Presne to je problem. Ale nemyslim, treba parametre RC, staci normalna cesta prvej tredy, a hoci aj ciastocne cez obce. Na I/67 a I/68 je dostatok projektov s EIA, uz ich len treba zaplatit
To uznavam, ze by sa tam niekde hodila dobra cesta do Polska severozapadnym smerom na vychode (mozno aj RC). Pravdou je, ze po Kezmarok ma byt privadzac - 4-pruh, ale pri Zdiari mi cesta pre kamiony nesedi. Samozrejme su kamionove trasy cez Alpy, ale plosne rozmery Alp a Tatier su dost odlisne.
Keby sa to tahalo od Presova aj od Popradu na Staru Lubovnu hoci aj Rc, to by sa mi pacilo. Pre Spis by to bolo zase na SV, ale velka cast vychodu by to mala na SZ.
V nasich podmienkach D/RC znamena, ze su tam MUK, nemotaju sa tam cyklisti,chodci,traktory, celkovo vyssia bezpecnost a je to menej namahave. Pre mna je ist 100 km po obycajnej ceste to iste ako 200-300 km po dialnici. Ale urcite by mali cesty I.triedy dostat vacsi priestor/viac penazi, najma tam, kde ich treba zlepsit a intenzity su okolo 5-6 tisic voz./24h.
znacka RC este negarantuje, ze tam nebudu chodci a cyklisti Mne staci cesta prvej triedy, kde sa na dvojpruhu da ist 90-100kmh a na 4 pruhu moze byt povolena aj 110. MUK samozrejmost, ziadne blbe kruhace
vcera bola reportaz na markize - za 3 roky 5 mrtvych na obchvate SK. naposledy nehoda - kamion zhorel a dvaja mrtvy v OA. ziadne traktory a pod. ale hlavne ze vsetci chcu mat cestu onalepkovanu ako RC lebo je “bezpecnejsia ako C11,5”. a mozno aj je ale nie pri intenzite 5.000 aut, tam je to prakticky jedno. tam si dovolim tvrdit ze najbezpecnejsia krizovatka je kruhac, lebo kolonu nesposobi zato donuti kazdeho spomalit. a celne zrazky by sa dali eliminovat len pri plnom profile co pre 5.000 aut nepostavi nikto.
najbezpecnejsia krizovatka je MUK, lebo neznizuje plynulost a tym eliminuje predbiehanie
pleties si plynulost a bezpecnost.
je MUK menej bezpecna, ako KO?
ktoru krizovatku prekonavas vyssou rychlostou ?
pomaly nie je bezpecne a rychlo nie je nebezpecne
Netreba to vidieť tak čiernobielo. Je bezpečnejšie ísť 50 alebo 60 km/h? Je bezpečnejšie ísť 30 alebo 50 km/h? Je bezpečnejšie ísť 30 km/h alebo 0 km/h? Kto sa bojí nech nejde do lesa.
[video_youtube]YouTube
Nejake rady kadial sa najviac oplati ist z Kosic do Krakowa? na letisku by som mal byt 7.30, takze o tej stvrtej by mi malo stacit vyrazit, ci? a google ma hadze na Bardejov, Sygic na Lubovnu a kamarat mi vravel ze cez Zdiar, co sa momentalne asi neoplati kvoli zavretemu branisku… takze nejake skusenosti a odporucania?
ja jazdim vzdy cez podspady. ked o 4. vyrazis, o 7:30 si v pohode na letisku aj pri prejazde cez kopec branisko. teda takto binged.it/17NrAoI
medzi 4 a 5 rano stravis na horskom priechode Branisko asi tak o 2-3 min. viac ako keby si siel cez tunel, cize tam problem nie je…
problem moze byt skor na S7 resp. I/7 pred Krakowom okolo tej 7 hod. rano…ale nemusi…
osobne by som siel smer na Nowy Sacz, o tej rannej hod. je to jedno kadial, potom po I/75 a od Brzeska po A4, ktora je az po letisko zadara
ok vdaka, pride mi logickejsie ist na Lubovnu kedze je tam cesta prvej triedy narozdiel od Bardejova kde je druhej triedy tak skusim tuto cestu, uvidim, cestu do lubovne mam prejdenu vela krat, nieje to nic strasne, len do bardejova som uz par rokov nesiel takze neviem aka je tam situacia.. naposledy som asi pred rokom siel cez ten Zdiar ale nerpislo mi to ako nejaka super vyhodna trasa tak uvidim teraz ze co vlastne, este raz dik za nazory
II/545 na BJ patri medzi tie lepsie cesty II.tr. na SK, je dost rychla az na par nebezpecnych zakrut…niektore jednicky nie su take…na I/68 je na viacerych miestach novy povrch, nedavno robili aj useky pred SL, aspon pozries, ci su uz hotove
jj, ja chodim na nowy sacz, tam to uz poznam, a co je od brezska dialnica az do krakowa, o to lepsie: google.com/maps/preview#!da … 13.1&fid=0
ale dal by som do rezervy 4h urcite. z KE aj 4:15h, nikdy nevies, co sa stane na polskej strane.
cez podspady som isiel raz, DrX to odporuca, avsak ja mam nejako rad cestu cez Lubovnu a Nowy Sacz…
Prognoza intenzit pre rok 2020
gddkia.gov.pl/userfiles/arti … y_Drog.pdf
cez Staru Lubovnu su dve trasy - cez Nowy Sacz (Mnisek nad Popradom) alebo cez Nowy Targ (Cerveny Klastor)
My vyuzivane skor trasu zo SL cez Cerveny Klastor na Targ. Z KE sa mozno viac oplati ist cez Zdiar ale netusim za kolko sa da dat KE->Nowy Targ.
Cesta KE->SL 1,5 hod (najproblematickejsie useky maju novy asfaltovy povrch) a SL->letisko Krakow max 2,5 hod…
Z nášho pohľadu:
- S69 Milówka-Zwardoń - ani nie 2 tis. áut denne
- S19 - A4-Barwinek - prekračuje 10 tis. len tesne pri A4, smerom k hranici to klesá na asi 4 tisíc -denne
- S7 - Lubień - Rabka - okolo 20 tisíc, smerom od Rabky či na Oravu, alebo Podspády údaje nie sú