dobré parametre, takže po vybudovaní MÚK dokáže dokonca suplovať časť R2 okolo USS.

ved to, urcite by to tam malo byt…cize ako to vymyslia…aj sa s tym nejak vyhladovo pocitalo pri vystavbe R4 alebo sa to len teraz riesi…nebude treba nejake rozsiahle upravy aj na R4 pri Haniske kvoli MUK

nepočítalo sa s tým, časť PHS okolo Hanisky sa bude musieť zbúrať. Už sme o tom diskutovali pred pár mesiacmi (viď predchádzajúce strany)

Takže z NDS mi už odpísali a vznikne nová križovatka Haniska (napojenie pri Šebastovciach už nebude), križovatka USS pri bráne č.4 tiež nebude, ale vznikne križovatka L.Dvor.
Zdá sa, že R2 nepôjde rovnobežne so starou cestou, ale chvíľku pôjde po ľavej strane (v smere od L.Dvora), asi uprostred sa budú cesty križovať a ďalej pôjde až po križovatku Haniska po pravej strane.

Dobre že to poprerábali a neporiešili to vrámci stavby R4 Košice-Milhosť. To mi príde také - šetrenie dobrej roboty. :smiley:

Cesta do Hanisky bude napojena na MUK L. Dvor alebo na MUK Haniska?

dik, asi som na to nejak opzabudol

Konecne mame k dispozicii podrobnu mapu
ndsas.sk/useky-kosice–saca- … 364s12299c

Otazka pre miestnych - naozaj stalo za to predlzit trasu obchvatu o takmer 2 km z dovodu blizsieho napojenia na R4? Alebo na to boli ine dovody?

a kde je tá mapa? :slight_smile: miestnym (teda aj mne), to určite vyhovuje, lebo je to lepšie pre lokálnu dopravu a diaľkovému tranzitu tie 2km snáď až tak nevadia

Pomôže to USS, lebo hlavný vchod pre kamióny je pri ceste Ludvíkov Dvor-Haniska a pre osobné autá zo západnej polovice mesta vznikne alternatívne napojenie na Kechnec/Maďarsko. Odľahčí sa tým svetelná križovatka na začiatku Barce, ktorá sa nedá jednoducho prestavať na mimoúrovňovú maps.google.com/maps?saddr=Mold … 5&t=m&z=12

Tak to ano a mozes zabudnut na 50 v barci, ked je mapa, tak prosim dajte do galerie

enviroportal.sk/eia/dokument/201147

Aha, to je presne to oznámenie o zmene navrhovanej činnosti, ktoré som predpovedal, som ťažký insider :sunglasses: Tvar križovatiek Ludvíkov Dvor a Haniska je taký, ako sa pred niekoľkými mesiacmi objavil v územnom pláne. Škoda, že nezmenili aj východnú časť - MÚK Hrašovík, Krásna, rezerva na 3+3… Most cez koľajnice pri USS bude mať pekných 760 metrov a aquila sa určite poteší, že je tam jednostranné odpočívadlo

Dlhsi most ponad zeleznicu, predlzenie trasy R2 a tie KO :open_mouth: To niekto potrebuje kompenzaciu za tie solarne panely?

Dal som do galerie usek Saca - Haniska:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=16826

Detaily krizovatky Haniska:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=16827

Detail krizovatky Ludvikov Dvor:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=16828