Nie som proti zníženiu rýchlosti na uvedenom úseku, ale označiť to ako riešenie situácie s častými kolíziami pokladám za minimálne nešťastné. Ak si pozrieme o aké kolízie ide, tak zistíme že väčšina kolízií na tomto úseku vzniká pri nižších rýchlostiach keď vozidlo vpredu prudko pribrzdí a ten za ním to nedobrzdí. A to sa deje väčšinou pri rýchlosti 50kmh, ktorou sa tam jazdí preto, lebo je úsek preplnený a autá sa nevedia plynule dostatočne rýchlo preradiť a zaradiť. Na tomto úseku sa dá ísť 90 len keď je cesta poloprázdna a vtedy tam kolízie vznikajú len veľmi výnimočne.
Načo by bol preboha ŽSR nejaký most?
Kompenzácie sa týkajú konkrétneho projektu…
Tobôž keď sa veľmi veľa projektov financuje z eurofondov. Dosť sa hľadí na oprávnenosť výdavkov. To čo tam nie je možné zahrnúť sa jednoducho časom a potichu vyhodí z projektu…

Načo by bol preboha ŽSR nejaký most?
Viem Ti vymenovať desať dôvodov (mám bohatú prax s čítaním úradníckych výhovoriek), ale uvediem pre ukážku jeden: Lebo počas výstavby dôjde k obmedzeniu možnosti využívania trate, potrebujeme na inom mieste posilniť priepustnosť rekonštrukciou “starého mostu”.
Tá ukážka je oficiálny argument alebo Tvoje čítanie úradníckej výhovorky?
Čítal som kopu rozhodnutí z konaní (územné, stavebné alebo EIA), kde sa ŽSR vyjadrovali NDS-ke/SSC (a opačne) a nikde som totiž také nečítal.
Skôr pripomienky typu dajte pozor na trakčné vedenie, pri výkopoch kvôli zabezpečovačke zavolať ľudí z OR ŽSR a pod.
Takže si to neviem moc predstaviť…
Ďalšia vec je, že niečo také ani nie je v správe NDS/SSC a pri vyvolaných investíciách sú tiež nejaké mantinely.
Je to moja interpretácia právnických “rečičiek”. Síce nie práve aktuálna, ale úradníci sú tam stále takmer tí istý.

Nie som proti zníženiu rýchlosti na uvedenom úseku, ale označiť to ako riešenie situácie s častými kolíziami pokladám za minimálne nešťastné. Ak si pozrieme o aké kolízie ide, tak zistíme že väčšina kolízií na tomto úseku vzniká pri nižších rýchlostiach keď vozidlo vpredu prudko pribrzdí a ten za ním to nedobrzdí. A to sa deje väčšinou pri rýchlosti 50kmh, ktorou sa tam jazdí preto, lebo je úsek preplnený a autá sa nevedia plynule dostatočne rýchlo preradiť a zaradiť. Na tomto úseku sa dá ísť 90 len keď je cesta poloprázdna a vtedy tam kolízie vznikajú len veľmi výnimočne.
A druha casta pricina je zavretie auta kamionom (hlavne teda PO->HU) co by podla mna pomohol vyriesit treti pruh
To rozhodnutie uvo stale nic ? nie je viac nez mesiac uz.. prilis dlhe omeskanie?
mozno fakt Slavik je odpoved, ono fakt kym ho nezabasnu a neodrezu vsetky jeho ramena ktore riadi ako chobotnicu, bude vycinat ako skodna zver. neviem preco sulik nekona naco caka, uz mal dat davno pokyn na jeho eliminaciu cez naku a vsetkych jeho kumpanov.. lebo toto je uz vazne chore a abnormalne meskanie bez sance do konca 2023 aby to dali, fondy su uz v riti
mohol by Slavik aj za meskanie rozhodnutia uvo? co ja viem..
on ma ludi vsade, ani by som sa necudoval keby aj na uvo ktohovie chcelo by to uz cim skor konecne to niekolkorocne trapenie ukoncit a podpisat s euroviou nech sa im uz konecne odovzda stavenisko a mozu na tom zacat naplno makat ,uz vcera bolo po dvanastej. ale osobne pokial bagre nezakopnu uz nicomu neuverim..
ved teraz par dni dozadu mal Sulik daku tlacovku k Slavikovi, tak snad sa veci konecne pohnu(co sa tyka nejakeho zacatia trestneho stihania a pod.).. inak som nad tym premyslal, ze co vlastne takeho “cloveka” vedie k takym veciam, nejde mi to na rozum vobec
frostbite alias masterplan alias cableguy alias regiopanter alias gemercan?
Pokiaľ ide o pána Slávika, je verejne známe, že v spojitosti s jeho “spoluprácou” inkasovalo isté združenie či snáď združenia určité finančné čiastky. Toľko k otázke, “čo takého človeka vedie k takým veciam”. Pokiaľ ale ide o prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť pána Slávika, nuž tu to objektívne považujem viac za chiméru, alebo výraz určitej mediálnej sebaprezentácie pána Sulíka. Nepoznám presný text trestného oznámenia, ale trestný čin “nadmerného podávania námietok vo verejnom konaní” u nás neexistuje. Možno, veľmi teoreticky by sa tu dalo hovoriť o trestnom čine vydierania, hrubého nátlaku či nátlaku, prípadne o trestnom čine neoprávneného podnikania, nepriamej korupcie alebo o trestnom čine poškodzovania cudzích práv. Dokázateľnosť prípadnej trestnej činnosti vo vzťahu k týmto trestným činom je minimálna, pokiaľ uvažujeme že pán Slávik je príčetný. Týmto ho nechcem obhajovať, jeho činnosť je celkom zjavne nemorálna, ale trestnoprávne postihnuteľná? Tomu uverím, až bude právoplatne odsúdený.
V skratke…
Slávik ryžuje na tom, že veľmi rád vstupuje do konaní EIA so svojimi pripomienkami. Ak ich OU ZP neuzná, podá rozklad.
Naťahuje tým čas a spôsobuje straty pre investorov.
Avšak pripomienky nemusia byť, ak niekto sa stane členom toho jeho OZ a zaplatí členské…
To je celé.
Inak nemôžeme tvrdiť, že jeho námietky sú iba neoprávnené. Minule podal námietku proti výstavbe obaľovačky Váhostavu v Mýtnej a ministerstvo životného prostredia jeho pripomienku ohľadom vplyvov na kvalitu ovzdušia uznalo a zrušilo tým rozhodnutie OÚ ŽP…
So súčasným konaním na Rade ÚVO to nemá nič spoločné.
Tam vystupujú iní hráči, ktorí naťahujú verejné obstarávania už niekoľko rokov.
A najnižšiu ponuku podali aj v tomto prípade…
tvrde nekompromisne postihy a zakony na nich! plne stojim za sulikom! jednoznacne! a verim ze to aj dotiahnu kym sa takito hulvati a hajzlici nezacnu zatvarat natvrdo tak sa tu veci nezmenia a neprestanu to robit ci uvo ci slavik ci iny ancikrist!
a uz dochadza aj na smerakov, pekne, mozu so slavikom v base spievat,naka je skvela, ma moju plnu podporu, yes! noviny.sk/slovensko/601989- … a-jahnatka? samozrejme jahna sa na nic nepamata, ja nic ja muzikant, zrazu nikoho nepozna zo smeru..
uz by mohlo konecne dojst aj na teba na tomto fore..
smerak sa ozval, zjavne trafena hus zagagala..
ja nie som smerak ale ty robíš gemeru veľmi zlú reklamu .. a to nie len tieto posledné príspevky ale je toho už viac
[príspevok porušil pravidlá diskusie]
to fakt tu riesite take hluposti ?? .. radsej sa venujte teme