R1 Nitra Západ - Selenec (+ privadzac Selenec - NR Chrenová)

Oni ho ešte stále neobjednali?

Juhovychodny obchvat by sa podla novím ECHO, mal začať stavat už okolo 10.3.2009 Koncesionarska zmluva s vítaznym konzorciom (franc.-holandske Vinci Concessions ABN Amro Highways B.V.) by sa mala podpisat v kratkom case. Stavebne povolenie je už vydane…kooniec skoro-citátu:-)

Faktom je, že VINCI má zaistených cez 20 trailerov z firiem v ČR na SK a z firiem vo F v smere na SK.

Dnes je posledný pracovný deň februára a zmluvu teda už vo februári nestihnú podpísať, takže 10.3. nevidím reálne prvý výkop.

Hm pôvodne sa hovorilo o novembri ako o začiatku výstavby- zrazu sa objavilo v NR novinách, že to bude marec lebo to povedal viceprimator… uvidíme…

A preco vlastne az v novembri? Ved zacat mozu aj bez penazi od banky… aj tak musia na projekt vynalozit aj vlastne zdroje, ci nie?

a ako sa to robí - zabagruje sa poklepe potrasie rukami zožerú chlebíky a rok to môže stáť :slight_smile:

… možno že predsa len prvá lastovička…

V poli vedla záhradkárskej osady za Jurským dvorom sú v poli vybetónované nové patky pre stĺpy VVN.

Teoreticky by to mohol byť prvý príznak, že by sa niečo mohli začať diať.

Niečo o privádzači NR-Selenec

OZNÁMENIE O VÝSLEDKU VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA
II.1.1) Názov zákazky podľa verejného obstarávateľa:
Vypracovanie dokumentácie na stavebné povolenie (DSP), dokumentácie stavebného zámeru (DSZ), dokumentácie na realizáciu stavby (DRS), dokumentácie na ponuku (DP) a výkon autorského dozoru (AD) pre stavbu: R1 Nitra - privádzač Selenec.
V.1) DÁTUM UZATVORENIA ZMLUVY:
1.4.2009.
V.2) POČET PRIJATÝCH PONÚK:
2.
V.3) NÁZOV A ADRESA DODÁVATEĽA, S KTORÝM SA UZATVORILA ZMLUVA:
Dopravoprojekt, a.s, Kominárska 2, 4, SK-832 03 Bratislava.

a ja ze uz vyberaju zhotovitela…este ze krizovatka lehota nie je planovana zvlast lebo na novu R-ku by sa nik nedostal ani po jej dokonceni.

ak bude privadzac selenec rieseny ako povodne mal t.j. s ciastocnou MUK, tak nitra bude dost luxusne poriesena ..

a co krizovatka s I/64 ?

vsak ten privadzac sa bude riesit vratane krizovatky I/64 a I/51 nie ?

dialnice.info/album_page.php?pic_id=2165

A ktory z tych troch variant A,B, C je teraz aktuálny? …btw, teda to znamena ze vystavbu privadzaca bude riesit NDS a do konca roka ma vplane zacat vystavbu ak to spravne chapem…? Som zvedavy ak tu bude cena a kto to vytendruje?!

ani jeden. privadzac ma spajat len R1 so I/65, cize privadzac = od krizovatky selenec po krizovatku malanta a dalej nepokracuje, bolo to odmietnute v EIA.

dialnice.info/album_page.php?pic_id=4277

JO NR samozrejme vyriesi hlavny problem z-v, aj napojenie od SA, od NZ ale bude treba ist stale cez centrum a od LV stale po levickej a cez kruhak pod zoborom, kedze z tychto smerov nebude ziadny pristup na JO. takze o luxusnom rieseni by som urcite nehovoril.

v takomto prevedeni je vyznam toho privadzaca dost o nicom, posluzi pre napojenie z mesta na R smerom na vychod (ako “obchvat” levickej) a pre napojenie pre par dedin od beladickej krizovatky na R.

aha, tak to dost meni situaciu.. ja som bol stale v tom, ze to poriesi I/64 a I/51 .. takto to fakt nema moc velky vyznam.. to radsej mohli urobit MUK s levickou resp I/51 na levice ..

Na tomto úseku R1 je predpoklad vybudovania obojstranného odpočívadla + odpočívadla v réžii konc. ako pravostranné, obojstranne dostupné. :arrow_right:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=5922

Bude obsahovať 3* hotel s komplexnými relaxačnými službami, 2 reštaurácie (v lete aj na terase). Vonku dostatočne veľké parkovisko pre osobné autá, taxi a dodávky (140), autobusy (8) a kamióny (26). Bude tu tiež “zelený kút”, kde budú lavičky, parčík, fontánka, detské ihrisko, chodníčky a verejne prístupný priestor na opekanie si. :stuck_out_tongue:

UZASNE, kamiony 26 a to chcu aby sa piatky nejazdilo, keby to schvalia tak tie nakladiaky zostanu stat na dialniciach.

Ale Rio :smiley: , toto bude komerčné odpočívadlo za zdroje mimo koncesie. Odpočívadlo a záchytné parkovisko pre kamióny bude tiež a s väčšou kapacitou, ale na inom mieste. :wink:

aha, tak sa ospravedlnujem, nevedel som :slight_smile: v tom pripade by som tam nestaval ani jedno parkovacie miesto pre nakladiaky :slight_smile:, soferi sa tam aj tak nepojdu najest a radsej si uvaria sackovu polievku na plyne :slight_smile:. ale uprimne, ked vidim tie velke parkoviska po nemecku pri pumpach, radost tam postat, alebo kazdych 5-10km nejake male parkovisko, aj taketo drobnosti chybaju nasim dialnicam.