R1 Všeobecne

Ďalší mokrý sen o pokračovaní R1.

Minuly stvrtok 16.11. a v nedelu 19.11. premavka na R1-ke bola mimoriadne prehustena. Mozno ze len sa mi zda, ale v poslednej dobe registrujem viac aut s SPZ-kami z vychodu, ako PO, SV, SN, MI, TV. Na R2 pri Detve som tiez videl vela MI znaciek.

mal si vidiet donovaly vcera, sme sa museli otocit pri liptovskej osade a ist cez sturec…
a to nebolo nejak zle pocasie, neviem co s tam stalo :slight_smile:

pockajte pride DrX a da sem aktualne poveternostne podmienky na severe a vsetko sa objasni :smiley:

Šiel som oproti na Vlkolínec a bola tam súvislá kolóna od L.Osady…

v poslednej dobe…konkretne od konca 2011. pribudli najma auta s evc od RK po SV…

V nedeľu 19.11.2017 v poobedných hodinách keď sa väčšina ľudí vracala do Bratislavy bola premávka na R1 na moste cez Váh taká hustá že vnikla na krátkom úseku súvislá kolóna idúca asi 30km/h po dobu jednej hodiny. Musím povedať že som tým úsekom prechádzal 3x v priebehu tej hodiny a nebolo tam vôbec žiadne obmedzenie iba veľmi hustá premávka ktorá sa za mostom pozvoľne znovu rozbehla.

V podstate situacia bola podobna od ZM po krizovatku TT. Sme zazili min 3 take fantomove zapchy, ci ako sa volaju, ze z nicoho nic kvoli a hustej premavke sme museli pribrzdit skoro na nulu. Teraz vidno ze ludia ktoru trasu preferuju na vychod. Paradoxom bolo ze na D1 od TT do BA okolo 20:00 premavka bola nizsia ako zvycajne. V septembri som isiel na D1 z BA do ZA v piatok okolo 17:00, a bol som prekvapeny aka mala je tam intenzita, pri TN trosku vacsia a v ZA, okrem toho neporovnatelne s R1.

Ano, R1 byva v nedelu fakt plna, ja ju uz asi rok nepouzivam na trase NZ/SA - BA a jazdim po starej ceste okolo Galanty a Sladkovicova, ta je teraz luxusne opravena.

Pravidelne striedam obidve trasy a tá premávka je porovnateľná. Vôbec by som nepovedal, že na D1 je nízka intenzita, prave naopak, včera bola nadpriemerna. Premavka na D1 medzi TT-BA mohla byť včera večer nižšia, nakoľko tam do cca 18:00 bola nehoda a velke percento to obchadzalo po starej ceste, ktora bola tiez upchata.

aj cez tyzden sa tam obacaa ide 60-80 km/h. cize aj toto bude treba riesit, nielen rozsirovanie BA-TT. intenzity su tam (R22,5) vyssie o vyse 10.000 aut oproti TT-HC (D26,5).

Prišiel čas kedy si musíme začať zvykať na takzvané fantómové kolóny. Jedna bola v marci tohoto roku zachytená na kameru pri Vlčkovicach v smere do Trnavy.
youtube.com/watch?v=Vacfx-2f9DE

To sú ti spomalení vodiči…

Stačí jeden prípadne dvaja myšičkári v hustejšej premávke a kolóna je na svete.

Keby neboli pomalejsi v lavom pruhu, tak ziadny mysickari by neboli a ziadne zapchy

Je dopravne dokázané že myšičkáry spôsobujú najväčšie spomalenie dopravy.

a velke intenzity :slight_smile:
kazdy ma pravo ist pod MPR, a predpiehat v lavom pruhu s 100km/h.

Ano mas pravo ist v lavom pruhu 100km/h a predbiehat.
Ale nie ak ohrozis niekoho v lavom pruhu. Pri naplnenej ceste je kazde obmedzenie aut v lavom pruhu ich ohrozenim.
T.j. nemas sa co zaradzovat do laveho ak tym prinutis auta v lavom pribrzdit.
PLYNULOST je zakladne a jedine pravidlo na dialniciach a rychlostnych. Ak je niekto nuteny na dialnici stlacit brzdu, je nieco zle a system nefunguje.

a za dalsie je to este aj na pokutu :slight_smile:

v principe mate pravdu, ale ked idem 135 cistych tak obieham a neriesim ci nejaky saso musel pribrzdit z jeho 170