Vďaka, inak dnes vyšlo ďaľšie video s progresom na stavbe:
youtube.com/watch?v=wyLZXn-8a_8
R.I.P. okružnej križovatke pod Prístavným mostom
Veď ten ostáva, ale len pre údržbu či?
Mne teda Rondel v podobe, v akej stal doteraz, chybat nebude. Ten, kto to navrhoval, bol cisty sialenec. Nebezpecne STOPky, vazne nehody, neskutocna hustota koliznych miest… Kludne by som uveril, ze kazdy pozname aspon jedneho cloveka, co tam mal nejaky problem (ja minimalne dvoch).
Pravda, pekne sa cezen dala skratit zapcha na Pristavnom, ked pridali ten treti pruh, ale to kludne ozeliem.
V dobe keď rondel spustili netušili aké tam budú intenzity, ale nikdy som tadiaľ rád nešiel.
Presne, nebola počítaná na takú premávku.
Je chybou, že túto MÚK zahrnuli do PPP. Namiesto nej tam mala byť D1xD4. Odrezalo by sa priame napojenie Prístavnej na D1 a NDS by postupne 10 rokov prebudovávala MÚK.
Pocitali alebo nepocitali, je asi dost o nicom, ked clovek doslova nevidi, ci moze alebo nemoze ist (napr. z najazdu od Slovnaftskej na STOPke). Ano, este pred samotnym rozhranim vidiet je, ale vdaka tomu uzasnemu zabradliu nie je vidiet prave tam, kde vidiet byt ma - na samotnej STOPke. Toto je celkovo miesto, ktore nemusim asi najviac.
Na projekt a schvalenie MUK prievoz mali necelych 6 mesiacov. Tak zobrali prve co ich napadlo. Aj samotny projektant povedal, ze to bolo navrhnute zle.
Snáď myslíš pôvodnú muk nie novú
Tak most nad starou seneckou co vznikne nakoniec bude dlhší. Bager už odhrabal z násypu na strane bližsie k zeleznici. Hned je to lepsie Teraz tam už 3+3 vodu pod D4
Pekné zábery z dronu na stavbu R7:
youtube.com/watch?v=midO5D3SMF0
Prešiel mesiac od kedy muzikant/primátor Vallo a “expertka” Kratochvíľová umožnili súkromných firmám uzatvoriť cesty nad skutočný rámec potrieb pri aktuálných etapách ich prestavby. V prípade prestavby MÚK pod Prístavým mostom je to najvypuklejšie. Aktuálne sa realizujú vetvy dolu od kruhového objazdu, t.j. zbytočne sú už mesiac uzatvorené smery D1 Trnava → Prístavná, Bajkalská → D1 Trnava, Slovanaftská → Bajkalská (pre MHD), Slovnaftská → D1 Prístavný most. Toto má dopad na zbytočné predĺženie dĺžku času strávených dopravou v meste a zvýšené znečistenie ovzdušia v meste.
kazdy asi vie, ze ja som posledny co by sa valla v tomto zastaval, ale za uzavierku rondla treba kritizovat predchadzajuce vedenie mesta…ina vec je, ze stavebne prace prebiehajuce okolo rondla za posledny mesiac ozaj nevyzadovali jeho ciastocnu uzavierku, kludne to mohlo byt stale otvorene na plno (ale raz by k tej uzavere prislo tak ci onak)
Nikto nové vedenie mesta nenútil to podpísať v rozsahu a časovaní ako to podpísali. Minimálne ešte mesiac mohlo byť prejazdné čo som napísal. Potom by sa mohla otvoriť vetva D1 Prístavný most → Slovnaftská a zatvoriť celý rondel okrem Slovanaftská → Bajkalská (pre MHD). Spájanie zjazdov na tak krátkom úseku je dané nezmyselný prechodom, čo medzičasom už zrušili, a výjazdom BUSov spod rondla. Možností ako opäť otvoriť časť rondla boli a budú, len by to chcelo ísť po nich, dokonca stále je v hre dočasné napojenie Prístavnej na Slovnaftskú.
Motorkari a aj osobne auta si uz mesiac kludne prechadzaju pomedzi zatarasy a vyuzivaju zjazd z D1 na Pristavnu. Cize to obmedzneie bolo tento mesiac zbytocne.
pomedzi zátarasy alebo jazdou v protismere?
Tuto nepokracuju doprava na Bajkalsku, ale pomedzi zatarasy na kruhovy objazd a dalej rovno na Pristavnu.
goo.gl/maps/Vqx5rcoMwrD2
new jersey sú od zvodidiel na moste az po ostrovček pri OK, takže odbočujú do jednosnerného výjazdu z okružnej križovatky.
Ano je to tak, co ale absolutne nic nemeni na fakte, ze samotna vetva na kruhovom objazde z D1 na Pristavnu je nedotknuta, stale pouzitelna na premavku a nic sa na nej nerobi uz mesiac.
si písal pomedzi zátarasy… značené a zabezpečené to je dobre, len niektorí vodiči ignorujú roky platnú jednosmerku. (zatvorené to byť nemuselo)