R1 Nitra Západ - Selenec (+ privadzac Selenec - NR Chrenová)

Tých 26 si “vydupalo” MDPT. A budú na po ľavej strane R1, ak by sa chceli ísť najesť, tak by museli cca. 15 min. prejsť pešo.

R1 Nitra, západ - Selenec, 12,6km; ukončenie 6/2011; výstavba 4/2009 - 2011 R1 Nitra, južný obchvat
http://www.highways.sk/

ups http://www.highways.sk/express/expressways.html

:slight_smile: my vsetci tu stranku pozname

B;: kukni
dialnice.info/viewtopic.php?t=1637

dík za info

Teraz som išiel okolo Nitry a po stavebnom ruchu ani chýru. Tak prečo potom píšu že začnú 4/2009. Snažil som sa pozerať či aspoň nekolíkujú trasu ale nič.

Lebo ešte nemajú zabezpečené financie a teda nie je jasné či sa to PPP vôbec začne. Uvidíme v polovici Júna dokedy sa má financovanie uzatvoriť.

Ale zato za Veľkým Lapášom vyrástla nová betonárka, či obaľovačka či čo to je. Tipujem, že to je príprava na výstavbu.

Dnes bolo v správach že peniaze asi nebudú a chcú to za štátne a eurofondy, takže začína sa odznova.

Na vrchole posledného stúpania pred Nitrou v smere Trnava - Nitra sa začali vyrubovať dreviny. Vyzerá to na prípravu výstavby južného obchvatu.

tiez som si to v piatok vsimol, je to na buducej MUK pri Lehote

ja si myslim ze sa to rozbehne koncom juna

bude privadzac Selenec - plny profil??dik

Áno, bude na plný profil. Práve sa prehodnocuje námietka mesta NR, ktoré vznieslo požiadavku počas DSP aby sa tento privádzač prepojil aj s cestou I/51 smerom na Vráble. Zaujímavosťou je, že v pôvodnom projekte toto prepojenie bolo a mesto NR s ním v rámci pripomienkového konania EIA a DÚR nesúhlasilo, tak sa toto prepojenie odstránilo.

bez tej krizovatky s I/51 by obchvat scasti neplnil svoju funkciu.

ˇ
Možno tak koncom júla, a či sa aj bude vlastne R1 stavať cez PPP. Dúfam, že nakoniec predsa len začnú stavať naplno.

No to hej , inac dost je uz teren na jednotlivych usekoch upravovany a vykolikovany a aj sa pracuje na nich

a nechceli si takto vydupat ten do istej miery zbytocny exit pre agrokomplex ?

Nie, nakoľko MÚK s pripojením na mestskú komunikáciu by nemalo šancu na úspech.

Spustenie sutaze na zhotovitela NR-privadzac Selenec sa predpoklada v roku 2010: dialnice.info/viewtopic.php?t=12096

Zbytočný pre koho? pre teba možno…