Pre MT je daleko dolezitejsie napojenie na Hornu Nitru ako nejake napojenie na Budapest, cize R3 Sklene - Raztocno. Tym sa zaroven obide pre BB neprijatelne trasovanie R3 a vyuzije sa pre BB akceptovatelne trasovanie R2.
Kedze priprava a realizacia R3 Sklene - Raztocno bude trvat 20 rokov, tak by bolo vhodne postavit 2 km obchvat Kremnickych bani do 5 rokov. Kedze Kremnicke bane patria pod IVSC BB, tak sa to nebude robit, kym nedojde k odplaveniu cesty.
ty evidentne zijes vo virtualnej realite… ja som npr. za tie roky hlasoval malokedy.
cez turiec nebude RC dalsich 20-30 rokov pretoze na to nie je dovod, stara betonka skonci, vyriesia sa kremnicke bane.
ziadny zasadny presun z trstenej na skalite samozrejme nenastal cize treba postavit prelozky okoli dedin na orave a je uplne jedno ci C11,5 alebo R11,5
R11 prilis obchadza BP, bude nepouzitelna pre velku cast aut (OA), dovolim si tvrdit ze pre vacsinu. o M10 nepocut nic. cize treba postavit prelozky na juznej R3
M0 zapad tiez tak skoro nebude zato M0 vychod a juh existuju juh ako 3+3 cize priama nadvaznost M2 a E77 na ostatne dialnice.
ze ake sci-fi prepojenia R1-R2-R3 tu riesime nikoho v polsku a madarsku nezaujima
scitanie dopravy sa robilo inou metodikou a preto casto mame nizsie hodnoty za 2015 ako 2010. napriek tomu na donovaloch bol narast cize bol tam nejaky presun tak ako pises. to iste vsak platilo aj na certovici cize ten pokles sa rozdeli medzi donovalmi a certovicou. donovaly 2010 7.438 aut a ten isty s.ú. 8.140 v 2015, certovica 2010 2.017 aut a ten isty s.ú. 3.280 v 2015. cize narast na certovici bol mozno este vacsi ako na donovaloch.
Predpokladam, ze potom neveris ani prieskumom verejnej mienky, ked sa Ta nikdy nepytali ani neuznavas vysledky volieb, v ktorych si nehlasoval Hlasovanie 60 ludi ma vacsiu vypovedaciu schopnost ako Tvoj nazor jedneho cloveka.
Co sa tyka Turca, tak cez Turiec pribudne do cca 10 rokov 14 km rychlostnej cesty R3 lebo:
ide o obchvat mesta Martin a obce Kostany nad Turcom
lahky teren
sucast CORE TEN-T koridoru, z rozpoctu pojde len mensia cast, vacsia z europskych fondov, nie ako na Orave (mimo CORE TEN-T koridoru), kde si to musime z rozpoctu platit cele
intenzity v Kostanoch nad Turcom, ktore nemaju ziaden obchvat , su 18 874 vozidiel na scitacom useku 91250 a 14 233 vozidiel na scitacom useku 91260. Taketo intenzity nema ziaden iny usek na severnej alebo juznej R3, napr. Krupina alebo Sahy maju intenzity polovicne a dediny na Orave, ktorych potrebu obchvatov C11,5 alebo R11,5 spominas, maju intenzity tretinove.
prieskum a volby su 2 veci. 60 ludi v porovnani s tisicami na cestach je nic.
ked sa ma stavat tur-hub a dokoncovat D3 tak z KF neostane ani cent. okrem toho bude zaujimave co sa bude stavat na vychode cize v regione s najnizsim hdp.
pravdepodobne pocitas intenzity len z cesty I/59 ale orava ma aj cestu I/78 a ta tiez ma nejake intenzity a nakladna doprava z nej sa moze kludne dostat na R3 alebo na nejaku cestu ktora by sa bud postavila alebo by sa poriadne opravili tie dve, nie ako momentalne su v biednom az ubohom stave a parametroch castokrat
Aj politikom, ktorym sa nepacia prieskumy ostava ich len spochybnovat. Nehovorim, ze hlasovanie na tomto fore je uplne reprezentativne, ale vyjadruje nazor verejnosti 60 krat spolahlivejsie ako nazor jedneho devila. Samozrejme, na svoj nazor mas narok, ale na tomto fore je Tvoj nazor v otazke turciansky vs. nizkotatransky variant vo vyraznej minorite.
To ja viem a vobec nie som proti obchvatom dedin na Orave, naopak, ale vadi mi, ak niekto umyselne nechce vidiet nasobne vacsie intenzity na inom useku R3, ktoreho vacsinu nakladov na vystavbu na rozdiel od Oravy zaplatia eurofondy a na ktory sa mimochodom tiez presunie cast nakladnej dopravy z Donoval.
haló !! prieskumy verejnej mienky co politici spochybnuju su vybrane osoby okolo 1000 ludi, vybrane podla nejakych kriterii a nie anonymnych 60 ludi. kludne to moze byt 30 zilinncanov a pod. co riesia svoj obchvat tak kliknu este 2x na klavesnicu a zahlasuju. kolko prispievatelov je tu z regionov kde sa nestavia ani nema stavat. asi menej, ze…
opat zopakujem. ked medzinarodny tah s 1000 kamionmy ide cez hlavne namestie ma mat prednost pred cestou na okraji obce aj ked je tam 5000 kamionov.
Ale no tak!! Porovnavajme porovnatelne: na jednej strane mame anonymneho devila s jeho nazorom a na druhej strany sice anonymnych ale 60 hlasujucich s ich nazormi. Opat zopakujem, ze to je 60 krat spolahlivejsie vyjadrenie nazoru verejnosti, lebo aj Ty pokojne mozes byt Antizilincan (a cely, nie len polovica z Teba)
Ak narazas na Krupinu a Kostany nad Turcom, tak ja som vzdy bol za obchvat Krupiny bez ohladu, ci tadial bude lebo nebude viest rychlostna cesta. Naopak, Ty obchvat Kostian nad Turocom odmietas. Pricom hlavna cesta cez tuto obec urcite neprechadza okrajom obce, na oboch stranach cesty su ulice s rodinnymi domami, okorec Ti to uz podrobne vysvetlil tu: dialnice.info/viewtopic.php … 02#p211002 - v skratke: je tam priechod pre chodcov, semafor (ktory som si v Krupine nevsimol), zeleznicna stanica na jednej strane a zakladna skola na druhej strane.
• Bolo by korektné, aby o každom diskutujúcom bolo jasné odkiaľ je (bydlisko, používateľské meno, apod.) a to čo najnezahmlievajúco. Nemá sa nikto hanbiť odkiaľ je alebo pochádza. Neraz sa tu na to niektorých pýtali, výsledok jedným uchom úhora dnu, druhým von - mlčanie ryby alebo lokalita v rádiuse cca 150 km…
• Prieskum(y) by mal(i) ponúknuť niekedy viac možností ako 3. Nimi sa ale “kompetentní” nezaoberajú/nevšímajú si ich, no veď oni sú ťažkí profíci a tu na diskusii podľa vyvolených len kvákajúci (nekompetentní) plebs. Ja si priznám, som laik-amatér, ale mnohí tu sú znalí problematiky - odborníci od fachu.
Pohlad lokálneho človek je podľa mňa veľmi doležitý, keďže toto fórum čítajú aj ľudia z ministertva. Aj keď mi príde, že tak aspoň vedia ako danú vec nemajú spraviť.
anonymny devil sa nestavia do role celoslovenskej verejnej mienky. ty tych 60 hlasov ides porovnavat s prieskumami agentur.
je xy dolezitejsich preloziek ako kostany nad turcom. to ze tam maju problematicku krizovatku (preto semafor) chapem ale aj tak nemaju nasekane domy s hlavnym namestim 5 metrov od cesty s barakmi, k tomu obchody, skoly, urady… nejde o to ci je tam nejaky prechod, lebo prechod je aj v ruzovej osade a prejde nim denne par ludi. ani autobusova zastavka alebo stanica nemsi vadit - lepsie akokeby mali sa mali autobusy tlacit cez 5 dalsich ulic. takisto priemysel, autoservisy, velke supermarkety.
ja som udal svoj siroky radius uz davno. niekori mudrovali a nedali nic. znamy bol prispievatel Andrej z ktoreho srsalo ze je zo ZA kraja ale nikdy sa nepriznal, iny prispievatel zmenil nick a je z neho najvacsi blavak…toto su vsetko nedoveryhodne kreatury. taky Jano1, pohodak je jasne odkial su a aj ked s nimi vacsinou nesuhlasim tak ich beriem ako zdatnych diskuterov ktory sa nemusia na nic hrat.
Ja porovnavam nazor jedneho anonymneho devila s nazorom tiez anonymnych, ale 60-tich ucastnikov tohto fora a toto porovnanie ukazuje, ze nazor devila je v tejto otazke na tomto fore vo vyraznej minorite. Chapem, ze sa Ti tento fakt nepaci, ale bohuzial, vacsina hlasujucich ma iny nazor.
to ze su vo vyraznej majorite nijako nespochybnuje fakty kt. som uviedol St 26. Sep 2018, 08:03. cela debata zacala tym ze si zacal tahat ciary po mape, pritom uz nie je otazka sahy-sturovo ale sahy-bukovinka. hold poslednych 10 rokov sa R2 posunula natolko ze zacina mat vplyv aj na S-J prepojenie.
ako mne sa tiez nepaci to ze by sa mal rozmlatit narodny park, a tiez rozkradnut tunel o dlzke 10 a viac km. turciansky variant je logicky, tahal by som to ale ku R2 a tam by sa mohla doprava rozlozit na tu co pojde dalej na juh a tu co ide na zapad. avsak I/59 si pyta nejake peniaze na rekonstrukciu.
R3 by som cez kremnicu netahal nakolko je to narocny teren so svahovymi poruchami kde je vela podzemnych stavieb kde nie je uplne popisany ich rozsah a umiestnenie.
To je mozno devilova otazka, mozes dat hlasovat:-) A najlepsie vsetky 3 varianty, pripadne aj Komarno, aby sme boli objektivni, lebo tiez tu zazneli hlasy za Komarno. Nespochybnujem Bukovinku, ved aj historicka zeleznica Rakusko-Uhorska na mape od lorenca viedla z Budapesti cez Siatorsku Bukovinku dalej cez Turiec na Kysuce. Mozno nakoniec bude aj Sturovo aj Bukovinka a ziadne Sahy, kto vie? Dolezite je, ako sa rozhodnu Madari. A oni pokial viem R11 planuju s vyhladovym dialnicnym mostom do Sturova. A Sturovo bude v zjednotenej Europe dialnicny most potrebovat tak ci tak.
Zrekonstruovana betonka bude stacit dalsich 20 rokov. Pochybujem, ze sa obchvat Kremnickych bani postavi. Myslim, si ze skor bude R3 Sklene - Raztocno, nez obchvat Kremnickych bani.
Zo scitania 2015 vieme, ze tranzit cez Oravu je pomerne maly, konkretne R3 pri Trstenej mala intenzitu 2515 v./24h, z toho 1062 NA/24h (usek 95840) a to je vratane vozidiel z Dolnej Oravy, aj z Tvrdosina, pre ktore by cesta cez Kysuce znamenala velke predlzenie trasy, takze realny tranzit cez Oravu je podstatne mensi ako 2,5 tisic v./24h.
K presmerovaniu cez Kysuce moze dojst, ak ta trasa bude aspon rychlejsia ako cesta cez Oravu, ale ked sa vozidlo zdrzi 1 h pri Cadci, tak asi tazko trasa cez Kysuce moze konkurovat Orave.
Dovod narastu na Certovici je uplne jednoduchy - vola sa Ruzomberok. Ak na Donovaloch bol narast z 7225 v./24h na 7784 v./24h, tak pod Strecnom napriek vysokej intenzite a castym nehodam doslo k dalsiemu narastu z 25463 v./24h na 26831 v./24h.
Ak je niekde neprimerane vysoka intenzita, velke casove zdrzanie, velmi zla cesta, tak to automaticky vyvolava presmerovanie casti dopravy na inu trasu.
len pre poriadok. Komárno som uviedol nakoľko na I/64 je podstatne vyššia premávka ako na I/76 a I/66. Nemá zmysel riešiť RC prázdnou dolinou keď vedľa je značne osídlená. I/76 znevýhodňuje chýbajúci most pre NA cez Štúrovo, no aj keby stál tak si nemysím, že I/76 by bola viac vyťažená ako I/64. Určite netrdím, že Štúrovo nepotrebuje nový most… hranica padli tak potrebujeme spájať cez hraničné susediace regióny.
Kľudne sa hádajte ďalej. Šahy sú namenej pravdepodobnejšie z tých 4 trás.
Omyl, hovorím o trase Budapešť - Krakov. Tá trasa viedla hore Nitrou a cez Vyšehradné. Vždy bolo jednoduchšie kopec obchádzať ako sa naň štverať… A aj dnes sa robí všetko pre to, aby sa nemuselo liezť do kopca. Sorry lorenc ale tvoj sen o diaľnici cez Donovaly zostane našťastie len snom. Je to proste príliš vysoko a existujú lepšie varianty.