R1 Most pri Bratislave - Vlčkovce

Ťah: R1
Dĺžka: 42140 m
Lokalizácia stavby: Bratislava, Trnava, Senec, Dunajská Streda, Galanta,
TŠ: 30.4.2010,

Aktuálny stav stavby: v príprave

Charakteristika úseku

Záujmová oblasť riešenia trasy rýchlostnej cesty R1 sa týka navrhnutia vhodných variantov pre trasu prepojenia pripravovanej diaľnice D4 a prevádzkovaného úseku rýchlostnej cesty R1. Začiatok úseku variantov je navrhnutý na pripravovanej diaľnici D4 v križovatke pri obci Most pri Bratislave a koniec úseku variantov na prevádzkovanom úseku rýchlostnej cesty R1 pri obci Vlčkovce a pri meste Sereď. Navrhovaná trasa rýchlostnej cesty je vedená prevažne rovinatým územím.
[b]
Objekty na úseku

Mosty:[/b]
32ks
14 mostov na RC
15 mostov nad RC
3 ostatné mosty

Križovatky:
Počet križovatiek: 5ks
mimoúrovňové

Odpočívadla:
1ks
veľké pravostranné Hurbanova Ves

SSÚD / SSÚR: Sládkovičovo

Životné prostredie:
Navrhovaná cestná kanalizácia, odlučovače ropných látok, protihlukové opatrenia, vegetačné úpravy.

Vyvolané investície:
Preložky, úpravy resp. ochrana jestvujúcich inžinierskych sieti. Jedná sa o ropovody, produktovody, vodovody, plynovody, kanalizácie a zavlažovacie systémy.

Technická štúdia dodaná dňa 30.4.2010.

ndsas.sk/rychlostne-cesty/12 … 2&prm2=193

mame aj nejaku mapu variantov? nejak si nepamatam ze by som nejaku videl :slight_smile:

Naplanovane je iba napojenie na D4
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=6187 - severne od R7 variantu C s nazvom RC vo vyhlade

Kazdopadne budu chciet napojit mesta ako Sladkovicovo, Galanta.
Btw, to naozaj pojde na Vlckovce alebo je to chyba a pojde to smerom na Vahovce? Vlckovce su par km od krizovatky dnesnej R1xD1, cize bola by to len zbytocna obkluka.

Podla tejto studie by sa tato RC mala na dnesnu R1 napajat pri Seredi, nie pri Vlckovciach.

Mala by sa napájať priamo na most cez Váh (resp. vodné dielo) alebo na niektorej z existujúcich MÚK?

Mna by zaujimalo presne trasovanie tohto useku od Mostu pri BA az po Sered.

Odhadujem, ze trasa bude kopirovat cestu II/510 a od Sladkovicova I/62. Len dufam, ze nebudu zase planovat privadzac do kazdej dediny.

mna by zaujimalo, ci bude tato R1 napojenia na niektory z bratislavskych hlavnych vnutromestskych tahov, alebo ci bude pouzitelna len spolu s D4

zrejme len pouzitelna s D4 .. jedine co ma napada, ze vyhladovo sa to moze napojit na galvaniho ako rozsirenie hradskej a prelozku II/572 ..

a napojenie na sered by mohlo byt v zmysle, ze sa vyuzije obchvat galanty a rozsiri sa II/507 ..

nehovoriac o tom, ze lacnejsie a efektnejsie by bolo rozsirenie I/62 & I/61 .. plus vyuzitie obchvatu galanty ..

Najefektnejsie trasovanie by podla mna bolo v osi II/510, kde obsluzis viac obyvatelov. Okolie I/62 a I/61 je uz obsluzene D1. Aj v zahranici ak sa stavia paralelna RC k dialnici tak ju postavia radsej o 5-10 km dalej, nech z nej maju uzitok aj dalsi.

A pochybujem, ze sa bude dat vyuzit obchvat GA v smere Z-V. Najkratsia trasa by mala viest prave pomedzi Sladkovicovo (kde je planovane SSUR a GA).

ako pise aquila, to napojenie na galvaniho by davalo zmysel. oproti I61 nova trasa by bola lepsia aj v tom, ze sa to nestretne na vjazde do BA s exitom 14 na D1.

Všimol som si, že na zjazde z D1 na Galvaniho ulicu pri Hornbachu je taký kratučký “apendix” končiaci v poli - takže s predĺžením Galvaniho sa tu rátalo

vsak s tym sa aj rata .. vid tieto dva plany ..

gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=6489
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=6203

Technicka studia tohto useku je uz rok a pol hotova. Bude proces pripravy pokracovat aj k EIA ? Myslim, ze tento usek by sa mohol budovat v ramci PPP na D4 spolu s R7.

Nema niekto k dispozicii mapku variantov ?

Na enviroportali je zverejneny novy UP BSK, kde je aj prvy nacrt predlzenia R1
eia.enviroportal.sk/detail/uzemn … ravny-kraj

Do galerie som pridal 2 mapky, tato je s variantnym riesenim (realizovat sa odporuca severny variant)
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=11387

ten prechod cez karpaty v oblasti sv. jura na zahorie do uzemia nikoho som dost dobre nepochopil…co ma celkom matie je nizsi standard (legenda stoji za drek, netusim co co znamena) cesty PK-SC ako cesty modra budmerice :unamused:

Tych tunelov cez Karpaty je spolu naplanovanych az 4, pricom myslim, ze bohate by stacil 1 a to na D4 (ak nepocitame Severnu tangendu s kratkym tunelom).

Ohladom novych ciest vid. druhu mapu
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=11386

Tmavo cervene cesty (502 BA-Modra, 503, 504) by sa mali prekaterizovat na cesty I. triedy. Myslim, ze budeme velmi radi, ak sa dockame niekedy co len prelozky II/502 po Modru v 1/2 profile

Usek uz pridany aj na novej stranke NDS, s terminom zaciatku vystavby RRRR :slight_smile:
ndsas.sk/220-useky/44364s44895c

Zaujimalo by ma, preco je koniec useku pri obci Vlckovce? Keby sa tento usek napojil na R1 juzne od Serede tesne pred mostom cez Vah, skratil by juznu trasu o dalsich cca 10 km, takto trasa nebude o moc kratsia oproti dnesnej D1+R1.

O moc kratsia nebude smerom na juh ale zase nebude o moc dlhsia v pripade nutnosti alternativnej trasy k D1 smerom na Trencin :wink:

Ako reálny je začiatok výstavby tohto predĺženia povedzme cca v 2017-2018 ? NDSAS hlási len štúdiu, ale vraj niektorí starostovia blízkych obcí tvrdo lobujú…