No, jasne nesystemove zliepanie. A to, ze vobec nechcu robit obchvat Sebastoviec, je tiez nie prave najlepsi napad. No ale uvidime, ako sa tym smerom budu dalej vyvijat intenzity. A teda, hlavne nech sa stavia.
Nejde o ziadne nesystemove zliepanie, naopak ide o systemove riesenie celej oblasti, spravne navrhnuta cast tejto R2 + upravy existujuceho privadzaca na bezkoliznu RC. Je to to najlepsie co mohli spravit.
Ja sa na to pozeram z pohladu smeru trebars RV - PO / MI. Cerveny rak je predsa zapadny vstup do KE a juzny je Barca. Zase namiesto nejakeho celkoveho riesenia, vzmysle viacerych vstupov do mesta, sa to vsetko ide riesit iba jednou cestou. To som tu jediny nazoru, ze dialnice a RC maju riesit dialkovy tranzit a nie lokalne cesty, ktore by mali nahradit kvalitne privadzace?
…a ako inac by si chcel riesit smer RV-MI/PO
ved prave Ludvikov dvor - Cerveny rak je “privadzac”
Vsak ten povodny variant s velkou MUK pri Saci… openstreetmap.org/#map=14/48.6314/21.2214
ANDi, sme tu aspoň dvaja.
Andrej, pls. čo je “LV”?
Musím súhlasiť s Drx je to nesystémové zliepanie.
Už nie je šanca aby R2 išla južne od USS privádzač do KE by začínal niekde pri Veľkej Ide.
Severné riešenie od USS je ďaleko výhodnejšie ako navrhnutý paškvil. MÚK Košice juh umožňuje jazdu HU-KE a opačne cez existujúci privádzač a MÚK Ľudvíkov Dvor. Z R4 do KE to bude po budúcej R2 a západnom privádzači dlhšie o 4-5km a pritom obchvat Šebastoviec (ako južný privádzač) by to bolo rýchlejšie a ten obchvat by stál menej ako ako estakáda ponad železničné trate.
južný obchvat USS by trasu veľmi predĺžil, to vám nevadí?
ktorú trasu? ak myslíš HU-západný privádzač tak jedine ten, ale obchvat Šebastoviec (ako južný privádzač) by ju skrátil aj oproti navrhnovanému riešeniu.
Vlados, to nebol moj prispevok, ale predpokladam, ze to mal byt Ludvikov dvor.
Na prvy pohlad to aj mne prislo ako zvlastne riesenie. Ked sa na to vsak pozriem lepsie, naozaj sa poriesi vsetko. Tranzit okolo KE je oproti lokalnej premavke nizky, takze predlzenie o 1-2 km mu skutocne neublizi. Naopak, prichadzajucim do KE sa mnoho ulahci upravou I/50 a moznostou lepsieho pristupu od juhu. Do centra KE to bude z R4 dlhsie o cca 1 km (netusim, ako si prisiel na 4-5 km), do mnohych mestskych casti dokonca blizsie a zvysok moze jazdit dalej cez Sebastovce, odlahcene od kamionovej dopravy. Poriesene skutocne vsetko s vynimkou privadzaca od KE Olsian, ostatne krajske mesta mozu zavidiet.
Juzny obchvat USS vyzera na prvy pohlad fajn, avsak bolo by potrebne postavit aj stvorpruhovy privadzac do Sace dlhy cca 6-11 km (podla polohy R2), hoci samotny tranzit by mal priblizne rovnako dlhu trasu ako sucasny variant. K tomu navyse obchvat Sebastoviec. Cize drahsie a podstatne menej efektivne riesenie.
“netusim, ako si prisiel na 4-5 km”
ako odhaz z google.com/maps?saddr=Nezn% … 1&t=m&z=12
počítal som Košice juh, pre KVP bude vždy výhodnejší západný privádzač
“Juzny obchvat USS vyzera na prvy pohlad fajn, avsak bolo by potrebne postavit aj stvorpruhovy privadzac do Sace dlhy cca 6-11 km”
od R2 po Šacu by stačil 1+1 (Šaca-KE bude obsahovať aj dopravu z I/50 a dopravu KE-USS).
To si vybral jednu krizovatku, ale KE su podstatne rozsiahlejsie a napr. pre centrum to vychadza rozdiel 1 km, pre mnoho mestskych casti to bude dokonca blizsie a hlavne casovo rychlejsie. Tranzit na PO a MI uz bude jazdit po obchvate,
Šebastovce nie sú vhodný vstup do mesta. Obchvat tejto MČ sa dá postaviť, ale z neho sa dostaneš do Barce medzi rodinné domy potom na semafor pod mostom VSS, kde je smer doľava na Alejovú pravidelne zapchatý.
Južný privádzač by bol vhodný pre južnú časť KE, hlavne od/R4 (HU). Ďaleko viac vozidiel by smerovalo na R2 (RV) +vozidlá zo západnej časti by na R4 (HU) chodili západným privádzačom. (čiže žiadne odbočovanie vľavo na Alejovú)
Oznámenie o začatí územného konania podľa § 36 zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku v znení neskorších predpisov o umiestnení stavby “Rýchlostná cesta R2 Šaca - Košické Olšany”
no konečne
hmmm… Do vydania rozhodnutia si ešte chvíľu počkáme. Ak všetko pôjde bezproblémovo tak min. 30 dní plus ešte nadobudnutie právoplatnosti 15dní. Držím prsty nech to ide rýchlo.
Do vydania akeho rozhodnutia? Co pozeram tak termin vystavby je 2017. Crta sa nieco skor?
územného…
územné rozhodnutie je základný predpoklad toho, aby sa aspoň orientačne dal stanoviť termín výstavby
Ked sa tak divam na mapu toho useku, je mi jasne, ze PO-Roznava sa bude (s vynimkou spiciek) aj po jeho dokonceni jazdit cez Kosice.
Ked dobre ratam, tak dnesnych 23.5km binged.it/1u52CLQ.