ty si tak zaslepený človek … toto sú bláboly hodné babičky na lazoch.
Mengusovce-Jánovce, nikto by neriskoval až takéto ohrozenie stavby kvôli “vyhodeniu” jedného uchádzača kvôli niekoľkým km. Ak si toto myslíš, tak potom no comment.
AV, tu nejde len o ten jeden usek. Ak by sa greci dobre zapisali, brali by mnohe dalsie zakazky v buducnosti. Bol by to element zvonku, tam by bolo tazsie uzatvarat kartelove dohody.
Ak poznáš finančné prepojenie J&P Avax, tak vieš, že to takto nie je.
Dnes kartelové dohody nedohadujú na Slovensku slovenské firmy, ale v Európe obrovské koncerny. 5-6 veľkých firiem rozhoduje o celej Európe.
Dá sa na Slovensku tento malý trh ovládať veľmi ľahko, ale zase tu je politika, no na druhú stranu, nastal problém, ale nie na Slovensku, ale v Európe, “sekli sa” pri dohodách, preto to chceli zrušiť. J&P Avax by dostal náhradu, takto sa to celé spomaľuje a nikto nemá nič a naše NDS a MDPT zaryto mlčia, pretože ani nevedie, čo by mali povedať.
Dá sa stavať aj pod cenou, ale toto už je pomaly trestné v EÚ a končí to vraždami, takže aj keď by to bolo pod cenou, tak reálne tá firma by to postavila ešte so ziskom, ale dnes sa v jednotlivých štátoch stanovuje hranica … hranica predraženosti a dá sa to obhájiť ekonomikou a politikou a inými prepočtami. Ešte niečo kaviarista? Veď toto sú dosť zamlžené info, ale dá sa to veľmi ľahko vydedukovať, keď sa chce a má sa ako.
Dnes nerozhoduje SR o tom, čo bude koľko stáť. A odmietnutie týchto pravidiel by znamenalo iný prístup od EÚ, stavebná lobby, tých max. 10 firiem by SR zruinovali keby chceli. Teraz sa len pohrozilo, že je tu kontrola a sú ohrozené aj peniaze aj výstavba.
AV, bež si oddýchnuť do tej Ázie a dávaj si tam pozor, aby ťa niekto neotrávil ako toho skutočného AV Macedónskeho. Píšeš o veciach, ktoré sú citlivé … to čo píšeš … ja by som to nepísal. Nerozpisuj to ďalej.
do Ázie idem, to chystám už viac ako 5 rokov. Dúfam, že to je len varovanie z tvojej strany, nie vyhrážanie sa. Ja verím, že ma moji priatelia nesklamú, sám tam nejdem a dúfam, že už nie sme v minulosti, aby sme sa “trávili”.
Citlivé záležitosti to možno sú, ale nie pre mňa a to že sa to nepáči tebe je len pochopiteľné, ale nikto mi nevolal a jám podporu, širokú podporu.
Toto fórum má jednu výhodu: Je založené mimo SR, takže naň nie je až taký vplyv. Inak mohol si ten môj príspevok vymazať ako moderátor.
Skúšal som hľadať nejaké aktuálne info na Internete, ale so začiatkom výstavby to nevyzerá slávne, žeby v auguste? Aspoň podľa tlačových informácií zo začiatku roka.
Nie je záujem ich hľadať. Vláda sa zaviazala na D1 a nemá dostatok financií, keďže sme “zrušili” úvery a škrtli rozpočet, takže už tu nie sú ani žiadne “1-2 mld. Sk naviac” pre prioritu akou sú diaľnice.
Nechápem, tento rok bol plánovaný balík na D+RC 18 mld Sk, ide nakoniec menej ako 15, kedže veľa plánovaných úsekov sa aj tak nezačalo stavať, a teraz ani na toto nie sú peniaze? Na čo sa zrušili úvery? Od NDS na diaľnice?
Nezdržiava sa tento úsek zámerne, kvôli úseku D1 Mengusovce-Jánovce, ktorý sa nezačal? Myslím tým ten “zámer” neotvárať viac km na R1 ako na D1.