Rozhodol som sa zalozit extra temu k tejto casti forumu.
Zrejme je to tu uz hlboky problem, ktory stale niekedy “vyskoci” a nie je to dobre pre vyvoj a celkovu naladu na forume, ze sa to ignoruje v tejto sekcii. …
…
Treba si najprv uvedomit, co ma na tomto forume existovat a preco toto forum funguje. V principe je forum demokraticke na max. moznu mieru, ale ked ma mat odbornu uroven, tak na nom musia platit pravidla, ktore sa musia dodrziavat.
Forum existuje hlavne vdaka adminovi/aquila, ktory ho zalozil. Iste, ze bez nas vsetkych by forum neexistovalo. Teraz niekolko ludi aj financne prispelo na forum, pretoze na forume je vysoka navstevnost, forum sa rozrasta a jednoducho si to vyzadovalo necakanu investiciu (ako Dialniciar hovoril len pre dobro forumu), inak forum velmi casto vypadavalo atd.
Admin nemoze byt vzdy a vsade a nevie spravit uplne vsetko. Preto je pre technicku podporu na tomto forume uzivatel B; ktory pomaha riesit technicke problemy na forume atd.
Na forume sa vsak vyskytuju aj dalsie problemy a budu narastat spolu s tym ako sa bude forum rozrastat. Uvediem to, co 99% z vas nema prehlad o tom, ze sa to vobec deje, pretoze vzdy sa tieto problemy odstranovali velmi rychlo:
prispevky s obsahom reklamy, registracia uzivatelov kde uviedli reklamu na eroticke stranky, duplicitne prispevky (velmi casto v sekcia Monitoring tlace), nevhodne umiestnenie prispevkov (riesilo sa ich presunutie), nevhodne zalozenie temy (nevhodne = do nevhodnej sekcie), … a az potom na uplnom konci sa nachadzaju osobne spory medzi uzivatelmi
Pri vsetkych tychto problemoch bol vzdy kazdy uzivatel informovany: teda ze napriklad jeho prispevok bol zmazany, lebo … bol presunuty lebo … pomocou IS.
To je povinnost moderatora - informovat kazdeho uzivatela ak spravi nejaky krok ktory sa danym uzivatelom suvisi.
Aj moderator je len clovek a kazdy moderator spravi niekedy chybu. Je to funkcia zadarmo a je to de facto hlavne zataz na viac - casova zataz. Posielat IS atd. - to chce hlavne cas.
Moderatorom sa moze stat kazdy, kto si mysli, ze ma vseobecny rozhlad v danej problematike a kto ma realny zaujem a koho admin schvali. Pretoze je to adminove forum. Ale ponuky boli ako aj on pisal roznym uzivatelom - ale ti vzdy odmietli. Odmietli zodpovednost za rozhodnutia, hlavne tie zle. A je to normalne. Treba to respektovat. A treba respektovat aj to, ze na forume ma moderator pri jednani s ostatnymi uzivatelmi presne take iste postavenie ake ma aj samotny admin.
…
Mozte sa vyjadrit k tomuto, lebo vela z vas ma nejake vyhrady, ale budte schopny dat argument a mozne riesenie. …
Doteraz totiz sa nezmazalo nic co by sam admin neschvalil - aj to bola povinnost moderatorov: ak bol nejaky navrh pre zmazanie temy, tak musel dat kazdy moderator najprv navrh adminovi a ten schvalil cca. 20% z navrhov. Ja som to vzdy “posuval” Caesarovi ako skusenejsiemu moderatorovi a ten ma toto cislo.
A okrem toho, na forume je funkcia watchguard - admin presne vidi ktory moderator co spravil na forume.
…
Ja sam som bol moderatorom 2x a raz ma “odvolal” sam admin pretoze sa obaval ze zneuzijem pravomoci pri 1. vaznom spore mna a Dy v teme Turecko a druhy krat som z tejto funkcie odisiel ja, aj ked som nebol na vine vobec nicomu - bolo to ale lepsie nez keby som “mlcal”.
Forumom to “otriaslo”, ale ide sa dalej.
A ako som povedal, ja budem moderatorom, az ma niekto navrhne. Inak sa priznam, ze admin mi tuto ponuku dal sam este v den mojho “odstupenia”.
Tolko z mojej strany k tejto teme. Zatial.