na tejto ceste je ten isty problem ako I/51 TT- SE - hranica CR. Keby sa spojila NDS a SSC, tak by ich mozno tuklo, ze RC je zbytocna a ozaj by prinieslo viac len kvalitna jednicka ako sen o RC. A vrcholovy tunel ako je planovany na I/51 by certovicu a aj tento smer luxusne poriesil
Fakt mi je jedno, ci R1 skonci pri Slovenskej Lupci alebo pri Brezne. Pride mi ale dost divna ta vasa logika, ze RC/D sa musi napajat na nejaku inu D/RC. Vsak praveze je logicke, ze ked sa zide dost vela ciest 1.tr (ako pri Brezne I72 od Certovice, I66 od Helpy a a I72 Tisovca), tak vznikne dostatocna premavka na to, aby niekde tam zacala RC (tak je to aj s madarskou M30 pri Miskolci).
Ale chapem, ze vam sa zjezja brvy pri slove RC kvoli tomu, ze potom treba paralelnu jednotku. Podla mna je to pravidlo hlupost, a uplne v pohode som za, aby tu, ako aj na velkej casti I50 KE-ZV (a miesto D1 okolo Spisskeho hradu, kde je teraz vlastne 6 paralelnych pruhov) bola radsej 4-prudova jednotka s obchvatmi a mimourovnovymi krizovatkami a 110kou, nez polprofilova Rka s dalsou paralelnou polprofilovou jednotkou.
R1 by mala koncit v BB, odtial nech sa uvazuje so skapacitnenim I/66 na 4 pruhy po Podbrezovu, pripadne nejakymi MUK (Sl.Lupca, Lucatin, Brusno). Aj to by IMHO malo byt v prioritach v horizonte 10 a viac rokov, mame u nas daleko kritickejsie useky ciest I. triedy.
R1 tak skoro nikam dalej nepovedie, jedine, ze by sa cela presunula:) naozaj este mohli v ramci R1 poriesit Salkovu a R1 mala koncit az pri odbocke na Lupcu, ale to by sme asi chceli vela…
na I/66 treba poriesit krizovatky, poriesit obchvaty Lopeja, sakra tazkej Podbrezovej, Brezna..dalej nepokracujem, menoval by som vsetky obce
10 a viac rokov tam urcite nebude treba dalsie pruhy, aj ked k useku Lupca - Lopej staci polprofil
R1 by mala končiť v KE, teraz je ideálny čas na prečíslovanie R2. A úsek ZV-BB bude vedený ako privádzač tak ako to bolo povôdne zamýšľané.
logicke R1 BB - RK umiera
Logicke by to bolo predovsetkym pre jej vyznam - R s cislom 1 by mala mat vyznamnejsi ciel (KE) ako aj trasu (BA-ZV-KE, nielen BA-ZV-BB). Ale to sme uz OT
Ty tu chceš nové SNP ? … svojho času keď sa rušila D65 a nahradovala sa R-kou ( ono v tom čase bolo uvažované že R1 bude BA-ZV-KE ) bol veľký problém pre BB-loby aby cez BB išla R-ka s vyšším číslom ako 1
a možno by to aj prehltli ale jednoducho cez BB neprešlo ( nevedeli zniesť ) to že by ZV mal R1 a BB nie - to by bola strašná tragédia
.
johhan, ale ved aj D65 mala viest cez Kremnicu a TR do MT, sucasna R1 ZH-ZV-BB bola pre BB stavana len ako privadzac. Tak v com by bol problem, obzvlast, ked usek ZV-BB je uz davno postaveny?
D65 do MT viedla za československa … potom za Mečiara sa D65 potisla do BB a vymyslel sa smiešny parameter D24,5/80 aby úsek ZH-ZV, ZV-BB splnal dialničné parametre
aspon sa o tom v NDS suska?
Neviem ci ma NDS hlavne slovo, nebude to skor v kompetencii ministerstva dopravy? Mam pocit ze v NDS nefandia R1 BB-RK, kedze ju ani nemaju zaznacenu v zozname pripravovanych stavieb a na mape je s poznamkou “stavba SSC”
Logicke by to bolo, ale SK trpi nedostatkom logiky uz dlhe roky.
to je sice pravda ale v reale by sa mala napajat a to kvoli tomu ze D/RC by mali kopirovat “E” trasy. moze sa sice presmerovat aj “E” trasa ale v nasom pripade to nema ziadne opodstatnenie. co sa tyka R1 tak ta by mala viest do KE a cez BB by mala ist R3.
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/217569
predbezne oznamenie na studiu realizovatelnosti. Tak malo staci, aby zacali mat niektori mokre sny:
a nocne mory:
aspon male odlahcenie, ked to inak s vystavbou vyzera velmi zle
Skorej si myslím že potrebujú niečo prekryť tak vyťahujú Donovaly Mňa len baví ked na Donovaly hádžu čísla … už teraz napríklad vedia že pod 2 mld EUR to nespravia ale napíšu 1,6
Paci sa mi tato hadka, ci je lepsi nefinancovatelny tunel za Zilinou alebo nefinancovatelny tunel za Bystricou. Dufam, ze pochopia, ze treba robit na R2 a prepojit vychod-zapad bez zbytocnych tunelov.
cisla a datumy su asi zo spravy EIA - tam bola suma 1,6mld a zaciatok vystavby 2016. zaujimave je tiez, ze stranku NDS vacsinou povazuju novinari za posvatny zdroj terminov, ale teraz im nevadi, ze tento usek tam ani nie je uvedeny
Myslis tej spravy EIA, ktora bola urcena len na to, aby ten usek presiel? 11 tunelov a vyse 10 mohutnych mostov - na cenu pod 2 mld. € mozeme zabudnut. Nechce to ani unia, ani SR, len niektore lobisticke skupiny…
presne tak, a keby sa za prejazdy tymito drahymi hrackami malo seriozne cvakat tak by nastala situacia ze nosna cesta by bola stara cesta a cez tunel by sa jazdilo natolko nakolko by bola pretazena.