ako ratam tak ratam 17-3-2021 musi byt rozhodnutie, 30-45dni kontrola Ex-Ante povinne -peniaze EU, cca 2t-4t si daju na podpis zmluvy, 1-7-2021 by mohli zacat robit, ak teda su uz platne vsetky ostatne povolenia… takze chcem vidiet ako to stihnu, aby fondy neprepadli..
Riešenie je jednoduché. Fázovaný projekt.
Nie nadarmo pôjde 60 miliónov z eurofondov na severný obchvat Prešova. Konkrétne na tunel Bikoš.
Už len čakám, kedy nejaké eurofondy vybavia aj pre Mýtna - Lovinobaňa.
lenže keď staré stavby nemajú zabezpečené financovanie, tak nevyplatíme zhotoviteľov? ani táto vláda nechce dať z rozpočtu na cesty, peniaze treba na testovanie
to su dementi..neschopni co to dolezal alebo nds okamzite nezamietne?nezmyselne odvolavacky do nekonecna.. no comment uz davno mali zamietnut ,naco natahuju dalsich 45 dni.. chore.. idiotizmus na n-tu oni to vazne nechcu stavat a nechaju prepadnut..
V trase diaľnice pri obci Valaliky ostala kukurica na poli celú zimu, tak som si vravel že to sa gazdovi už neoplatí že na jar to rozbehnú. Ale .. ale minulý týždeň zožal (normálne kombajn vo februári na poli) a následne aj pooral. To mi nepríde že sa tam bude vôbec niečo stavať … nehovoriac že plynári nejako ani neuvažujú o prekládke VTL zatiaľ.
Nič v zlom, vidno, že sa nevyznáš. Ak sa má kukurica zožať na osivo, a nie na siláž, v zime počas suchých mrazov, je ten správny čas na “žne”.
Stále ešte nemajú všetky pozemky, napríklad ani odo mňa si stále neodkúpili a ani nevyvlastnili podiel v cca 1,7 metra štvorcového.
Návrh na vyvlastnenie už podali, podal som námietku.
Urobili zo 17 m2 1.7 m2. Na hulváta.
V každom kole som ich vyzýval na dopĺnie do zmluvy, ale keďže “dohadovanie” robili externé firmy, ktoré nemali právo meniť návrh zmluvy, tvárili sa akoby nič. Koniec v nedohľadne, respektíve, kým sa na to pozrie niekto erudovaný.
Zatiaľ to vyzerá, že sa na to pozerala maximálne tak učiteľka s materskej škôlky, aj to dva týždne pred štátnicou
Je to ozaj hanba ze súmestie KE-PO s cca 350.000 obyvateľmi musí šaškovať po uliciach, aby si vyžobronili, alebo lepšie povedané “vyprotestovali” to čo je bežné
už aj v madarsku alebo PL. Nemá ani obyčajnú dvojkoľajku… Ficovský Blavastan na východ roky kašľal, som zvedavý či sa to za tejto vlády zmení. Jedná lastovička už
vyletela, Obchvat Šale sa odsúva. Nahradil ho Prešov no leto nerobí.
Sám si písal, že uprednostníš D1 na MI pred R4. Ešte aj tie peniaze boli počítané pre košický kraj.
Neviem aký Ficovský Blavastan myslíš. Fico je z Topoľčian a Blava je pri Trnave. Ak myslíš Bratislavu, tak tá Fica vo veľkom nevolila na rozdiel od východu.
Inak mesto Prešov je rovnako pažravé ako Žilina. Viac ako polovica vozidiel pôjde do/cez mesta, čiže stavať mimo PO by to boli efektívnejšie umiestnené peniaze.
Ahoj pisal som že otazka čo UPREDNOSTNIŤ je totálny blud, lebo tunak potrebuješ stavať oboje naraz. PO a KE kraje maju na 100.tis obyvatelov 9km D+R kym BB 19 a nejdem dalej na zapad k blavastanu. To ze fico bol z TO, nic nemeni na protezovani zap. resp. znevyhodnovani východu. Sam svojich 12 rokov okomentoval slovami že tam nic nieje. Ani PO nevolil Fica, ale aj slepý vidí ako sa na východ kašle a s nastupom chlapcov s kalkulačkami sa chudobne regiony kvoli nizkym intenzitam a (vraj) nizkej vahe vplyvu vystavby na nezamestnanosť tak skoro dialnic nedočkajú. Ano Presov je pazravý lebo ako jediné krajske mesto NEMA obchvat, a už nechce aby tazka kamionova doprava chodila do 50m od historickeho centra, alebo intravilanom 30tisicoveho sidliska… Krasna ukážka, dík. Pride mi to že slovaci ideme z extremu do extremu - bud vsetko rozkradnut, alebo nic nepostaviť a veľa ušetriť. Uhp pracu za 4 roky ci koko su tam už malo byt davno vidiet v novych cestach, obchvatoch… zatial len politika, žiaľ.
Žiaľ nič , vyzerá že tá súťaž zdá sa bude oveľa väčší problém jednak s pozemkami ktorých je rekordné množstvo na trase a ani niekoľko doslova rekordných rokov prípravy( niečo obdobné ani nepamatam v histórii Slovenska) nestačilo na odkúpenie a dohody s vlastníkmi a jednak s odvolaním nakoľko nebol vybratý víťaz súťaže ale napokon druhý v poradí.. Nastúpili veľké obštrukcie odvolavacky, podľa očakávania u nás ako to chodí..navyše mám pocit že sa tu niečo veľké a nekalé zatajuje.. Cítim z toho veľkú megablamaz aj sám minister sa k úseku nevyjadruje na tlacovkach to obchádza príp odbije už otrepanou frázou že “sa na tom robí” čo nevesti nič dobré..