R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (križovatka D1)

Skratkou LV myslis Ludvikov Dvor? Co myslis tou buducou D5? R4 sa ma nejako “vylepsit” na dialnicu a byt znacena ako D5? Lebo o nicom takom som nepocul…

crz.gov.sk/index.php?ID=834622&l=sk

termin na dodanie DUR sa posunul na 15.3.2013 z dovodu doplnenia krizovatiek Ludvikov Dvor a Haniska, cize sa potvrdzuje to, o com sme diskutovali vo vlakne o R4.

admin pls nedali by sa sem presunut prislusne prispevky (odtial dialnice.info/viewtopic.php?p=141876#p141876 az do konca )

[size=85]edit admin: hotovo, prispevky presunute[/size]

nebol si daleko od pravdy, tu je nacrt z uzemneho planu co sa ma schvalovat. je tam aj viacero dalsich materialov ohladne R2.

[album_photo]14553[/album_photo]

len je tam zase docela dost MUK .. pri haniskach vlastne dve a aj MUK ludvikov dvor je zbytocne komplikovana, ergo draha ..
ta peaz je zaujimavo riesena, som zvedavy ako to bude s lokalnou dopravou .. lebo nevidim tam ziadnu prelozku starej cesty .. ale mozno to bude formou kolektorov ..
a bude zajimave ako budu prerabat MUK saca, lebo ked tadial pojde R2, tak to bude zase nutne prestavat

kazdopadne tu by sa urcite hodila aj kvalitna cyklocesta z kosic po zeleziarne .. mozno v ramci tych opatreni ohladne privadzaca z cervenho raka.

ale tu je vyslovene vidno, ako by neskutocne pomohlo, keby cesty prvej triedy sa priclenili pod NDSku

[album_photo]14554[/album_photo]

s I/68 len jednoducha MUK, ale chvala bohu, ze tam nezostal ten kruhac ..
dalsia poziivna vec je planovane velke obojstranen pristupne odpocivadlo pri valalikoch

a dalej je aj potvrdenie bohuzial toho kruhacu na I/50 pri kosickych olsanoch

no hlavne expwy nebol daleko od pravdy :wink: Pri Haniske v principe musia byt 2 MUK, lebo spajaju 2 RC a este sa to napaja na cestu nizsej triedy. MUK Ludvikov Dvor sa nemusi stavat hned cela, prvorade je zmimourovnit lave odbocenia Haniska-Saca a Kosice-Haniska a aj ten usek R2 okolo USS moze teoreticky pockat

hej ta MUK pri haniskach ma dost velky vyznam a nie je az tak zle riesena, resp nejako megalomansky a moze to dost odlahcit cestu. predsa len je tam dost vela veci co tam vystupuju zo zeleriarni

len ta MUK LV je skoro tak komplikovana ako MUK vydumanec.. neviem ci je to najlepsie robit tak brutalne zlozite krizovatky

No neviem ci sa da zjednodusit, vsetky tie vetvy su potrebne. Paci sa mi, ze hlavne smery sa snazili viest po miernych oblukoch a nie po motylich kridlach so 40tkou, ako na “bezvyznamnom” odboceni z D1 na R1 pri TT.

detailne navrhy MUK som dal do galerie:

gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=14555 Ludvikov Dvor
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=14556 Haniska (napojenie na R4 nie je jasne naznacene, ale beriem ze je to len uzemny plan)

len kedze je tam aj elektricka a kopu prepletov, tak tam bude nesktuocne vela mostov, ale tie priebezne napojenia v hlavnych smeroch je ozaj velmi dobra vec, bude tam uplne ina plynulost premavky

Zajimavy gulas to tam je. Podla mna je ale velka skoda, ze vramci toho neporiesia aspon Sacu.

zaciatok useku sa defacto posuva ku Ludvikovmu Dvoru a MUK pri Saci sa bude riesit az pocas vystavby useku Saca-Moldava. Do vtedy by sa mohol poriesit cestny obchvat Sace + nejake odbocovaky

Dnes nám píše SME o R2 a Pravda o D1. Ak zoberieme do úvahy rok 2015 viewtopic.php?f=35&t=18519 a tiež úvahu i15 z vlákna D1 -Budimír-Bidovce

, tak nám to vyzerá ako reálna úvaha - začať stavať oba úseky naraz.

skoda ze sa nespomina krizovatka Polov, tu by sa tiez zislo zmimourovnit.

Mozes navrhnut: facebook.com/photo.php?fbid … 030&type=1

tamto som zacal bojkotovat, ked mali nemiestne komentare po pade mosta pri Iliasovciach. Stale mi vsak nie je jasne, o co ide pri tom mimourovnovom napojeni na R2 - tyka sa to MUK Peres, alebo Ludvikov Dvor? To napojenie totiz je mimourovnove aj dnes, len tam treba trochu obchadzat

asi chcu spojaznit tu vetvu krizovatky co pokracuje polnou cez pole :wink: … podla mna cele to napojenie ktore je dneska v prevadzke je somarina … poveodne sa mala spojazdnit otocka pri elektrickovom nadjazde ale myslim ze to po par dnoch prevadzky zaterasili … a tak je tomu az dodnes … asi sme jednine mesto na svete kde ked clovek ide na letisko tak najpr “minie” odbocku a potom sa musi vracat spat na mesto … teda jednoduhsi pristup maju mimomesky ako mestky …

Na prvy pohlad to moze vyzerat ako hlupa otazka, ale neuvazuje sa usek medzi I/68 pri Sebastovciach a I/50 pri Hrasovku stavat so sirokym stredovym pasom a moznostou rozsirenia na 3+3? Predsa len je to peaz tahu sever-juh a vychod zapad a Krasna nad Hornadom moze v buducnosti generovat velmi vysoku premavku, kedze je tu uzemna rezerva na projekt byvania pre tisice ludi (tzv. vychodne mesto). Momentalne sa tu vystavba rozbieha velmi pomaly, lebo cesta 552 je velmi pretazena, ale keby bola R2, developeri by urcite vysvetlili ludom, ze do mesta mozu dochadzat aj cez Sebastovce, alebo Kosicku novu ves. Riesenim by samozrejme bolo rozsirenie Slaneckej cesty na 2+2 a obchvat Krasnej, ale na to mesto nema peniaze.

Odpovedať neviem, ale rozhodne to nie je hlúpa otázka. Pozdĺž obchvatu KE pravdepodobne časom vyrastú nejaké nákupné a logistické centrá, priemysel ale aj obytné súbory, čo môže spolu s tranzitom vygenerovať slušnú premávku. Určite stačí stavať ho teraz na 4 pruhy, ale tá rezerva na 6 by tam mala byť. Keby sa u nás trochu rozmýšľalo, tak prakticky všetky D a RC v bezprostrednom okolí veľkých miest (aspoň krajských) by sa riešili s rezervou.

nebolo by od veci, keby sa to stavalo ako sa bude stavat R7 prievoz - keletec, t.j. sice sa to bude stavat na 2+2 ale so sirokym strednym pasom ako rezervu na rozisrenie 3+3

Uz nemame vela krajskych miest, kde by sa za rozumne peniaze dalo takto rozmyslat :slight_smile: Naposledy sa premarnila moznost pri NR. Sam som tam tiez ocakaval nizku premavku, ale nakoniec je tam kratko po spusteni vyse 20000 vozidiel a to este chyba MUK s I/64

ale tak povedzme si ze 20 tisic je pre RC nic .. cize tam by som to ako chybu nevnimal .. ale tu ide do znacnej miery o peaz SJ a ZV tahu .. plus je to pri velkom meste .. predsa len KE su niekde inde ako NR …