R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (križovatka D1)

20000 po spusteni je na nase pomery vela. Neviem ake su odhady pre R2, ale na zaklade scitania 2010 by som povedal, ze menej ako 10000 vozidiel v roku 2015. Tolko som ale tipoval aj R1 okolo NR a nevyslo…

Na R1 Pribina bolo priemerne asi 19,3 tisic vozidiel denne, zrejme ide o scitaci bod zapadne od Nitry a znamena to len to, ze cca 27 tisic voz. (v roku 2010 26610 v./24h) pred Nitrou sa rozdelilo na cca 19 tisic na novu R1(70%) a cca 8 tisic na staru R1(30%).

auto.sme.sk/c/6745962/rychlostnu … idiel.html

Kde na R2? Obchvat Kosic? Kosicke Olsany - Sebastovce bez Budimir-Bidovce to odhadujem tak na maximalne 4-5 tisic, s Budimir-Bidovce tak asi 9-10 tisic.

Budimir Bidovce sa bude stavat pravdepodobne skor, alebo sucasne. To su celkom optimisticke odhady a to este nevieme, ake bude scitanie 2015

Podporujem Ta v Tvojej myslienke hoci nie je nova, ja som to uz skor spomenul v prispevku

viewtopic.php?f=10&t=13791&p=130391#p130391

a dalej

viewtopic.php?f=47&t=12134&p=126040#p126040

a pozri sa ako ma sfukli Pacho a Andrej, najma co sa týka odpovedi v druhom odkaze.

Aj mne to vtedy pripadalo ako hlupost a stale si myslim, ze kvoli polskemu a ukrajinskemu tranzitu netreba rezervu - treba ju kvoli moznosti velkeho navysenia lokalnej premavky z Krasnej. Projekt vychodneho mesta pocita s poctom obyvatelov az 50000, to je +/- jeden Poprad. Nech to nedopadne ako v okoli Bratislavy, kde je planovana MUK na kazdom druhom kilometri a 10 pruhovy kolektorovy nezmysel.

a na koľko je reálny ten projekt východného mesta? a kto ho vlastne bude financovať? ja o tom počujem 1x…

Je to zóna určená na výstavbu a rozhodne dopyt ľudí, stavať budú developeri. Kým sa niečo neurobí s infraštruktúrou, nemá šancu sa to rozbehnúť vo veľkom

uzemneplany.sk/upn/kosice-vy … nia-uzemia

Kedy ma zacat vystavba tohto useku? Alebo sa bude cakat na D1 (Bidovce-Budimir) a toto az potom?

Budimir-Bidovce ma sancu ist do vystavby este buduci rok, tento usek najskor v r. 2015.

Tranzitná doprava po stavbe obchvatu už nepôjde cez Košice
Najneskôr koncom budúceho roka by sa malo začať s výstavbou juhovýchodného obchvatu Košíc v trase rýchlocesty R2 od Vstupného areálu U. S. Steelu v Šaci okolo Hanisky, Krásnej, Zdoby až ku Košickým Oľšanom. Tento termín Korzáru potvrdilo ministerstvo dopravy s tým, že celý obchvat Košíc bude hotový najneskôr do konca roka 2018.

V clanku sa spomina viacero podozrivo znejucich informacii, okrem ineho napr. ze stavba uz ma vydane stavebne povolenie :open_mouth: To sa im asi nieco poplietlo, ci? Pred par tyzdnami sme sa bavili, ze tam este nie je ani uzemne rozhodnutie.

[album_photo]16763[/album_photo]

už to opravili, prosím editujte aj monitoring tlače m.sme.sk/?cl=7068244

upravil som clanok, ale ta cena za 200 mio sa mi zda byt docela dobra, najma ak si zoberieme potencionalne prelozky IS, potom aj mnozstvo MUK .. ak by to bolo ozaj okolo 200 mio, tak to je velmi dobra cena

Skanska postavila v danej oblasti usek - Kosice Milhost za 77mil/14km (bez DPH)
tento usek je o tretinu dlhi, 3 neuplmne MUK, 2 plne, a okrem dlheho mostu na Hornad tam nie je vacsi rodiel (geologia a pod)

Ak sa teda Skanska prihlasi, tipujem to za daleko menej ako tych 200mil

Tak kde sa nakoniec R2 spojí s R4? Už pri Haniske, alebo až pri Šebastovciach?

Tak ja tam okrem 5x MUK vidim odpocivadlo, SSUR, znacne mnozstvo preloziek, nadjazdy a mosty, vela km PHS. Takze znacne pochybujem, ze aj pri pripadnom prihlaseni sa Skansky dosiahne cena spominanych 200 mil. €. R4 sa predsa len stavala v podstane menej urbanizovanom prostredi a v obdobi stavebnej krizy, preto ta cena. Rad by som sa mylil.

openstreetmap.org/#map=15/48.6411/21.2637

To je pôvodný návrh, skôr si myslím, že to potiahnu na Hanisku. Čoskoro by malo byť územné rozhodnutie a “oznámenie o zmene navrhovanej činnosti” na enviroportali

Hmmm, akoze ako na Hanisku? Ci juzne popod US steel?

popri ceste 3.triedy s MÚK v bode A a B maps.google.com/maps?saddr=Cest … 6&t=m&z=13

tie križovatky budú drahé a pribudne aj estakáda cez koľajnice, takže cena pôjde hore… uvidíme o koľko… ale stojí to za to