No na druhom nam chcel Kanky len ukazat most na konci
Tome, este raz video: youtube.com/watch?v=ZUlV4CDHIFQ
v tomto videu v case 1:24 ja odbocujem za drevenym mostom doprava a idem k hlavnemu mostu, ktory prepaja SK a PL ako pise ANDi, siel som mrknut ako vyzera most z PL strany
aktualna obchadzka ale pokracuje v case 1:24 dolava, smer Nowy Sacz…(vtedy ale este nebol ten dalsi most v Piwnicznej, ktory otvorili len nedavno, tak sa tam dolava neslo)
a video najnovsie: www.youtube.com/watch?v=jj-_NYYOZwY
v tomto videu je uz novy most v Piwnicznej a v case 0:34 sa tam dostavam na krizovatku z prveho videa 1:24, len v opacnom smere…(a znova idem k hlavnemu mostu na PL strane, ale potom som sa musel vratit do tej krizovatky, aby som sa dostal na SK)
usek S69 Bielsko-Biala - Zywiec ma byt sprejazdneny v juli
Mam otazku na cesty v PL,
planujem ist do Nemecka a trasa zatial:
- Bytca, Makov, F Mistek, Ostrava - (PL), Zory, Gliwice, Legnica a smer Cotbus, alebo Drazdany, alebo
2.Zilina, Trinec, Cieszn, Zory, Gliwice a podobne ako hore,
alebo co by ste navrhli? Planujem ist v noci, resp. do zotmenia byt aspon za Gliwicami.
Neviem ci medzi Ostr a Gliwicami je D spojena pri Zory, resp je lepsie to obist a ist od nas 2 variantou a napojit sa az v Gliwiciach.
Nejde mi o usporu ci casu a PHM ale o pohodlie a jednoduchost cesty.
Dakujem
No ja tuto trasu chodievam pravidelne a tak moj pohlad:
Dialnica medzi Ostr a Gliwicami je uz spojena, ja ale aj tak chodim → Zilina, Trinec, Tesin, potom po 938 cez Pruchnu, nasledne sa pripojim na 81 na Zory a tam prvym vyjazdom na dialnicu. Pravdaze pokial sa ti nepozdava ta 938, tak mozes z Tesina po S1 na Skoczow a tam na Zory. Ale ta 938 je celkom v pohode. Zalezi uz na osobnej preferencii.
Stastnu cestu
To by šlo, len podľa navigácie, v Zory to ide mestom.
Tam to nie je problém?
Takze poliaci dnes podpisali zmluvy na vystavbu 2 usekov S7, jeden medzi Gdanskom a W (obchvat Ostrody), druhy medzi W a Krakovom (Chęciny - Jędrzejów).
Niekolko udajov:
Ostroda
-9,7 km
-doba vystavby 20 mesiacov
-cena 1,3 mld zlotych
-zhotovitel: Budimex SA + Ferrovial Agroman SA
viac info : gddkia.gov.pl/pl/a/18976/Umo … -podpisana
Chęciny - Jędrzejów
-cena 586 mil. zlotych
-dlzka 21,5km
-podla vsetkeho ide o reko stavajucej cesty (“Nowa dwujezdniowa droga ekspresowa od węzła Chęciny do węzła Jędrzejów będzie miała długość około 21,5 km i połączy wybudowaną w 2013 roku obwodnicę Kielc z istniejącą obwodnicą wschodnią Jędrzejowa. Nowa trasa przyczyni się do poprawy bezpieczeństwa ruchu i komfortu jazdy. Dzięki inwestycji znacznie skróci się czas podróżowania między Warszawą, Kielcami, a Krakowem, a ponad 90 procent świętokrzyskiego odcinka drogi nr 7 będzie miało pełne parametry trasy ekspresowej.”)
-doba vystavby 22 mesiacov
-zhotovitel: Salini Polska
Nie je to v pohode… hlavne ked chces ist v noci tak uz vobec ziaden problem…
Ja chodievam tak okolo 19 zo ZA, takze v PL som okolo 21 a cesta vzdy plynula.
Plánujem odchod o nejakej 17 - 18 tej, tak, ze kým sa zotmie, aby som bol už v, alebo za Gliwicami.
Nahováraju ma na Makov a na diaľnicu v ČR, ale to sa mi zdá zbytočne.
Aj mne, preto chodim ako som pisal…
Tak to poliaci maju k*rwa lacne dialnice :mrgreen:
Cesta absolvovana,
Išiel som z Bytče na Makov, Bilu, tam na 4 prudovku, na Fridek Mistek, Ostrava, a na Gliwice.
Cesta dobra, v Ostrave opravujú cestu, ktorá sa napája na kruhac z F M, ale dá sa to.
Na trase Gliwice, a smerom na Nemecko opravujú na viacerých úsekoch cestu, ale keď som išiel, bolo relatívne málo áut.
Trasa späť, podobne a po tej istej trase.
Poliaci podpisali/rozostavali za 1. Polrok 2015 spolu 160,5 km rychlostnych ciest.
Ked do toho pridame 2. Polrok 2014, kedy sa zacalo stavat viac ako 270 km, tak len za posledny rok to vychadza na 433 km
Na Slovensku sa za posledny rok podpisalo 0 km rychlociest = zero
privadzac Zywiec a MUK..uz to tam vyzera na skore otvorenie
ako to vyzera po cca roku vystavby, resp. dva roky do otvorenia:
(zo severneho brehu Wisly je velmi obtiazny pristup, tak nieco z juzneho)
[album]29012[/album] [album]29007[/album] [album]29004[/album]
Otvorený zvyšok S69 na Zywiec. radioem.pl/doc/2602895.S69-z-Bie … -w-calosci
ak som pochopil spravne obchvat wegierskej gorky bude v programe 2018 az 2023 ci ?
Tiež som to tak pochopil a bolo by to škoda,keďže v tej dobe už asi bude fungovať D3.
preco skoda? ved praveze super sprava…usek bol presunuty z rezervy na primarny zoznam…
nedavno som to pisal:
uz len dufat, ze ho nezastavi/nespomali ta cena…