R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

Bla bla bla.. Pokiaľ sa reálne nezakopne na tomto úseku už ničomu neuverim, už bolo toľko pod správ a titulkov k tomuto úseku že až k neuvereniu už hádam cez 5 rokov sa chystá úsek stavať a reálne stále nič.. Podľa mňa len ďalšie keci do vetra..
Proste furt sa babru s pozemkami a nechcú to povedať priamo tak to obkecavaju rôznymi blbostami a články typu dávajúc nádej že už je výstavba za rohom už sa ide stavať, výstavba úseku je veľmi blízko a pod keci.. Čo tu už čítame veľa mesiacov..
Termíny to už radšej nejdem ani počítať čo ich nasľubovali a vždy to boli nakoniec len obyčajné prdy do vetra.. Na jar v lete minulú jeseň a tusim že aj minule leto už termín bol..

fí-ha. mal by si teraz sám sebe vynadať za taký “negatívny” príspevok. keď takto napísal niekto čo má k tomu cit, tak si ho hneď počastoval ako v šenku. už nie si fanda smer-odina?

:smiley: nové info, zmluva v priebehu tohto týždňa podpísaná nebude. Nasledujúci termín: “v priebehu septembra”.

Zdroj: tu, cas 45:40.
Inak celkom sranda, ze zjavne podpisovali alokaciu EU penazi 30.augusta len aby Dolezal mohol tvrdit, ze splnil slub z maja/juna, ze do konca leta sa podpisuje zmluva… akurat sa podpisala ina zmluva, nie ta s dodavatelom :slight_smile:

:laughing: Buheheh a čo som povedal? Len pár príspevkov vyššie hlavne že tu Vlados utrusil ustipacnu poznámku.. Nakoniec to bude október potom november a nakoniec nestihnu ani tento rok.. Atď atď.. Dokolecka dokola také "slovenské "Ale nepovie otvorene na rovinu že sa stále babru s pozemkami, ktoré stále nie sú vykúpené.. Radšej budú zatlkat a ustavične klamať a zavádzať verejnosť.. Ale veď už sme si zvykli, cez 5 rokov tendrovania, asi desať nesplnenych termínov, takže ďalšie 2-3 hore dole už sak čo..Klasický klamar zavadzac kecal doležal a sme spodina.. Vidno že je od strany čo vedie bývalý mafian

To čo si napísal je len holá pravda. Žiaľ.

Do mesiaca by mohla byť podpísaná zmluva na realizáciu. Usudzujem na základe reálnych krokov NDS → prebiehajúce kontroly pred podpisom Zmluvy. (z toho dôvodu prosím, aby si vybraní jedinci tentoraz odpustili priblblé drísty)

Jarino nic v zlom ale ake kontroly akoze robia ??

• UVO videlo zmluvu a podmienky
  • Implementacka MD detto
  • MF detto

Asi tyzden dozadu som videl cez viacere dni vacsie presuny techniky (sklapacie nakladne auta, bagre atd.) smerom od PO smerom na KE niekde - vela z nich malo nalepky na dverach EUROVIA SK. Zrejme priprava a presun od D1 (PO zapad - PO juh, kde v konzorciu stavia aj Eurovia) na uz tento usek R2 Sebastovce - Kosicle Olsany …

rozmyslal som ci ti na to odpoviem lebo dristov je tu viac ako dost, ale ako isto vies, Eurovia sidli v Kosiciach - maju v Barci podnik, haly a parkoviska. Cize stahuju techniku z obchvatu Presova (ukoncenie vystavby) na podnik. Ale to isto vies, urcite si chcel len pozartovat.

Kontrola pred podpisom Zmluvy (realizuje ÚVO aj MDV SR). Byrokracia, ktorú od nás vyžaduje Brusel, keďže sme boli nedôveryhodní.
Kontroluje sa, či NDS konala v súlade s legislatívou atď, špeciálne sa dbá, či konanie Obstarávateľa nemohlo ovplyvniť výsledok VO. Niekedy sa objavia porušenia, ktoré musí pred podpisom Obstarávateľ napraviť, keďže vedú k zbytočným korekciám v príspevkoch po kontrole v Bruseli.
Štandardne trvá kontrola mesiac. Konanie začalo začiatkom augusta, no zjavne sa to naťahuje.

To s kontrolou v rámci odvolávaní neúspešného uchádzača nemá nič spoločné.

Jarino, toto musi mat NDS davno za sebou /resp to riesi tesne pred koncom VO ak je jasny vitaz/.. nie teraz ak im uz hori cas, viem to z vlastnej skusenosti :slight_smile:
Zasa tych VO - velkych stavebnych, NDS teraz nema vela ak vobec…/nebavim sa o VO na dokumentacie/
Korekcie nastanu resp su v tichosti akceptovatelne ak by to nemali stihnut a prepadnu im peniaze..

Skor si myslim ze tam je problem iny… /pozemky, stavebko alebo zvysene naklady na vystavbu kt momentalne nastali/ priklanam sa k vyjednavaniu o navyseni ceny…

..omg ..a ved co som vam tu neustale hovoril a stale hovorim? nevykupene pozemky ,neustale hadky majitelov, covid a z toho vyplyvajuce zvysovanie cien ,holt ,bodka.tot realita. nebude sa staviat ,tento rok zabudnite.. cize opat len keci Dolezala v poslednom jeho cirkusantskych streamov a vystupeni so svojim pajacom hovorcom Rudolfom na FB(kto to uz len sleduje..) len aby pohladil ego vychodnarov a umlcal ich a len oddialil blokady ciest a strajky ci uz v Kosiciach alebo v Presove (pod situacia so SO Presova II)…

Bez výkupu pozemku ti stavebné povolenie nedajú. Tento úsek stavebné povolenie už má.

omg. mladík vytriezvel, vlastne nie, dal sa ku konšpirátorom.

Chces povedat ze MINISTER KLAME :slight_smile: :slight_smile: ??? Tebe s ktorym si osobne pisal ?? NEUVERITELNE hahahaha

No nie som si celkom isty, co sa tyka liniovy stavieb… Plus par dni dozadu tu niekto pisal ze stale to nebolo v poriadku aspon co sa tyka jeho pozemkov…detto viem ze prebiehaju neake vyvlastnovacky,
Ale ako som pisal skor, vidim to na natahovacky ku ,zvysenym nakladom, predsa len garantovat 2r ceny, a akceptovat nieco mimoriadne zvysene cez vsetko, co nik nepredpokladal je kusok na hlavu…

NDS to za sebou teda určite nemá…
V súčasnosti prebieha kontrola pred podpisom Zmluvy.
To inak aj znamená, že NDS nemôže realizovať žiadne úkony okrem zrušenia VO.
Po ukončení kontroly môže NDS podpísať Zmluvu so zhotoviteľom.
ŽSR už horel čas x krát a vždy museli počkať, kým vykoná kontrolu ÚVO.
Sranda je, že ÚVO nielen kontroluje, či je všetko v súlade so zákonom o VO, ale vykonáva aj preventívnu pôsobnosť, čo v zásade predstavuje žiadosti o poskytnutie informácií od relevantných kontrolných orgánov a subjektov (GP, PMU, NKU atď.), ktoré by mohli disponovať informáciami vo vzťahu k zákazke, dôležitými pre predmetné konanie o preskúmanie úkonov kontrolovaného pred uzavretím zmluvy.

Korekcie akosi nastávajú bez ohľadu či stíhajú alebo nie.

No nie som si celkom isty, co sa tyka liniovy stavieb… Plus par dni dozadu tu niekto pisal ze stale to nebolo v poriadku aspon co sa tyka jeho pozemkov…detto viem ze prebiehaju neake vyvlastnovacky,
Ale ako som pisal skor, vidim to na natahovacky ku ,zvysenym nakladom, predsa len garantovat 2r ceny, a akceptovat nieco mimoriadne zvysene cez vsetko, co nik nepredpokladal je kusok na hlavu…
[/quote]
Tento úsek je ok. Riešia ceny, nič iné sa tam riešiť nedá. Tomu Dolezal hovorí ,akcelerácia" výstavby. Mnohokrát neviem či je ministrom SR alebo USA, keďže často si pletie sj a anj.

To tam niekto zdržiava schválne? By som sa nečudoval, keď som zistil čo robia s Prešovskym stadionom (futbalovým) :unamused:

najdolezitejsi intergalakticky organ sa dnes vyjadril, tak hadam uz to dokopu k podpisu

facebook.com/uhp.hodnotazap … 8260220292

resp cele:
mfsr.sk/files/archiv/85/kos … 0Lt-n9-9rk