To sú tie “akcelerované procesy” a “jednoznačné priority” pri dočerpaní starých eurofondov.
Niet sa čo čudovať, veď Doležal od začiatku svojho pôsobenia sa rozhoduje, čo vlastne bude v roku 2021 tendrovať, namiesto toho priniesol zoznam priorít, ktorý je vlastne k ničomu. Najprv ako manažér by mal popracovať v menšiej firme, hodne by sa nučil, potom by aj to ministerstvo sa iným spôsobom hýbalo, pretože tak dlhé rozhodovania to neviem v akej firme by tolerovali…Stavebný zákon už v októbri mal byť niekde na stole, blíži sa koniec decembra a okolo všetkého je veľké ticho.
a to do konca roka sa malo zacat s vystavbou resp mal byt vyhlaseny vitaz sutaze oficialne a odovzdat stavenisko ..a btw nejednalo sa len o stavebny zakon ale aj o novelizovany zakon o VO..
Začínam mať pocit, že z toho obchvatu ostanú len zakopané optické trasy …
Zeby sa zase cakalo ma magicke obdobie 24. 12az 1.1, a nastenkove tendre a podobné tahy?
Atlan, UVO nema podklady z NDS cize nerozhodne skor ako koncom januara …
Ak motyka vystreli tak ja cakam stroje na useku niekedy august/september..
A vyhlasenie na I.etapu tiez nehrozi, to by uz viselo predbezko na VO na vestniku aspon mesiac, a aj to pochybujem ze maju vsetko nachystane… zle jazyky vravia ze I. usek SACA-Sebastovce nebude skor v sutazi ako 2024/25, resp. vtedy ak by sa im podarilo dostat znova peniaze z EU…
vystavba pojde ovela skor nezabudnite na novy zakon o VO aj stavebny ,urychlia to ,sam MD to viackrat avizoval ze to bude hnat a tlacit nakolko si tento usek nemoze dovolit uz akekolvek zdrzanie kedze realne hrozi prepad eu fondov ak sa tu realne nezacne staviat najneskor na jar 2021 , samotna sutaz a VO pojde v zrychlenom konani ,dohliadne na nu osobne sam minister.
Tak teraz som už kľudný. Ďakujem
To len tak na pobavenie…
Odpoveď z ministerstva a NDS nášmu priateľovi ministra Doležala (požičal som si z historiadialnic.sk):
Éj veru, tlačí ten minister na procesy. Silno tlačí
Pocas cca 13 rokov, čo pravidelne čítam toto fórum, by som povedal, že na základe empírie z historie asi 99percent procesov skončilo z malým či väčším opozdením. Svojho času som bol tiež optimista tak niekedy pre rokom 2010, ale veľakrát to bolo z mojej strany podľa porekadla ako vravia bratia Česi: “Přáni bylo otcem myšlenky”.
Podľa toho to vôbec nevyzerá dobre, už teraz je posun minimálne 1/2 roka aj na základe tých najhorších scenárov, ktoré boli niekedy dávno na tento úsek vyslovené.
Treaba sa riadiľ na tomto, ale aj na podobných úsekoch len overiteľnými faktami, najlepšie takými, ktoré sú na papieri a majú pečiatku. Slová vyslovené z akýchkoľvek úst (špeciálne na tomto úseku) sú veľmi prchavé a efemérne.
Ale nakonci vždy po 158 zlých správach príde aj tá dobrá, že sa začína stavať a ja zväčša čakám na každom úseku, už len na potvrdené správy. Treba byť realistom.
potom to teda vyzera ako sabotaž
Dendík, asi ešte niečo horšie, alergia lobistov na východ.
Tusim ze by bolo dobre sa ist poprechadzat cez tych par prechodov pre chodcov co su Opatskom, aby si zvoleny predstavitelia mesta vsimli ze akosi je obchvat v nedohladne.
To by sa mali ísť prejsť skôr na ÚVO. Pri prechádzaní priechodov, ktoré spomínaš by im ale mohlo dojsť, že ak tá 4-prúdovka má slúžiť ako vnútorný obchvat KE, tak úrovňové priechody na nej by mali nahradiť mimoúrovňovými (podchod/nadchod samozrejme bezbariérový) aby sa hlavne v rannej a poobedňajšej špičke zbytočne nespomaľovala doprava zbytočnými semaformi.
17.12.2020 NDS dodala kompletnú dokumentáciu.
Konanie začalo 5.11.2020.
Z tých zrýchlených procesov sa mi asi zatočí hlava…
To už tam na rychloceste malo byť dávno. Polacek aj ďalší pred ním jak zaspati.myslim mimoúrovňové prechody
Polacek s tym nema nic. Ma to v sprave NDS. Takze sa spytaj Dolezala, preco s tym nic nerobi.
Jarino, to predsa nevadí, veď máme priame info od Doležala, že sa bude všetko automaticky zamietať
Presne tak. Na druhú stranu keďže to je v KE tak by sa Polaček mohol tiež pýtať NDS resp. im aspoň navrhnúť zmenu úrovňových priechodov na mimoúrovňové.