No to v ZA na podla Teba “obchvate” su intensity 33-41 tisic. Priemer asi 36-37 tisic.
Je rozdiel, ci je to v meste alebo v oblasti malo zaludnenej.
Na Pacho dialnici, teda na dialnici pri Hybe odkial pochadzal Pacho Hybsky zbojnik je najnizsia intenzita na D1 v Zilinskom kraji a je to 13 tisic, zrejme viac ako na vychodnej casti SO BB.
Bývam v RK na “Bystrickej ceste” čiže na 2+2 vstupe do RK, a musím povedať, že od otvorenia R1 sa počet aút zdvojnásobil, keďže veľa ľudí obchádza Strečno a Žilinu, ale zas premávka je v porovnaní s “nábrežím generála M.R. Štefáníka” - smer V-Z zhruba polovičná a to aj v špičkách aj v sedle.
Projekt severnej R1 je podľa mňa realizovateľný a dokonca aj žiadúci, ale nie v celom rozsahu v tomto čase a taktiež nie v navrhovaných parametroch (napríklad sa môže kľudne vypustiť 1-2 MUK od Korytnice po hranicu D1). Ale J-V obchvat mesta s obchvatom L. Osady by podľa môjho názoru mal zmysel už aj teraz, taktiež s rozšírením Donovál na 2+1 aj z RK strany. Pomohlo by to tranzitu V-Z do dobudovania D1 (2025?) aj vtedy existuje potenciál na využívanie polorozostavanej R1 na tranzit stred SK do BA prípadne v opačnom smere do KE.
O prirodzenom tranzite smer S-J niet o čom diskutovať, je treba si uvedomiť na akých križovatkách vznikli mestá RK a BB. (sorry Martinčania, ja som tiež rodený Martinčan, ale toto je fakt.)
Dokončením D1 BA-PO poklesnú intenzity na BB-RK čoho sa všetci boja a preto neustále podsúvajú potrebu pokračovania R1. (R1 mala pokračovať od ZV na východ, keď už by niekde mala pokračovať )
Nerozumiem jednému, prečo poniektorí stále presadzujú túto meganákladnú trasu R1 cez národný park, keď podobný efekt vo vyššom pohodlí a za 1/3 ceny dosiahneme RC medzi ZH a MT. Zahraničným vodičom je jedno či pôjdu 40 km východne alebo západne, alkurát niekto z BB a RK sa stále potrebuje zviditeľňovať.
johhan, a z akeho dovodu nastal ubytok TIR na Donovaloch? Ja vidim od otvorenia R1 hlavne podstatne vyssie intenzity osobnych vozidiel, najviac to vidno pri stahovani narodov pred/po vikende.
No to ja neviem … čo som videl údaje tak bol tam úbytok LKW a nárast PKW pričom nárast celkovo na úseku bol na úrovni štatistickej chyby. Najviac ma prekvapil nárast na Kremnici vzhladom na to v akom stave je I/65, najma ked som počul úvahy o uzavretí časti I/65 vozidlám nad 7,5t nakoľko prejazdom ťažkých kamionov tam dochádza k vyskakovaniu “panelov” - v dedinách popri betónke budú veru radi
tu som našiel nejaké výsledky automatického sčítania, podľa ktorých bolo v roku 2010 za cestou I/14 (tam je uvedená ako II/577) smerom na RK až 12000 vozidiel, čo je podstatne viac, ako údaj z celoštátneho sčítania za tento rok (8277 vozidiel). Údaj z automatického sčítača za rok 2011 tam už nie je
len si to zle ponal…alebo som to zle napisal …este raz…niekedy potrebovali jazdit cez Donly urcite pocty TIR…a po otvoreni Pribiny sa stalo nieco, co znizilo pocet TIR na Donovaloch…a tie sli kam? na I/65, I/64, I/50 do ZH?? alebo uz nepotrebuju jazdit (tadial)
Ja som šiel včera a to isté. Kamión za kamiónom. Vzhľadom na stav cesty až necakane veľa nákladnej dopravy využíva tuto trasu. Ps: chodim tu trasu viac krát za týždeň čiže nesudim podľa jedného prejazdu. Viac kamiónov na jednotke je snáď len na kysuciach.
Aj ja som včera večer išiel po I/65 a zavesil som sa za rumunský kamión pre Turčekom a nasledoval som ho až Kremnicu. Tma, hmla a plná čiara mi umožňovali vychutnávať cestu a každé takmer zastavenie keď sa stretali dva kamióny. Aj toto je vážny dôvod prečo I/65 nie je “až tak” využívaná na tranzit. RK-BB taký zlý úsek nemá.