na mapy.com uz vyznacene…
Tam spomenul obmedzenie rychlosti na 120 a 100km/h to ako je normalne na uplne novej ceste? ze je uzsia stvorprudovka? Neviete niekto Preco?
Spomínal návrhovanú rýchlosť, správne je NÁVRHOVÁ. Na Slovensku je bežné dávať návrhovú rýchlosť nižšiu, ale v praxi sa zavádza 130 prakticky všade. Rýchlostné cesty sú stavané v nižších parametroch a preto nižšia návrhová rýchlosť. Opäť len zvyk železná košeľa.
Staré známe “chlopi dru”. Dokončujú sa a dorábajú nedostatky na jednotlivých častiach, len tento týždeň ich bolo cez 30 na odovzdanie pripravených.
Pravidlo, že maximálna povolená rýchlosť v danom úseku nesmie byť vyššia ako návrhová, sa napokon nezaviedlo?
Pokiaľ viem, tak nie. Možno ma niekto opraví.
Na “privádzači” od Valalík sa pracuje aj v nedeľu …. Hneď pri ceste majú ešte vlajočky archeológovia a za chrbtom im sypú makadam …. Len jedna vec mi nie je jasná, bude sa hneď robiť nadjazd ponad ešte neotvorenú Rku, alebo to nechajú tak?
Tak to už nestihnú počas zatvorenej R-ky.
Uz sa asfaltuje aj cesta medzi Krasnou a Vysnou Hutkou:
Košice-Krásna nová asfaltová cesta (19.08.2025)
Celkom ma to potesilo. podla mna prospesna cesta…
KO-NEC-NE!!! trebalo asi R2 obchvat aby sa ta cesta spravila ak by nebola R2ka tak by do toho nikdy uz ani nezakopli, to bola jedna totalna rozpadlina hnus , este aj bajk som tam rozmlatil nie to este podvozky aut pre ktore to bola doslova kalvaria tadial normalne prejst bez ujmy navyse uz ta rozpadlina posledne roky aj zarastala naletovymi drevinami takze bajkeri casto chodili resp kvoli stavu cesty boli nuteni ist vedla samotnej cesty(rozpadliny) priamo po poli kde to bolo vo vyjazdenych kolajach castokrat komfortnejsie..
a v podobnom stave bola dlhodobo aj cesta z Krasnej do Kosickej Poliaky a Zdoby a kto poznal prijazdovu “cestu” k rozhladni ceresenka este nedavno z oboch stran tak vie o com hovorim..
Presiel som aj tou cestou Chrastne=Cizatice kolo rozhladne Ceresanka a to bolo podobna cesta ako ta z Krasnej do Vysnej Hutky. Aj tu uz opravili___
wau.
Z Isiel som raz zo Sady nad Torysou - Zdoba do Krasnej este ked nebol na R2ojke most a ani nasypy… A z Vysnej Hutky do kosickej Polianke popri polu. vsetko som dal autom a siel som krokom
Ta cesta medzi Vysnu Hutkou a KE Poliankou neni ani cesta, len vedla pola vyjazdena cesta pre polnohospodarske mechanizmi,a le tie ostatne 2 boli kedysi nejake cesty. Min. ta z Krasnej do Vysnej Hutky, lebo tam bolo semtam vidiet aj stary betonovy povrch…
Joj uz sa tesim na 20.09.25 ked sa to otvori aspon slavnostne a potom vraj 24.09.25 sa to otvarapre motoristov… Z poslednych sprav otomto useku som zachytil tieto datumy…
co je toto? byvale druzstvo?
Sa tešíte z opravených ciest, ale toto fórum je kritické k nevyhnutným investíciam a prepočítava sa to všetko na cena / km (ale iba diaľničný) ![]()
V mapy.cz aj v osm mapach je to uz zakreslene, aj ked v OSM po priblizeni vidno, ze je to este neotvorene, tak len pre pripad, aby sa niekto nenechal oklamat mapami (nie vsetko co je zakreslene je aj prejazdne). Ostava este mesiac a po Košiciach bude dialnicne s Bratislavou konečne spojeny napriamo aj Prešov (aj ked momentalne stale chyba ten usek pre Miskolcom, ktory opravuju uz vyse roka, ale mozno to do konca roka daju)
Viete mi niekto vysvetlit znacenie vyjazdov? MUK Krasna ma navesti Kosice (jasne) a Slanec. Co slanec nie je ani prva dedina tym smerom a aj je dost daleko. Zmysel by mi davalo Nizna Hutka Bohdanovce alebo potom az Trebsiov.
A na zjazde pri Olsanoch je len Kosice. Preco nie aj Kosicke Olsany?
To je tak, že čo vládna garnitúra to nové polepy policajných áut, nový dizajn ŠPZ a nová metodika dopravného značenia. Veď stačí sa previezť po D1 BA-KE a vidíš ako sa postupne menil font, dizajn a spôsob značenia cieľov. Nájdeš možno aj 4 rôzne druhy.
Čo sa týka križovatky Krásna, tak tento smer II/552 je v meste značený ako Slovenské Nové Mesto. Celkom určite by sa ako cieľ nemala udávať najbližšia dedina ako píšeš, keďže nejaká Nižná Hutka tranzitujúcemu vodičovi nič nehovorí. Trebišov sa tam neudáva podľa mňa preto, lebo z Košíc tam vedie cesta I. triedy a nie je v záujme odvádzať tranzit cez obce na ceste II. triedy. Za mňa Slanec ako historická stredisková obec mikroregiónu dáva ako cieľ možno ešte väčší zmysel ako pohraničné Slovenské Nové Mesto.
Na druhú stranu súhlasím, že by tam bodla doplnková tabuľa ako napríklad na zjazde R4, kde máš na návesti písaný zjazd Kechnec, Milhosť ale na doplnkovej máš doplnené ďalšie dostupné ciele Perín-Chym a Priemyselný park.
Pri Košických Oľšanoch to zas môže vyznieť mätúco, že je na návesti názov križovatky Košice-východ ale zároveň to je vnímané ako cieľ. Smer Michalovce je opäť smerovaný logicky na diaľnicu smer Bidovce. V odbočovacom pruhu je potom už návesť pred kruhovým objazdom aj s konkrétnymi smermi.