R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (križovatka D1)

Zalezi skor ako to bude vychadzat casovo nie kilomentrovo

No neviem ci by sa tranzitu kvoli usetrenym 7km oplatilo chodit cez mesto, kde bude ovela nizsia priemerna rychlost ako po D1+R2.

resp. oproti prejazdu centrom to bude naviac 9 km.

Ak si tanovime priemerne rychlosti 60km/h za prechod mestom a 120km/h za obchvat (aby sa to lahsie pocitalo) Vychadza mi :
mesto :23.5 km = 23.5 min
dialnica : 23.8km+ 9km = 32.8km = 16.4min
pre mna jasna volba.

DrX to zaznacil zle, usek Budimir-Bidovce ma nulty km este na existujucom useku D1 a usek R2 konci az na MUK Saca. A to vychadza na 26 km. Cize rozdiel (23,5 + 7 - 26) vychadza na cca 4,5 km. Aj keby mali kamiony povoleny prejazd cez mesto, tak zrejme neusetria PHM kvoli spomalovaniu/rozbiehaniu a stupaniu/klesaniu.
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=14509

Smer Moldava-UA sa predlzi o priblizne 1 km, smer Moldava-HU sa znacne skrati. Casovo to vychadza vyrazne lepsie pre kazdy smer.

Mozes v mape vyznacit, odkial pokial teda ratas tych 26km? Kazdopadne, 4.5km nebude nikto riesit.

Od nulteho km na uvedenej mape. Je tam aj kilometraz pre lepsie prepocitanie vzdialenosti po novom useku D1.

ja by som zaviedol myto pre tranzit cez mesto .. a hned by bol klud

Tak, tak, a bol by pokoj. Ale zároveň by mali byť aj obchvaty alebo naporúdzi v blízkosti vhodné trasy. Zatiaľ je to len snívanie a sú tu i rôzne lobistické skupiny…

lenze 60 km/h nie je standart, teraz tamvidim 75-80km/h. keby TIR dostali zakaz tak priemerna rychlost pojde hore aj v spicke. kto chce platit kvoli 2 minutam a ist este nejaky par km navyse ?

kamiónom trvá cesta dlhšie, lebo na časti cesty cez mesto je povolená 130 a hore kopcom smerom na Budimír nevytiahnu ani svojich 90

a vôbec, na paralelnej ceste ku R4 má tranzit zákaz. to isté bude, aj keď sa postaví R2

nemyslim, ze by ludia chodili cez KE. roky som v KE pracoval, poznam skratky, cesticky, ale urcite by som volil D1+R2 ako zvlnene stupanie na Kosicku huru s castymi hmlami, nebezpecne klesanie (ok, vyriesi to plot), brzdenie na 60 pri prechode pre chodcov, striedanie 90ky a 70ky… asi nie, dakujem :slight_smile:

predbezne oznamenie na sutaz:
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/286759
Vypracovanie dokumentácie na stavebné povolenie (DSP), Oznámenia o zmene navrhovanej činnosti (Oznámenie 8a), dokumentácie na ponuku (DP), výkon autorského dozoru (AD) a výkon koordinátora dokumentácie (KD) pre stavbu: Rýchlostná cesta R2 Šaca - Košické Oľšany, I. a II. úsek.

na stranke NDS je usek este stale v stadiu priebehu uzemneho konania. Predpokladam, ze pripomienkovanie sa skonsilo a o chvilu budeme mat uzemne rozhodnutie?

I. a II. úsek. - uvažuje sa nad rozdelením? to by nebol zlý nápad, komplikovaná časť okolo USS môže počkať…

radsej keby to slo naraz .. neviem preco je problem na slovensku urobit dlhsi suvisli usek .. sak tusim najdlshiu usek robeny naraz v poslednej dobe je dubna skala - turany .. ale aj to je 16 km usek ..

Podla mna cim kratsi usek tym mensia cena a o to vacsia moznost zucastnit sa sutaze viac firmam (mala firma nema kapacitu na vleku stavbu ale na malu mat moze). V konecnom dosledku lepsia cena pre stat (teoreticky) a zmluvy sa daju nastavit tak aby sa otvaral suvisli dlhy usek.

Tuším posledný súvislý a dlhy usek bol R1 (Nitra - selenec - Beladice - Tekovske Nemce) asi 45 km. Ak by sa odovzdávali takéto ucelene úseky, bolo by to super. Nech sú aj rozdelene na viac stavieb, ale ako celok sú odovzdavane…!!!

A aku to bude mat vyhodu? Postavene useky budu cakat na nedokoncene, aby sa mohli odovzdat spolu?

to musíš človeka chytať za slovíčka? Rozdelením na menšie - primerane veľké úseky sa môžu využiť kapacity viacerych firiem a väčší usek môže byt skôr hotový. Aké to chce aj súhru od NDS a koordináciu, resp. tlak zo strany NDS na dodržiavanie termínov, atd. Teraz majú niektoré firmy rozostavané viaceré úseky na rôznych miestach a svoje kapacity (hlavne mechanizmy) presúvajú z jednej stavby na druhu a vznikajú prestoje, meškania, … To by bolo asi na dlhsie

hrozí, že komplikovaný úsek okolo USS zbrzdí dokončenie zvyšku. KE-juh - Olšany je pomerne jednoduchý úsek s jednou MUK, ktorý skompletizuje súvislý úsek od hraníc po Prešov a vyženie tranzit s-j z mesta