R1 Žarnovica - Šášovské podhradie

devil,

veď kľudne reaguj, porovnáme a vyberieme si to lepšie. :laughing:

No ked pozorne citam tak

1. s pozemkamy su problemy medzi NR a ZM (pochopil som ze Zlate Moravce) a trasovanie je myslim ze uz jasne lebo je to aj vykolikovane.
  2. Peniaze mali byt s unie
    takze stale neviem kde je problem, poprosil by som teda expertov o vyjadrenie.

hadzi: peniaze z unie su aj na 26km usek pod tatrami a uz je 2 roky casovy sklz ..

To hej ale tam aspon vieme kde je problem momentalne . Ale neviem aky problem maju tu.

Hadzi,

tak nám povedz, kde je problém na úseku Mengusovce-Jánovce? :laughing:

O nedostatku penazi neviem, iba ak by boli peniaze len sa nechcu schvalne uvolnit. ale pri tom trasovani a pozemkoch ide naozaj do tuheho…

problem je jasny . “niekto” tu chce silou mocou vypoklonkovat grekov z nasho trhu. a ja na 90 percent tusim, kto je ten niekto

Tak to si na čiastočnom omyle. :laughing:

To je take nieco ako “trosku” tehotna ? :laughing:

Kaviarista,

ty si tak zaslepený človek … toto sú bláboly hodné babičky na lazoch.

Mengusovce-Jánovce, nikto by neriskoval až takéto ohrozenie stavby kvôli “vyhodeniu” jedného uchádzača kvôli niekoľkým km. Ak si toto myslíš, tak potom no comment. :laughing:

AV, tu nejde len o ten jeden usek. Ak by sa greci dobre zapisali, brali by mnohe dalsie zakazky v buducnosti. Bol by to element zvonku, tam by bolo tazsie uzatvarat kartelove dohody.

Ak poznáš finančné prepojenie J&P Avax, tak vieš, že to takto nie je.

Dnes kartelové dohody nedohadujú na Slovensku slovenské firmy, ale v Európe obrovské koncerny. 5-6 veľkých firiem rozhoduje o celej Európe.

Dá sa na Slovensku tento malý trh ovládať veľmi ľahko, ale zase tu je politika, no na druhú stranu, nastal problém, ale nie na Slovensku, ale v Európe, “sekli sa” pri dohodách, preto to chceli zrušiť. J&P Avax by dostal náhradu, takto sa to celé spomaľuje a nikto nemá nič a naše NDS a MDPT zaryto mlčia, pretože ani nevedie, čo by mali povedať.

Dá sa stavať aj pod cenou, ale toto už je pomaly trestné v EÚ a končí to vraždami, takže aj keď by to bolo pod cenou, tak reálne tá firma by to postavila ešte so ziskom, ale dnes sa v jednotlivých štátoch stanovuje hranica … hranica predraženosti a dá sa to obhájiť ekonomikou a politikou a inými prepočtami. Ešte niečo kaviarista? Veď toto sú dosť zamlžené info, ale dá sa to veľmi ľahko vydedukovať, keď sa chce a má sa ako.

Dnes nerozhoduje SR o tom, čo bude koľko stáť. A odmietnutie týchto pravidiel by znamenalo iný prístup od EÚ, stavebná lobby, tých max. 10 firiem by SR zruinovali keby chceli. Teraz sa len pohrozilo, že je tu kontrola a sú ohrozené aj peniaze aj výstavba. :laughing:

Dakujem, uz nic. Som rad, ze som ta vyprovokoval k jednemu z najhodnotnejsich prispevkov tu na fore.

AV, bež si oddýchnuť do tej Ázie a dávaj si tam pozor, aby ťa niekto neotrávil ako toho skutočného AV Macedónskeho. Píšeš o veciach, ktoré sú citlivé … to čo píšeš … ja by som to nepísal. Nerozpisuj to ďalej.

Aj tak to mnohí nechápu a nepochopia. :sunglasses:

Caesar,

do Ázie idem, to chystám už viac ako 5 rokov. Dúfam, že to je len varovanie z tvojej strany, nie vyhrážanie sa. Ja verím, že ma moji priatelia nesklamú, sám tam nejdem a dúfam, že už nie sme v minulosti, aby sme sa “trávili”.

Citlivé záležitosti to možno sú, ale nie pre mňa a to že sa to nepáči tebe je len pochopiteľné, ale nikto mi nevolal a jám podporu, širokú podporu.

Toto fórum má jednu výhodu: Je založené mimo SR, takže naň nie je až taký vplyv. Inak mohol si ten môj príspevok vymazať ako moderátor. :laughing:

Kaviarista,

aj tak nevieš o čo ide. To si ty ani predstaviť nedokážeš. :sunglasses:

Skúšal som hľadať nejaké aktuálne info na Internete, ale so začiatkom výstavby to nevyzerá slávne, žeby v auguste? Aspoň podľa tlačových informácií zo začiatku roka.

Nie je dostatok finančných zdrojov. :sunglasses:

Nie je záujem ich hľadať. Vláda sa zaviazala na D1 a nemá dostatok financií, keďže sme “zrušili” úvery a škrtli rozpočet, takže už tu nie sú ani žiadne “1-2 mld. Sk naviac” pre prioritu akou sú diaľnice.

R1 sa stavia pomaly a toto tempo zostane. :laughing:

Nechápem, tento rok bol plánovaný balík na D+RC 18 mld Sk, ide nakoniec menej ako 15, kedže veľa plánovaných úsekov sa aj tak nezačalo stavať, a teraz ani na toto nie sú peniaze? Na čo sa zrušili úvery? Od NDS na diaľnice?
Nezdržiava sa tento úsek zámerne, kvôli úseku D1 Mengusovce-Jánovce, ktorý sa nezačal? Myslím tým ten “zámer” neotvárať viac km na R1 ako na D1.