A tipujem, ze kedze sa to financuje z eurofondov musi to dostat najlacnejsia ponuka. Takze aj vitaz je jasny: “taliansko-slovenské združenie firiem INC, S. p. A., Cesty SK, s. r. o., Košice a CEDIS, s. r. o., Bratislava, a to 123,6 milióna eur”
Cize aj cena je super: 8.6mil EUR/km (123.6 / 14.26)
Teraz uz len pockat na vysledok R2 Sorosky, a Ersekove useky su kompletne.
Co sa moze podpisat? Ved uz 7 mesiacov vyhodnocuju tender a stale nic. Ked ho vyhodnotia je 3% pravdepodobnost, ze niekto nepoda namietky. Na 80% do 3 mesiacov od vyhodnotenia urad namietky bud zamietne, alebo kolotoc pokracuje dalej. Ak to nezamietne, stavat sa v roku 2020 urcite nezacne. To je cele.
Total blbost. To mi chces povedat ze 7 mesiacov porovnavaju cisla, ktore z nich je najmensie a ktore najvacsie? Lebo ja fakt neviem co sa da za tak dlhu dobu vyhodnocovat.
Zabudnite na cenu a Cedis to nedostane, nema obalovacky a co viem tak ziadna zo 4 v okoli Ke, im to nepreda… uz na meste KE s tym je problem, detto na R3. Ja tipujem 2 v poradi.
kolotoc namietok moze byt, automaticky sa bude rusit a zamietat. to mi dolezal potvrdil. cha! takze tak. s velkou pravdepodobnostou mame vyhrate, tato vlada s takymito hnupmi zatoci razdva, druhy v poradi to ziska s najvacsou pravdepodobnostou a dolezal mi potvrdil ze termin suri a chcu vyuzit eurofondy tak vsetko sa zamietne a bude sa tlacit na vystavbu ,mam to overene priamo od neho ..staci s nim komunikovat cez jeho FB, takze sa hodne mylite tentokrat ,na 99% mam od neho potvrdene ze staviat sa zacne este toto leto,prave koli alokovanym eu fondom sa bude tlacit na vystavbu
Najmä keď pri iných tendroch robia vedu z terminológie, či je dvojosá geomreža ekvivalentná trojosej (a ja to plne chápem, za to by mohlo byť tuším - 25% z príspevku EÚ).
ja sa vam takto ako teraz vy mne teraz pridem vysmiat do xsichtu vy hnupi potom uvidm kto sa bude smiat naposledy… vyzeriete si to aj do dna presne koli takym ako vam zmrdakom typu nevo jarino feci a pod sme na tom ako sme vtej velkej zumpe a riti dlhodobo.. minister je topka, prvy co takto komunikuje priamo s obcanmi a som nanho hrdy lebo chce konecne po dlhych rokoch realne menit mnoho veci k lepsiemu
raz si uz banan dostal a mam pocit ze si silno koledujes o dalsi, zacni sa chovat ako clovek a komunikaciu na urovni piatej cenovej si nechaj pre svojich kamosov, navazat sa tymto sposobom do cloveka, ktory ako jeden z mala prispieva na toto forum s informaciami “zo zakulisia” je na povazenie
Zrejme sa jedná o toto zariadenie, na automatické riešenie námietok, sťažností a podnetov, ktoré však má napriek rozsiahlemu testovaniu zatiaľ iba mizivé výsledky.
Páni, ak vám vadí podávanie námietok resp. odvolaní, vedzte že bez možnosti podať námietku to skrátka vo verejnom obstarávaní nejde. Je ale možné vytvoriť podmienky na urýchlenie konania o námietkach. Je možné vytvoriť inštitúty na celkové preskúmanie verejného obstarávania v prípade opakovaných námietok a tým ukončiť nápad takýchto námietok. Ale to vyžaduje nové zákony, ktoré sa tohto úseku už týkať nebudú. Tento úsek ide podľa stávajúcej úpravy, námietky resp. odvolania je možné podávať a to platí aj tu. Či námietka príde, na to si musíme počkať, skúsenosti ale hovoria, že príde.
Ak by zmluva bola podpisana marec/april vychadzala im vraj rezerva cca mesiac/dva. s tym zeby to stavali renomovane firmy kt by si to vedeli zmenezovat aj v subkach.. v kutiku duse som veril zeby to mohla vyhrat Skanska
Pri tej 1.alternative tomu vela nadeje nedavam a pevne verim ze druhy/treti v poradi uz neake predbezne subky ma zazmluvnene… ale kto vie ako to je bude teraz.
Nie že by som si nemyslel, že by sa to nedalo za dva roky postaviť, ale v podkladoch je doba výstavby 3 roky.
Jedine žeby samotní zhotovitelia v ponukách rátali s tým, že sa im to oplatí urobiť rýchlejšie.