Prievidza a doprava v tejto oblasti

O ktoru cast obchvatu sa konkretne jedna? Kompletnu SZ cast od Bojnic po I/64 smerom na Nedozery-Brezany?

Ministerstvo dopravy žiada vládu o vydanie súhlasu na začatie obstarávania siedmich stavieb na cestách prvej triedy s predpokladanými celkovými obstarávacími nákladmi 50,7 mil. eur. Navrhované stavby sú určené na začatie v tomto roku, v rámci rozpočtu ministerstva dopravy pre rok 2010 sú zaradené do programu Cestná infraštruktúra a podprogramu Cestná sieť - výstavba a obnova. Súhlas vlády je potrebný pre stavby s obstarávacou cenou 3,32 mil. eur a viac. Investorom stavieb je Slovenská správa ciest, ktorá zabezpečuje prevádzku, výstavbu a rekonštrukciu hlavných ciest.

Druhá časť prvej etapy výstavby obchvatu Prievidze v dĺžke 2,7 kilometra by mala stáť 10,4 mil. eur, z čoho stavebné náklady dosahujú 8,96 mil. eur. Cieľom stavby je vylúčenie ťažkej tranzitnej dopravy z centra mesta. Začatie obstarávania prác je plánované v marci 2011, termín ukončenia v októbri 2014.

viewtopic.php?f=35&t=14129

Je dobre, ze sa aspon nieco ide robit, aj ked doprave v PD to velmi nepomoze, pretoze to len odkloni tranzitnu dopravu z centra mesta do inych casti mesta (najma Zapotocky, kde tranzit pojde stredom sidliska a cast Stareho mesta). Skutocnym obchvatom bude mozne nazvat az spominanu prelozku I/64 od Nedozier, najlepsie po Novaky.

Ved prave budu pokracovat presne za letiskom ten 1,3 km usek co je hotovy nic zatial neriesi akurat zlepsil spojenie na letisko a akoze buduci priemysleny park kde su zatial myslim dve male firmy…Za letiskom nie su este vysoriadane pozemky na miestach kde su garaze , to je jesna vec a to akoze ked prepoja 1/50 tymto obchvatom to akoze bude ustit do Bojnic na maly kruhac a dalej na Bojnickej ceste sa mozes zblaznit lebo uz dnes ides tadial krokom…odBOJNIC az do cetraPD…

Este som zabudol pripomenut ze tento obchvat konci na opatovskej ceste co je cesta ktora sa napaja na BOJNICKU cestu ktora uz je dnes velmi preplnena..

V PD bol dokonceny dalsi kruhac pri TESCU a novootvorenom nakupnom centre KORZO…No dostat sa od TESCA ktore ma zlucene privadzacie pruhy z KORZOM bude veelmi zaujimave , je to dnes uz cesta kde je najv premavka v meste…

Parkovisko pre Korzo mi pripada ako zart! Keby tam nebolo Tesco, su nahrani. Cela ta ulica je zufala, podobne Bojnicka. Uz ani nadavat sa mi nechce, ked tade idem…

Ved som nechapal ze najv obchodne centra v meste a na hornej Nitre a maju spolocne privadzacie pruhy je to comedy…November a december preveri nervy vsetkych prievidzancov …

Aktualne info cesta 1/64 …PD-Nedozery usek dlhy asi 5 km…je zaujimavy Tankodrom…doporucujem ist maxim 60 km /h…a nie je tam ani tabula co by upozornila na znizenie rychlosti…

Neviem si predstavit stav I/64-ky po skonceni mrazov. Od PD na Pravno je vytazena slusne tranzitom, ktory obchadza platene cesty (napriek zákazu nie je nudza stretnut prives i naves na FS) a pomaha devastovat uz rozbitu cestu. Su useky, kde je uz teraz nemozne obchadzat vytlky - a nie je ich malo… Od mesta k Nedozerom, v okoli kolonie Pravenec/Poluvsie (Slovaktual), za Klacnom v okoli horarne (3 sisky) a dlhodobo pol km usek pod poslednym klesanim uz na zilinskej strane. Paradoxne, zbytok cesty az po ZA je okrem kratkeho useku pri Zbynove v celkom slusnom stave…

Bližšia košeľa ako kabát. Ak sa pozrieš kto sa o tu cestu I/64 má starať tak zistíš, že organizačný útvar SSC Žilina…

cesta 1/64 je po marci ako tak zaplatana od PD az po obec KLACNO…ale ked pride vodic zo zapadnej europy povie…-my mame cesty , ale vy NIE !!!§

usek cesty 1/64 sa ma podla posl sprav regionalneho casopisu rekonstruovat , jedna sa o kriticky usek PD-NEDOZERY BREZANY…

No, to by sa veru zišlo. Prípadne aj o čosi rozšíriť krajnicu.

Inak Nedožery-Brezany, keby sa spravil obchvat, tak by to bolo perfektné, ale keďže obchvat nemá ani Prievidza, tak to je asi skôr sci-fi.

I/64 PD-Nedozery som isiel akurat ostatny vikend. A zrovna som si hovoril, je Jun. Kedy to tak asi opravia? Zeby pred dalsou zimou, aby to akurat stihli kamiony zase rozjazdit? Kazdopadne pozitivna sprava, lepsie ako by to nemali opravovat vobec. Horsie ako PD-Nedozery su snad uz len niektore hlavne tahy v BA (Bajkalska, Racianska, Trnavska,…), to aj I/50 TN-PD je v porovnani s PD-Nedozery vo vynikajucom stave a to je uz co povedat :slight_smile:

Obchvat Nedozier a Pravna by odstranil dva najhorsie useky, no kvalitu povrchu by bolo treba riesit takmer na celom useku. Tych par zaplat nevyriesilo nic. Upadnute krajnice, nevyhovujuca sirka, mnozstvo kamionov i kolon a absencia alternativnych tras “slubuju” zazitok pre kazdeho vodica.

Na zilinskej strane by mohli konecne vyriesit ten utekajuci hrbaty kusok pri Zbynove. A samozrejme rozmlateny usek pred stupanim do sedla - ten je otrasny!

Prekvapila ma naopak kvalita dvojky z Pravna na MT a pri mojej ceste (doobeda v tyzdni) i prekvapivo nizkou premavkou. Cakal som horsiu situaciu.

Cesta z N. Pravna do Príboviec je naozaj v dobrom stave. V podstate prechádza len dvoma dlhšími obcami (Benice+Príbovce a S. Pravno) a štyrmi kratšími. Vozovka je relatívne široká a kvalitná s množstvom úsekov, kde sa dá predbiehať. Najväčší problém je asi jej kľukatosť a ostré zákruty, v zime prejazd cez sedlo Vyšehradné.

Ale od N. Pravna na juh je to nanič. 35 km trasa začína N. Pravnom (dlhá dedina, veľa chodcov, merávajú) potom relatívne OK 3,5 km úsek s možnosťou predbiehania až po Nedožery-Brezany (ale je tam železničné priecestie so šikanou a 50tka okolo fabriky). Ale zdĺhavý prejazd obcou a následne vyťažená a nekvalitná cesta do PD. Potom prejazd často totálne upchatou Prievidzou. 8 km štvorprúdovka do Novák je fajn. Potom dlhý prejazd Novákmi a jedna jediná možnosť predbiehať tesne pred Z. Kostoľanmi a zase prejazd dlhou dedinou. Nasleduje relatívne dobrý 3,5 km úsek po Čereňany a opäť prejazd dvoma dlhými obcami, kde sa nedá predbiehať vlastne až po koniec okresu.

Stvorprudovka do Novak je oproti I/64 medzi Nitr.Pravnom a PD naozaj fajn, ale sem tam su tam take diery, ze ist rychlejsie ako 100km/h kludne sa ti moze stat, ze skoncis mimo cesty. Obcas sa to tam aj deje.

Hej, vozovka je nekvalitná, diery, koľaje. Viac ako 100 km/h tam nie je povolené ísť. Ale dá sa to, je to aj o vodičovi, ako dokáže reagovať na nerovnosti vozovky. Napríklad ten most za ľavotočivou zákrutou tesne pre Prievidzou v smere od Novák pocitovo “vyhadzuje”, ale normálne sa ti nič nestane, iba keď spanikáriš a trhneš volantom. Takisto v tých koľajách vidím často jazdiť ľudí aj v daždi. Prečo?

Tá štvorprúdovka je aj so svojimi chybami asi najlepšia cesta v okrese. Čo je trochu smutné, keďže ide o piaty najľudnatejší slovenský okres.

Dlho tym piatym najludnatejsim okresom asi uz nebude. Dlhodobo pokracuje ubytok obyvatelstva - predovsetkym vystahovalectvo. A nie je sa ani preco cudovat. Tradicne podniky koncia jeden po druhom a novi investori sa sem zrovna nehrnu. Jeden z dovodov je aj velmi zaostala infrastruktura. Jeden z hlavnych investorov, ktory povodne mal prist do priemyselneho parku si to rozmyslel (rak.firma Rubig). Aj cestovny ruch, ktory tu ma tiez velky potencial, uz podla nazvu potrebuje predovsetkym cesty.