k tej poistke … zrejme kvoli tomu ze to financovanie z eurofondov nie je 100% ale iba 75%. Dalsich 25% musi ist zo statneho rozpoctu. Len tak som si pozrel stranku NDS na uz rozostavane useky ktore su financovane z eurofondov a toto som nasiel:
D1 PO (zapad) - PO (juh): vysutazena cena: 350 mil. EUR bez DPH. suma poskytnuta z NFP: 267 mil. EUR … zbytok statny rozpocet.
D1 Budimir - Bidovce: vysutazena cena: 199 mil. EUR bez DPH. suma poskytnuta z NFP: 148 mil. EUR … zbytok statny rozpocet.
k tym vykupom … vykupy od pravnickych osob (s.r.o., obce, mesta, kraje, cirkvy atd.) sa robia ako uplne posledne a vykupuju sa podla obchodneho zakonnika (malo by to ist cez fakturu). Vykupy od FO idu podla obcianskeho zakonnika a robia sa ako prve.
No jedine ze ma NDS neaky extra vnutorny prikaz GR alebo ministra… oslovuju sa vsetci naraz, nepocul som o tom zeby sa statne podniky niecim takym riadili.. ze ten 1 a ten 10 atd… no chcem vidiet ,manazera, ktory vypusti a vezme si na triko ,stavbu lebo mu nedaju 20p
No jedine ze ma NDS neaky extra vnutorny prikaz GR alebo ministra… oslovuju sa vsetci naraz, nepocul som o tom zeby sa statne podniky niecim takym riadili.. ze ten 1 a ten 10 atd… no chcem vidiet ,manazera, ktory vypusti a vezme si na triko ,stavbu lebo mu nedaju 20p spoluucast zo stavby kt je posledne financovana z EU. To by spachal medialnu samovrazdu..
Ano Jarino. Ja som tie mosty pocital iba z ortofotomapy. Tie 2 mosty cez melioracne kanaly som do toho nepocital. Podobne mosty su aj na D1 budimir - bidovce napr. v km 5,182 most ponad potok Hylov 223-00 v dlzke 55m. Tu je obrazok: gallery/image_page.php?album_id=263&image_id=39318
Ja by som to medzi tie mosty nepocital. Skor by som to nazval priepustom. lebo aj postupo prac je rovnaky ako pri priepustoch + je to prefabrikovane a nenarocne na stavbu.
Ale dobre … ked to volaju mostom, tak nech to bude most ))) ale zbytocne to potom moze evokovat dojem ze vystavba je narocnejsia ak by takychto “mostov” bolo na useku o nieco viacej.
Zaujímalo by ma prečo tento úsek nie je rozdelený do skupín??? 1: Košické Olšany - Košice Juh a 2: Košice Juh - Košice Šaca??? Ale je to inak. Ak sa mýlim, tak prepáčte . Aby prispievajuci vedeli kde písať…Ďakujem
Myslim, ze sa pytas, preco neexistuju zvlast vlakna pre prvy a druhy usek. Odpoved je, ze povodne vlakno (Saca-Olsany) je praveze rozdelene, akurat to este nie je dokoncene: pre II. usek je vlakno tu, kde pises, ale pre I. usek este nie je vlakno vytvorene, kedze este o nom nie su realne informacie.
Ale mozno je cas ho vytvorit, aby sa to zbytocne nemotalo…
no mozes podat na UVO namietku ze niekt podmienky sutaze su diskriminacne… UVO po obdrzani vysvetlenia z NDS rozhodne ci je to fakt tak alebo pusti sutaz v nezmenenych podmienkach… problem je cas.. skor ako za 60d vysledok mat nebudeme..
Vykupy pozemkov co som si pozrel na online kataster mapy tak v podstate uz zostali nevykupene len tam kde je problem kontaktovat vlastnika (zahranicne adresy) alebo potom este kde vlastnik sa tazko identifikuje kedze je tam iba meno a priezvisko (chybaju dalsie udaje ako adresa, datum narodenia pre jasnu identifikaciu vlastnika) a potom su tam este taki vlastnici ktori zrejme uz neziju (narodeni napr. v roku 1878, 1902 a pod.) a ich potomkovia neporiesili prechod vlastn. prav v dedicskom konani alebo nemali potomkov a podobne pripady. To sa poriesi vyvlastnenim. A potom su tam este vlastnici typu cirkev, seminare a pod. tu ide vykup cez obchodny zakonnik ktory sa riesi az na konci vykupov.
Pozemky nezistených vlastníkov sa nemusia nevyhnutne vyvlastňovať; nezistených vlastníkov zastupuje ex lege SPF a takisto SPF vie za istých okolností (napr. na účel výstavby verejnoprospešnej stavby podľa záväznej časti UP) odpredať. Mimochodom, tuším v k. ú. Kokšov-Bakša je už plomba na nejakom LV aj pri nezistených vlastníkoch, takže k takémuto postupu došlo.
Uvo zverejnil 5.4.2019 rozhodnutie a zastavil “konanie o preskumanie ukonov kontrolovaneho…”
Proti rozhodnutiu sa uz neda odvolat iba podat zaloba na sud ale predpokladam, ze vypustenim poziadavky strojov s 3D navadzanim by malo VO pokracovat podla planu…