R2 Košice-Šaca - Košice-Juh (I. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

Nič sa nerobí poriadne, toto nie je ako by to malo byť ak by bol gazda dobrý. Podobne je to s mestskou cestou 3416 (KE - Valaliky) po ktorej chodí mnoho voličov mesta KE. Mne nejde do hlavy minuloročná oprava 750m (či koľko) ale už sa nenašli prachy na ďalších 950 po križovatku aby bol celý úsek na dlhšiu dobu opravený, hlavne ked už tam boli všetky stroje (síce nie zďaleka lebo Eurovia).
Teraz tam jadzia kamióny na stavby R2 a rozbíjajú krajnicu (je to úzka cesta) a už sa začínajú na opravenom úseku odlamávať kraje asfaltu - nemá kto opraviť … takto sa zničí opravená cesta a stačí opraviť krajnicu …

Rozbite cesty su v celych Kosiciach…

Zda sa, ze o 1. useku je rozhodnute, ze bude asi jediny, ktory sa zacne sutazit buduci rok. Aspon tak tvrdi Lancaric:

Keby niekoho osvietilo aby to potiahli az za Sacu, bolo by to super. Ale myslim, ze sance na to su nulove…

presne tak, ked to mohlo isť pri PO a ZA može ísť aj tu!

Aby mohli vyhlásiť VO, tak najskôr musia mať aktualizovanú CBAčku vyhodnotenú UHP.
Tento rok bol podpísaný dodatok s projektantom aj k CBA, lebo JASPERS má určité požiadavky, tak snáď to bude a to VO potom vyhlásia.

NDS potvrdzuje, ze sutaz vyhlasia v 2024. A aktualizuju aj model pre CBA po zohladneni Volva, takze im to urcite vyjde:
kosicednes.sk/spravy/nds-pripra … sic-po-r2/

Velka skoda ža pri Košickej polianke neprecislovali tuto cestu v perfect stave https://maps.app.goo.gl/K4WiG4dHiZa2nK5r6 na 2.triedu,
a nespravili na nej križovanie s R2 a la KE-vychod, a potiahli privádzač poza malokarpatsku ulicu (s ktorou by bol privadzac prepojeny) v krasnej
az k hornádu a po jeho lavom brehu (v smere toku) upravili ulice 1.maja/šípkovú na privádzač ktory by vyústil premostenim Hornadu do krizovatky Balticka-slanecká

Toho by velmi pritiahlo dopravu na stavany usek ktory by využila vnutromestska.

Dendík, čo má spoločne I. úsek s Košickou Poliankou?

ta NDS toho uz naslubovala… a to som bol na otvaracke R4 ked vtedajsi GR svatosvete tvrdil ze o rok v taky cas bude spustene VO…asi tak, a jedine co za dalsich 5r urobili ze usek rozdelili na 2 casti

tak pardon, prosím spravcu presunut.. dikesska

Koncom novembra NDS uzavrela Dodatok, na základe ktorého:

• vypracuje sa nový dopravný model,
  • aktualizuje sa CBA,
  • aktualizuje sa dokumentácia k Oznámeniu o zmene navrhovanej činnosti,
  • vypracuje sa samostatná Dokumentácia na ponuku pre archeologický prieskum, pyrotechnický prieskum, objekty v správe SPP/VSD atď.,
  • doplní sa DSP o znalecký posudok na les.

DSP sa má aktualizovať/doplniť do 100 dní od dátumu účinnosti dodatku.
Aktualizácia Oznámenia o zmene navrhovanej činnosti sa má vyhotoviť do 30 dní od písomnej výzvy.
Doplnenie DP má projektant pripraviť do 100 dní od písomnej výzvy.

Osobne vidím vyhlásenie VO v roku 2024 pesimisticky.

Parada, ze sa to hybe. Neviem, ci stihnu v 2024, ale myslim, ze sa budu snazit, lebo je to jedina vec, ktoru v 2024 planuju zacat.

Mňa teší už len fakt, že sa to skutočne hýbe. Lebo úprimne, nečakal som, že sa to začne hýbať pred rokom 2030.. asi tomu pomohlo to Volvo lebo je pravda, že veľa zamestnancov tam bude prichádzať aj zo smeru Moldava a Rožňava.

Už teraz Šaca kolabuje v ranných a poobedňajších hodinách a čo bude po výstavbe Volva a zvýšenie intenzít od Moldavy, ale najmä z Rožňavy čo je len 57 km a veľká rezerva pracovných síl bez tunela Soroška, tak to bude mazanec na horskom priechode Soroške.

budamar » 04. Dec 2023 01:18

skor ma mrzi ze len tak kratky usek idu robit a ze to uz nepotiahnu aspon po tu Moldavu tak by to davalo uz zmysel jeden zmysluplny uceleny usek v plnom profile, navyse sama rovina mali by to rychlo a lacno..

Keď majú len územné rozhodnutie a na výkupe pozemkov a stavebnom povolení sa nerobí, lebo bola pozastavená akákoľvek príprava predošlým ministrom a nový minister Ráž o tejto bodovej zavade ani netuší, lebo na východe sa o dopravu jeho štátny tajomník Choma nezaujíma. Ale dalo by sa to stihnúť do roku 2024 až 2025, ak ten krátky úsek ku Šaci má ešte toľko pred sebou ako písal jarino » 02. Dec 2023 12:56 (prvý príspevok na tejto strane)

Pár poznámok:

1. Nedalo by sa to stihnúť. Príprava R2 Moldava - Šaca si vyžaduje 5+ rokov.
  2. Dodanie dokumentácia na umiestnenie stavby bolo 11/2019. Návrh na vydanie rozhodnutia o umiestnení stavby NDS podala 3.12.2021. Okresný úrad Košice - okolie vydal rozhodnutie o umiestnení stavby dňa 10.2.2023. Ak by niekto projekt zastavil, vyzeralo by to asi trochu inak… Pochopiteľne R2 Moldava - Šaca nie je priorita, tie sú niekde inde, takže sa to vlečie. No kľudne si to môžeme porovnať s R4, kde bola dokumentácia dodaná dávno a doteraz nemajú územko…

Hlavne peniaze nie su.

si to mýliš s JPP

PS: opäť máš nový nick?

Bol som sa v nedelu 10.12.23 pozriet na zaciatku Valalikoch, ci sa nejako pohla stavba za posledne tyzdne. A vsimol som si pracovnikov na rozostavanom moste a pribudli aj 2 mostne polia zlozene z prefabrikatovych nosnikov… Ja a aj dodole sa nam zrejme podarilo odfotit ± v rovnaky cas ako to vyzera na zac. Vavalikoch… Fotku som nahral do galerie…
Ja som mal moznost este vidiet krizovatku pri Sebastovciach, no zrejme dlhsie sa tam nic nerobilo, lebo bolo vidiet sneh a ziadne stopy na nom… Ale videl som to len z auta takze mozno nejaka drobnostka sa aj tam zrobla…

ViliKE,
píšeš o druhom úseku, lebo na prvom nevidno nič. Jednoducho pri prvom úseku v košickom slangu “furt” plánujú.