andi mozno prave ten kruhac nam vela napovie o intenzitach toho useku ci obchvatu
Toto uz je o dost zdrzanlivejsie vyjadrenie. Cez PPP nie a caka sa na studiu, kde sa bude brat do uvahy aj R3.
^^ v 2016 bude tak akurát územné rozhodnutie
To je tak nehorazny blud… A alternativou nemoze byt R1 + R2, alebo R1 + R3 ?
Jediné, čomu by táto trasa pomohla, tak pri výpadku Korbeľky/Malej Fatry/Rojkova (čokoľvek tam nakoniec bude). Ale to je hodne drahá a nezmyselná alternatíva.
Medzinárodnému tranzitu je jedno, či pôjde cez Turiec. Väčšine tranzitujúcim Slovákom to bude tiež jedno. Stavať takéto dielo len pre potreby BB a RK je nezmysel.
Myslím, že jediný dôvod, prečo sa toto preferuje, je dialnica k lyžiarskemu svahu - a to je už mega absurdný nezmysel.
ja si skor myslim, ze ked bude korbelka a aj raztocno, tak kopu ludi zvoli skor trasu cez R3 ako cez D1 .. R1 je podla mna hlupost, zmysel ma potiahnutie R1 smerom podbrezova, ale uz len ako jednicku zrekonstruovanu
Presne tak. Ale “minister vazny” to asi vidi inak…
aj napriklad v rakusku koncia Rky niekde v horach a dalej pokracuju ako velmi kvalitne jednicky .. neviem preco by to nebolo tu ine a to pritom vedu k podstatne vytazenejsim trasam .. cize donovaly teraz kde sa rozsriti, ale potiahnut 2+2 mozno po lupcu, aj to neviem ci treba, ale radsej upgrade I/66 ako bola navrhnuta od SSC ta nestastna krizovatka ..
pred par tyzdnami (3-4) som zachytil clanok v miestnych novinach (Ružomberskych) ohladom podpori od architekta mesta za podporu vedenia rychlostnej komunikacie smerom od BB do RK, ak si dobre pamatam tak to obhajoval historickym trasovanim z juhu na sever (od Madarska do Polska) a bolo tam aj par viet ohladom nezmyselnosti vedenia trasy na Martin atd. Skusim ho najst a popripade ho pridam do monitoringu
vybrali Dopravoprojekt na studiu realizaovatelnosti:
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/265207
podla zmluvy maju na to 7 mesiacov
Zbytocne vyhodene peniaze.
To bude taká hodnotná štúdia realizovateľnosti ako teraz urobili na úsek Turany-Hubová.
skoro 300 000€ za 7 mesiacov, nuz, niekto si pekne privyrobi… len dufam, ze nikoho normalneho nenapadne tuto trasu realizovat…
Stavim sa, ze tu im tunel vyjde neuveritelne lacno
hádam by sa malo počkať na sčítanie premávky v roku 2015 a potom robiť súdy. Chodím tadiaľ občas v nedeľu a piatok je tam násobne viac vozidiel, ako pri sčítaní 2010.
Dookola sa bude táto trasa omielať, dokonca tak veľké peniaze vyhodia na nejakú štúdiu a realizácia je nedohľadne… a takýmto spôsobom sa stavajú cesty na Slovensku - drahá diaľnica alebo RC je naplánovaná tak 10 rokov dopredu ale stávajúca cesta sa necháva ladom… každý kto chodí od BB na Donovaly vie, že tá cesta je preťažená a nevyhovujúca - je úzka, čiary na krajnici sú maľované hádam už na tráve, samé hupáky, jamy a vôbec, cesta po oboch stranách sa zvažuje, už mám pocit, že idem niekde do lesa na hríby a popritom tá cesta má medzinárodný význam… tak nech ju buď zrekonštruujú, niekde ešte popridávajú predbiehacie pruhy a R1 do RK môže nadlho počkať… alebo nech stavajú R1 a túto cestu nechajú tak… ale u nás to bude tak, že cestu neopravia a R1 nepostavia, miesto toho si budú ulievať peniaze na štúdie a iné hlúposti
Cesta by určite výrazne pomohla aj regiónu Brezno a viac dohora..
Sa budem opakovat, ale uplne najviac by pomohla vedla R3, alebo aspon poriadna rekonstrukcia 65 a uprava cez Kremnicke bane a hned by z Donoval ubudla podstatna cast…
Mozes sa opakovat, ale nepomoze, R3 ma podstatny problem, je to okluka oproti najkratsiemu spojeniu BA - PP. R1 do RK sluzi aj ako spojnica vychod - zapad, R3 nie. Preto R3 moze mat nejaky vlastny vyznam, ale vyznam predlzenia R1 nikdy nenahradi.
Jazdieval som tadial a v nedelu boli Donovaly plne jedine aut ktore sli smerom na Bratislavu. Tieto auta by sa nikdy nepresunuli na okluku R3.
R1 do RK je potrebna, zbytok su iba kecy, kto chce argumentovat nech si spomenie na rovnake argumenty pri Pribine, ze naco sa tam stavia R pri takych nizkych intenzitach a zrazu realita bola 2x vyssia oproti ocakavanym. To iste je pri R1 do RK, kopu motoristov odradzaju Donovaly, ak by toto odpadlo tak sa presunu na R1 a intenzity sa tam zdvojnasobia na ukor D1.
To je len dôsledok, že nie dokončená D1 Intenzity na Pribine by neboli dvojnásobné, ak by dodávatelia PPP1 a PPP3 zohnali € (a 30 rokov by sme splácali “rýchle prachy”).
Ak chceš byť rýchlejší tak chodievaj cez Čertovicu.