R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

k tej poistke … zrejme kvoli tomu ze to financovanie z eurofondov nie je 100% ale iba 75%. Dalsich 25% musi ist zo statneho rozpoctu. Len tak som si pozrel stranku NDS na uz rozostavane useky ktore su financovane z eurofondov a toto som nasiel:

D1 PO (zapad) - PO (juh): vysutazena cena: 350 mil. EUR bez DPH. suma poskytnuta z NFP: 267 mil. EUR … zbytok statny rozpocet.
D1 Budimir - Bidovce: vysutazena cena: 199 mil. EUR bez DPH. suma poskytnuta z NFP: 148 mil. EUR … zbytok statny rozpocet.

k tym vykupom … vykupy od pravnickych osob (s.r.o., obce, mesta, kraje, cirkvy atd.) sa robia ako uplne posledne a vykupuju sa podla obchodneho zakonnika (malo by to ist cez fakturu). Vykupy od FO idu podla obcianskeho zakonnika a robia sa ako prve.

No jedine ze ma NDS neaky extra vnutorny prikaz GR alebo ministra… oslovuju sa vsetci naraz, nepocul som o tom zeby sa statne podniky niecim takym riadili.. ze ten 1 a ten 10 atd… no chcem vidiet ,manazera, ktory vypusti a vezme si na triko ,stavbu lebo mu nedaju 20p

No jedine ze ma NDS neaky extra vnutorny prikaz GR alebo ministra… oslovuju sa vsetci naraz, nepocul som o tom zeby sa statne podniky niecim takym riadili.. ze ten 1 a ten 10 atd… no chcem vidiet ,manazera, ktory vypusti a vezme si na triko ,stavbu lebo mu nedaju 20p spoluucast zo stavby kt je posledne financovana z EU. To by spachal medialnu samovrazdu..

Ano Jarino. Ja som tie mosty pocital iba z ortofotomapy. Tie 2 mosty cez melioracne kanaly som do toho nepocital. Podobne mosty su aj na D1 budimir - bidovce napr. v km 5,182 most ponad potok Hylov 223-00 v dlzke 55m. Tu je obrazok: gallery/image_page.php?album_id=263&image_id=39318
Ja by som to medzi tie mosty nepocital. Skor by som to nazval priepustom. lebo aj postupo prac je rovnaky ako pri priepustoch + je to prefabrikovane a nenarocne na stavbu.
Ale dobre … ked to volaju mostom, tak nech to bude most ))) ale zbytocne to potom moze evokovat dojem ze vystavba je narocnejsia ak by takychto “mostov” bolo na useku o nieco viacej.

Zaujímalo by ma prečo tento úsek nie je rozdelený do skupín??? 1: Košické Olšany - Košice Juh a 2: Košice Juh - Košice Šaca??? Ale je to inak. Ak sa mýlim, tak prepáčte . Aby prispievajuci vedeli kde písať…Ďakujem

Myslim, ze sa pytas, preco neexistuju zvlast vlakna pre prvy a druhy usek. Odpoved je, ze povodne vlakno (Saca-Olsany) je praveze rozdelene, akurat to este nie je dokoncene: pre II. usek je vlakno tu, kde pises, ale pre I. usek este nie je vlakno vytvorene, kedze este o nom nie su realne informacie.
Ale mozno je cas ho vytvorit, aby sa to zbytocne nemotalo…

ÚVO eviduje námietky.

namietky ? nerozumiem … ved este len prebieha tender.

no mozes podat na UVO namietku ze niekt podmienky sutaze su diskriminacne… UVO po obdrzani vysvetlenia z NDS rozhodne ci je to fakt tak alebo pusti sutaz v nezmenenych podmienkach… problem je cas.. skor ako za 60d vysledok mat nebudeme..

no pekne. dik za info … nestiham sledovat uplne vsetko.

namietke ciastocne vyhovene: https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-dokumentov/document/3025564/content/916900/download
takze sa caka na ponuky do 28.3.

Aha … takze zatial nic vazne, len drobna zmena/uprava v podmienkach tendra.

Nebežia lehoty… takže ponuka bude ktovie kedy…

Akože nebežia?

co tym chcel basnik povedat? zeby sa ersek zrazu na to vyprdol?

Aktualizácia údajov o tendri:

Lehota na vysvetľovanie: 29.04.2019, 00:00
Lehota na predkladanie ponúk: 29.04.2019, 00:00

a vyhodnocovat budu do maja buduceho roku ( po trojnasobnom posune terminu) .. pekne .. :frowning:

Vykupy pozemkov co som si pozrel na online kataster mapy tak v podstate uz zostali nevykupene len tam kde je problem kontaktovat vlastnika (zahranicne adresy) alebo potom este kde vlastnik sa tazko identifikuje kedze je tam iba meno a priezvisko (chybaju dalsie udaje ako adresa, datum narodenia pre jasnu identifikaciu vlastnika) a potom su tam este taki vlastnici ktori zrejme uz neziju (narodeni napr. v roku 1878, 1902 a pod.) a ich potomkovia neporiesili prechod vlastn. prav v dedicskom konani alebo nemali potomkov a podobne pripady. To sa poriesi vyvlastnenim. A potom su tam este vlastnici typu cirkev, seminare a pod. tu ide vykup cez obchodny zakonnik ktory sa riesi az na konci vykupov.

:arrow_right: Pozemky nezistených vlastníkov sa nemusia nevyhnutne vyvlastňovať; nezistených vlastníkov zastupuje ex lege SPF a takisto SPF vie za istých okolností (napr. na účel výstavby verejnoprospešnej stavby podľa záväznej časti UP) odpredať. Mimochodom, tuším v k. ú. Kokšov-Bakša je už plomba na nejakom LV aj pri nezistených vlastníkoch, takže k takémuto postupu došlo.

Uvo zverejnil 5.4.2019 rozhodnutie a zastavil “konanie o preskumanie ukonov kontrolovaneho…”

Proti rozhodnutiu sa uz neda odvolat iba podat zaloba na sud ale predpokladam, ze vypustenim poziadavky strojov s 3D navadzanim by malo VO pokracovat podla planu… :slight_smile:

EDIT pridavam link na cele rozhodnutie: https://www.uvo.gov.sk/prehlad-rozhodnuti-o-namietkach/document/5268