Polsko - Poland

no vsak sa opravil. “nema konkurenciu v pohodli a case”. ani s tym nemusite suhlasit ale to uz je argument.

D1 BA-KE bude mat vyhodu v pohodli oproti E58 ale v case sotva…ale ved vieme blizsienaokolo (zivotne prostredie, hluk atd.) treba obhajovat len ked sa to hodi…

Ziadnu celu hodinu neusetris, uz prestan zavadzat. Ak by M100 meskala za rok 2025 (co nepredpokladam, lebo Orban ju fabrike Suzuki slubil este v roku 2015 a sucasny termin dokoncenia je 2023), tak namiesto Sturova bude vyhodnejsia trasa cez Sahy a M2.

Bezpochyby. :unamused:
https://www.google.com/maps/@48.884107,18.857079,3a,75y,22.66h,90.99t/data=!3m6!1e1!3m4!1sQnZkhKXrbjxwVkXfj2fPFA!2e0!7i13312!8i6656

Najvaznejsi problem je Cadca a ten ak nie tento rok, tak buduci bude pravdepodobne vyrieseny. Je mozne ze aj Radola bude do 2025 vyriesena. Staci ak sa postavi privadzac KM a situacia sa markantne zlepsi a to uz teda snad 2025 bude.

87 km navyse je dost, zvlast pre nakladnu dopravu. Tej hodine rozdielu neverim, ale ani sa mi to nechce ratat, pretoze za 5 rokov sa intenzity dost zmenia a nie je jednoduche to presnejsie urcit.

Moze sa stat, ze na juznej trase bude 2023 160 km cesta I.triedy alebo polprofil oproti cca 20 km na severnej trase. Tu uz u teba akosi Tvoje argumenty:

zrazu nefunguju.

Mas neskutocne kratku pamat, ked v ramci jedneho prispevku dokazes pre jednu trasu argumentovat niecim, co uz pre druhu trasu akosi neplati.

Osobnej dopravy na tejto trase (celej) je tak zanedbateľné množstvo, že to nemá cenu riešiť. Čo cenu má je nákladná tranzitná doprava, pre ktorú by trasa WA-BU dávala zmysel. Tu je rozhodujúca dĺžka a plynulosť trasy. Kysuce sú síce najkratšie ale hodinka strávená v kolóne a kompa v Štúrove (obe zmiznú až po 2030 real) sú dosť silné argumenty pre KE.

Pokial nebude nakladny most v Sturove, kamiony budu jazdit cez Sahy, Sturovo bude len pre osobne automobily.

K presunu kamionov na dlhsiu trasu budem citovat devila:

Pani to skor postavia D3 tipujem 2026 ako R2/R4 ak motyka vystreli tak 2024 by mohol byt R2 obchvat Kosic a 2026/27 dokonceny obchvat PO… aj to by to museli zacat sutazit hned teraz…
Zbytok 60km po PL je v nedohladne aj keby nahodili turbo pripravy resp to dali do PPP tak mozno 2035. A aj to bude zazrak..

Myslis takto? goo.gl/maps/zJGoft9zd1H7X2Wd9 8h 36m po vsetkych vystavbach sme na 7h 39m, stale to je ale rozdiel 40minut :unamused:

a co tych zvysnych 130km? :open_mouth:

Wtf.
Mas 3 parametre: bezpecnost, dlzka trasy, cas prejazdu, pokial aspon 2 z toho su pozitivne, tak sa oplati ist dlhsou trasou.

D1vsR2
D1 je negativne dlhsia a casovo dlhsia
D1 je pozitivne bezpecnejsia
= R2

R3vsR4
R4 je negativne dlhsia
R4 je pozitivne bezpecnejsia a casovo kratsia
= R4

Vystavba nam usetri len 8 min pri idealnej premavke, stale je tam rozdiel voci R4 cca 30minut.

pokial aj bude most ale ostane 76 tak ako je tak pri stipke sudnosti tadial NA nepustia pre ten isty dovod ako ich nepustaju cez mnisek.

a presne tak, kamion pojde tadial kadial mu to nariadia. mna by ani nenapadlo ze kamion pojde desiatky km navyse…aj to je dovod preco dodnes chodia po E77. ze kadial pojde OA je individualne. pre niekoho 1 parameter moze znamenat viac ako zvysne 2. ale aj tak sa bavime o velmi malom objeme aut az z varsawy a okolia. z juhopolskych miest o nieco viac ale aj to je malo. pri stubni je 4k aut. kolko je z toho cezhranicnych ? 500 ??

este k M100, ta sa napoji na najproblematickejsi kusok M1 a asi aj celej madarskej dialnicnej siete. vstup M3 je o poznanie lepsi a teraz je uplne najlepsi vstup M2.

len to je to ze my vlastne na ziadnom tahu s-j neurobime zasadny pokrok. na vychode je vlastne stastie ze Sk cast je kratsia ako na zapade/strede. menej km je menej chybajucich km. :unamused:

Nezabudaj, ze Madari planuju aj M10, aby spolu s M100 vytvorili velky okruh okolo Bratislavy.

Opakovane tu neviem ci umyselne ci neumyselne prehanas, odporucam premyslanie a pocitanie predtym ako nieco napises.

Oprava:okolo Budapesti

to by som okruhom nenazval.

Ako prehanam? No ved daj mi trasu, ktora bude rychlejsia ako trasa cez Kosice. Ja som nikdy nikde nenapisal, ze ta trasa ma byt dlzkou najkratsia, aby bola bezkonkurecna. Stale som to bral stylom, ze idem autom z Warszawy do Budapesti, chcem tam byt co najskor, tak kadial pojdem? :unamused:

Ked sa Ta niekto spyta, kolko mas rokov a Ty povies o polovicu viac, nie je to prehananie?

Ty mozno nie, ale ini ano: hungarytoday.hu/the-ringroad-ar … completed/

I takto. :wink: [size=77]1343[/size]

Pride mi to uz dost vtipne (a prehnane), ako ste si urcili dva body na mape a od nich vypocitavate presne casy na minuty. Fakt by ma zaujimalo, kolko aut (zo stredy Warsavy do stredu Buduapeste NAD nechodi) pojde presne tuto trasu. Ked chcete nieco na tuto temu pocitat, mozte si radsej urcit oblasti odkial sa viac oplati jedna trasa a odkila druha. To by uz zmysel davalo.

Tiež si myslím, že vplyv bude mať aj to, kde vo Waršave a v Budapešti bude začiatok a cieľ. Ak vo východných častiach, tak asi bude výhodnejšie Via Carpatia, lebo trepať sa mestom ešte ďalšiu 1/2 hodinu, tak to sme zas na iných časoch. Každopádne uvidíme, čo z týchto predikcií bude v 2025 hotové. Takéto debaty sú dobré na to, že po 5 a viac rokoch sa uvidí, kto ako dobre predikoval, ale je dosť možné, že po 5 rokoch si na túto debatu už nikto nespomenie, ale snáď tento môj príspevok spôsobí opak a niekto si spomenie.

čo sa týka Via Carpatia, tak tam si myslím, budú zrejme nižšie intenzity a tým pádom aj nižšia šanca na nejaký problém na ceste a pri systémoch JUST-IN-TIME vyššia pravdepodobnosť dorazenia tovaru(nákladu) na čas, čo hrá isto tiež veľkú rolu v logistike firiem.

Predpokladám, že firmy si potom skúsia viacero ciest po rôznych trasách a vyhodnotia, čo je pre nich výhodné. A čo sa týka 140km/h tak neviem, skôr bude tlak na znižovanie rýchlosti kvôli znečisteniu, čo sa už tuším v Holandsku deje, takže možno budeme radi, ak ostane 130, ale pri NA, neviem, či toto hraje nejakú rolu a či využívajú vôbec 130 km/h (zrejme nie).

Tiež jazdenie viacerých kamiónov vo vláčikoch s adaptívnymi tempomatmi (neskôr možno aj bez vodičov, prípadne poloautomatika) tiež nahráva plynulejšej trase, čo by via karpatia mohla byť v roku 2025, ale neviem ako to nakoniec dopadne s SO-R4. Dopravu dostali Kollárovci, a tam to možno dopadne kadejako (povedzme si pravdu, je to najmenej kompetentná strana v koalícii)

Nepis tu hovadiny prosim ta. Dal som tu myslienku do plena, potom sme si to vydiskutovali, nechapem co tu stale riesis. :unamused:

Uplne by stacilo keby si rozumel tomu co sam napises!

Ale to by som chcel zjavne privela od teba. :unamused:

To je nic ine len Tvoje kriteria, ktore maju u kazdeho inu uroven dolezitosti.

Takze pre teba/Tvoje kriteria pre pravdepodobny stav v roku 2023:

Aktualne je BA-KE severnou trasou 4h21m, juznou 4h9m pri idealnej premavke. Ides mi tvrdit, ze 48 km novej D1 v roku 2023(24 minut), ktora nahradi 60 km cesty I.triedy a D3 (49 minut pri idealnej premavke, v spicke podstatne viac), uspora 25 minut. Krivan-Tomasovce 18 minut, po R2 11 minut, uspora 7 minut

Severna trasa 4h21m - 24 minut = 3h57m
juzna trasa 4h9m - 7m = 4h2m

Severna trasa iba 20 km polprofil alebo cesta I.triedy a kusok cez KE a cez BA, teda vyssia bezpecnost.

2 z 3 Tvojich kriterii budu v prospech severnej trasy.