R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (križovatka D1)

Áno je to pravda, muk Košice-juh bude len s I/68 a križovanie s R2 bude v novej muk Haniska.

No to je dobra sprava, pomoze napojeniu US Steelu na Madarsko. Tym padom moze byt zrusena aj MUK pri severovychodnom okraji US Steelu, ktora bola v EIA na R2 Saca-Kosicke Olsany gallery/image_page.php?image_id=6255

Myslel som, ze R4 bude koncit pred Sebastovcami (tam, kde sa teraz stavia MUK) a dalej pojde v peazi s R2 ako obchvat KE po Kosice Olsany a dalej v peazi s D1 az po PO.
Teda R4 skonci skor, pri Haniske a usek od Hanisky po Sebastovce ostane ako privadzac?

nie, len sa predlzi peaz R2 a R4

neviem sa zorientovat

ja si to predstavujem takto: gallery/image_page.php?album_id=54&image_id=13668

a namiesto dvoch MUK pri USS by stacila jedna poriadna pri Ludvikovom dvore

i15, nebude to nakoniec tak, že R2 bude obchádzať železiarne po južnej strane a nie po severnej, ako to bolo navrhované doteraz? Mne by sa takéto trasovanie zdalo logickejšie

Aj z môjho pohľadu vychádza, že ak by prekladali MUK, tak v podstate nemajú prečo to ťahať späť na sever. to už potom MUK môže ostať na pôvodnom mieste.

to nie je dobry napad, lebo potom by sa z krizovatky KE-juh stal hlavny vstup do mesta od zapadu a cela premavka by sla pomedzi rodinne domy v Barci a ciastocne-semaforovu krizovatku VSS

Keby to bolo tak, ako si nakreslil, tak by ma veľmi zaujímalo, ako by vyriešili križovanie všetkých koľají. Teraz sú tam 3 či 4 podjazdy, pod ktoré ale 4 jazdné pruhy nevojdú a premostenie by vyšlo poriadne draho.
A keby pôvodnú cestu nahradili iba rýchlostnou, tak to by som tiež nebol nadšený, lebo tak by vzniklo ďalšia územie, kde by cyklista nemohol…

maps.google.com/maps?saddr=Unkno … sz=17&z=15

po bod A by mohla RC viest po severovychodnej strane cesty III.triedy, potom estakadou prekrizit kolaje aj cestu. Ta estakada by nemala viac, ako ta, co sa stavia nedaleko.

Vyhoda takeho riesenia je, ze v prvej faze vystavby obchvatu KE staci postavit MUK Ludvikov Dvor, MUK Haniska a opravit cestu medzi nimi. Tych zopar kamionov od RV na PO/MI moze ist aj po ceste III.triedy, ktora ma parametre I.triedy.

Medzi Šacou a Ludvikovym Dvorom bude R2 vedená v trase terajšej RC (byvala I/50), ktorá prejde rekonštrukciou. Ako súbežna komunikacia (mozno nová I/50) bude vyuzita cesta za elektrickou kam budú presunute aj autobusové zastavky. V LD bude vsesmerova MUK s privadzacom a cestou III.triedy (možno nova I/50 az do Hanisky križovatky s I/68). R2 prejde ponad elektricku a súbežne s trojkou (novou 50) prejde ponad železnicu a napoji sa vsesmerovou MUK na R4 (budúcu D5). Okrem vytvorenia obchvatu KE sa dosiahne kvalitne spojenie po RC z KE červený rak cez LV a Hanisku do Maďarska. Súčasťou stavby bude aj mimourovnove krizenie do LV. Ďalšie odstránenie urovnovych krizeni do Peresa a iné sa budú postupne riešiť, aby od KE po LV bola bezkolizna RC.

to ma ani nenapadlo, ale je to tak - napriklad vzdialenost od kruhaca na Moldavskej po MUK Haniska je zhruba rovnaka cez Peres aj Barcu. Takze JZ privadzac na Sacu moze sluzit aj smeru na Madarsko a odlahci sa nevhodna krizovatka VSS a rodinne domy Barci. Dik za pozitivne info :slight_smile: Trocu sme odbocili od temy, mozno by bolo dobre presunut diskusiu do vlakna o R2

Mohol by niekto nakreslit, to co tu expwy popisal? A expwy, zdroj informacii?

celkom elegantne riesenie
cize ten mega kruhak na mieste terajsej MUK VSZ nebude?

DrX asi tak, ako som nakreslil v stredu. Ako bonus by mala byt aj paralelna cesta ku RC, takze napriklad cyklisti sa budu moct legalne dostat zo Sace do KE - cez Hanisku a Barcu. Tymto pozdravujem peloton cyklistov, ktory som stretol v nedelu medzi Polovom a Ludvikovym dvorom, zasahovali do polovice praveho pruhu :imp:

No ja neviem, ale medzi električkou a vrátnicou do USS veľa miesta nie je
lh4.ggpht.com/_pcSbVpzGhk0/SkOzl … G_2531.JPG
tak skutočne netuším, ako by táto súbežná cesta bola smerom na Šacu napojená na MUK.

to bude treba dostavat od vratnice po MUK , ale nie je to nic narocne, miesto tam je

Pred vrátnicou stojí hlavne ráno kolóna áut, takže je problém prejsť aj na novšie parkovisko, ktoré je smerom na Šacu. Podľa mňa to bez presunutia vrátnice nepôjde + bude potrebné riešiť aj nový podchod na električku.

ide o to, aby bola aspon nejaka paralelna cesta