R1 Banska Bystrica - Ruzomberok

No to v ZA na podla Teba “obchvate” su intensity 33-41 tisic. Priemer asi 36-37 tisic.
Je rozdiel, ci je to v meste alebo v oblasti malo zaludnenej.
Na Pacho dialnici, teda na dialnici pri Hybe odkial pochadzal Pacho Hybsky zbojnik je najnizsia intenzita na D1 v Zilinskom kraji a je to 13 tisic, zrejme viac ako na vychodnej casti SO BB.

Bývam v RK na “Bystrickej ceste” čiže na 2+2 vstupe do RK, a musím povedať, že od otvorenia R1 sa počet aút zdvojnásobil, keďže veľa ľudí obchádza Strečno a Žilinu, ale zas premávka je v porovnaní s “nábrežím generála M.R. Štefáníka” - smer V-Z zhruba polovičná a to aj v špičkách aj v sedle.

Projekt severnej R1 je podľa mňa realizovateľný a dokonca aj žiadúci, ale nie v celom rozsahu v tomto čase a taktiež nie v navrhovaných parametroch (napríklad sa môže kľudne vypustiť 1-2 MUK od Korytnice po hranicu D1). Ale J-V obchvat mesta s obchvatom L. Osady by podľa môjho názoru mal zmysel už aj teraz, taktiež s rozšírením Donovál na 2+1 aj z RK strany. Pomohlo by to tranzitu V-Z do dobudovania D1 (2025?) aj vtedy existuje potenciál na využívanie polorozostavanej R1 na tranzit stred SK do BA prípadne v opačnom smere do KE.

O prirodzenom tranzite smer S-J niet o čom diskutovať, je treba si uvedomiť na akých križovatkách vznikli mestá RK a BB. (sorry Martinčania, ja som tiež rodený Martinčan, ale toto je fakt.)

plánujeme úseky R2 a aj D1, kde je momentálne intenzita dopravy pod 10000 a nikto sa nad tým nepozastavuje.

Kde sú na D1 intenzity pod 10000?

Dokončením D1 BA-PO poklesnú intenzity na BB-RK čoho sa všetci boja a preto neustále podsúvajú potrebu pokračovania R1. (R1 mala pokračovať od ZV na východ, keď už by niekde mala pokračovať :slight_smile: )

Nerozumiem jednému, prečo poniektorí stále presadzujú túto meganákladnú trasu R1 cez národný park, keď podobný efekt vo vyššom pohodlí a za 1/3 ceny dosiahneme RC medzi ZH a MT. Zahraničným vodičom je jedno či pôjdu 40 km východne alebo západne, alkurát niekto z BB a RK sa stále potrebuje zviditeľňovať.

Mozes prosim toto tvrdenie podlozit hodnovernym zdrojom? V tomto clanku sa nic take nepise.

johhan, a z akeho dovodu nastal ubytok TIR na Donovaloch? Ja vidim od otvorenia R1 hlavne podstatne vyssie intenzity osobnych vozidiel, najviac to vidno pri stahovani narodov pred/po vikende.

No to ja neviem … čo som videl údaje tak bol tam úbytok LKW a nárast PKW pričom nárast celkovo na úseku bol na úrovni štatistickej chyby. Najviac ma prekvapil nárast na Kremnici vzhladom na to v akom stave je I/65, najma ked som počul úvahy o uzavretí časti I/65 vozidlám nad 7,5t nakoľko prejazdom ťažkých kamionov tam dochádza k vyskakovaniu “panelov” - v dedinách popri betónke budú veru radi :slight_smile: :slight_smile:

cize TIR, co jazdili niekedy cez Donovaly, tak teraz jazdia po I/65, I/64, I/50 do ZH..??? alebo uz nepotrebuju jazdit??? :smiley:

pred otvorením PPP R1 to muselo byť na Donovaloch strašidelné, keď je tam dnes vraj stagnácia a pokles

ssc.sk/files/documents/dopra … y-2011.pdf

tu som našiel nejaké výsledky automatického sčítania, podľa ktorých bolo v roku 2010 za cestou I/14 (tam je uvedená ako II/577) smerom na RK až 12000 vozidiel, čo je podstatne viac, ako údaj z celoštátneho sčítania za tento rok (8277 vozidiel). Údaj z automatického sčítača za rok 2011 tam už nie je

Tomu hovorim riesenie. :unamused:

Zrejme je tam zly popis umiestnenia scitaca. Ta intenzita zodpoveda susednemu useku 90660, kde bolo 12180 v./24h.

Píšeš ako keby cez Donovaly už kamiony nechodli … chodia - trchu menej ale chodia a trocha viac osobákov :slight_smile:

určite nebolo, aj ked som sem tam tade išiel pohodová cesta
.
zaujímavé zavolám prezistím - sám som zvedavý

ako hovoria moji nemecký priatelia - slovenské riešenie - oprava zavretím :slight_smile:

len si to zle ponal…alebo som to zle napisal :slight_smile:…este raz…niekedy potrebovali jazdit cez Donly urcite pocty TIR…a po otvoreni Pribiny sa stalo nieco, co znizilo pocet TIR na Donovaloch…a tie sli kam? na I/65, I/64, I/50 do ZH?? alebo uz nepotrebuju jazdit (tadial)

Podla kompetentného je ASD Staré Hory Polkanová zle umiestnené ( jednoducho ovplyvniteľné ) tak sa nebere do úvahy ako relevantné

dnes som siel po 1/65, kamion za kamionom

Ja som šiel včera a to isté. Kamión za kamiónom. Vzhľadom na stav cesty až necakane veľa nákladnej dopravy využíva tuto trasu. Ps: chodim tu trasu viac krát za týždeň čiže nesudim podľa jedného prejazdu. Viac kamiónov na jednotke je snáď len na kysuciach.

A preco to spominate v tomto vlakne?

Pre istotu :wink:

Aj ja som včera večer išiel po I/65 a zavesil som sa za rumunský kamión pre Turčekom a nasledoval som ho až Kremnicu. Tma, hmla a plná čiara mi umožňovali vychutnávať cestu a každé takmer zastavenie keď sa stretali dva kamióny. Aj toto je vážny dôvod prečo I/65 nie je “až tak” využívaná na tranzit. RK-BB taký zlý úsek nemá.