R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (križovatka D1)

Predpokladaná doba začatia výstavby… rok 2017
Predpokladaná doba ukončenia výstavby… rok 2020

V dokumentácii pre územné rozhodnutie prišli zmeny, ktoré bolo treba nanovo posúdiť vrámci EIA, takže preto sa to javí ako krok späť. Po tomto rozhodnutí by malo začať územné konanie ktorého výsledkom bude územné rozhodnutie.

Dňa 30. júla (streda) o 15:00 hod. sa uskutoční v Košiciach verejné prerokovanie správy o hodnotení vplyvov stavby na životné prostredie pre stavbu rýchlostná cesta R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany.
Miesto konania: zasadacia miestnosť, Magistrát mesta Košice, Trieda SNP 48/A, Košice

ndsas.sk/593-aktuality/44372s48586c

Poprosim niekoho, kto bol na tomto stretnuti, aby strucne napisal nejake zaujimavosti ohladne tohoto useku.
Vdaka!

1. jula je zajtra. Este stihas, ak si z Kosic :slight_smile:

Pravda, som si nevsimol. Ospravedlnujem sa.
Jazdim cez Kosice a len chcem vediet, kedy budem jazdit okolo.

Informacna hodnota akekohokolvek datumu spmenuteho na podobnych stretnutiach je prakticky blizka nule. Tieto stretnutia su skor o trasovani ako o terminoch.

niečo nové zo včerajška?

Bolo by dobre, ak by sa “privadzac R2” riesil este pred tymto obchvatom Kosic, no ale asponze na to trocha myslia…
viewtopic.php?f=35&t=19512&p=158045#p158045

NDS posunuli termín výstavby tohto úseku na 2017…

…„Posun termínu začiatku výstavby nastal z dôvodu zmeny priestorovej polohy trasy rýchlostnej cesty a zmeny technického riešenia križovatiek, ktoré si vyžiadali opätovné posúdenie vplyvov stavby na životné prostredie, tzv. proces EIA,“ dozvedeli sme sa od hovorcu diaľničiarov Michala Fúrika.

viewtopic.php?f=35&t=19633

v skratke, Kosice nemozu mat obchvat skor ako Bratislava…

tak tato veta vobec neni zabavna a ani neverim ze to myslis vazne…

neake dalsie zmeny z enviroportalu

enviroportal.sk/sk/eia/detai … cke-olsany

Myslím že pribudlo len záverečné stanovisko, ktoré odporúča ten nový variant s MÚK Ludvíkov Dvor a Haniska. Už by bolo dobré potlačiť na územné rozhodnutie

Fuj… to mohla radšej R2 ísť južnejšie od USS.

Jo-jo, tiez sa mi to nepaci. Predlzenie trasy, krkolomne dokrutenie a zbytocna estakada ponad zeleznicu. Aj pritom cervenom variante nechapem, preco to za zeleziarnami nejde zarovno popri trati, ale je tam dalsi obluk smerom na sever… Sa mi zda, ze juznu trasu zamerne predlzuju kde sa len da, niekto by im mal zlomit kruzitka.

niektoré MÚK na východe sú ako za trest… tým kružítkom si ma :laughing:

Popri železnici vedú VN/VN vedenia. Ich preložka by nemala byť nemožná.

Vysvetlenie tu najdes par stran dozadu.