V Poľsku môže prísť vodič doživotne o vodičák, recidivistov čaká väzenie
*nepite za volantom
V Poľsku môže prísť vodič doživotne o vodičák, recidivistov čaká väzenie
*nepite za volantom
vňa fascinuje ako poliaci vedia rých stavať dialnice resp. rychlostne cesty
Cinania to zachranuju Martin )
Okrem politicko-mocenskeho boja v tejto oblasti, ktory je podobny slovenskemu, maju tam ovela lahsi teren. Pozri ako sa tesia z novootvoreneho 600 m dlheho tunela. Neviem neviem ci este nejaky dalsi im bude treba.
Ved je to 8x vacsia krajina, tak aj dialnice stavaju 8x rychlejsie.. Ale potrebuju ich aj 8x viac…
zopar fotiek viaduktu v Milowke v albume
Cital som ze v Polsku zvysili mpr na D a RC o 10km/h teda na 140km/h a na 120km/h.
To těžko. Nevíš, kde ta zpráva je?
Na polskych strankach, mam tu jeden clanok v polstine:
Tiež som čítal nejaký článok po poľsky, bolo to ale ešte len vo fáze návrhu a ešte to nebolo schválené. Návrh tiež myslím obsahoval zvýšenie tolerancie pri meraní rýchlosti na 5km/h (pri meraní policajtom) alebo 10km/h (pri meraní nejakým automatickým zariadením).
Dalsi clanok ktory potvrdzuje ze by sa mali zvysiti limity o 10 km/h na D a RC:
wiadomosci.onet.pl/kraj/polskie- … omosc.html
Parlament schvalil zmeny Senatu o zvysenie rychlosti na D a RC.
translate.google.pl/translate?hl … omosc.html
tu sa pise, ze to este musi podpisat prezident a ucinnost je od 1.1.2011
Pekné zábery z kamery umiestnenej na modeli lietadla. Jedná sa o MÚK Sośnica v Poľsku, najväčšia križovatka dvoch diaľníc A1 a A4
[video_youtube]YouTube
Prezident podpisal novelu zakona o cestnej premavke, tak to naozaj vyzera ze od janaura Poliaci budu jazdit o 10 km/h rychlejsie na ich D (140km/h) a RC(120km/h).
Veľmi pekná prezentácia prierezom histórie budovania D a R v Poľsku, fakt pekne a prehľadne spracované.
[size=85]Pozn. Urobme si aj my také..[/size]
Hm, pripravit program pomocou Google maps nie je najmensi problem (som ochotny nieco take pripravit), keby sa niekomu chcelo nahodit udaje a nakreslit useky
pekne
SKANSKA vyhrala súťaž na prestavbu mostu pri Gronkowe na poľskej ceste DK49 spájajúcej našu D1/Poprad/Kežmarok/Ždiar/Podspády s poľskou S7 na Krakow skyscrapercity.com/showthrea … st76066539 . Nie veľmi radikálna zmena, ale poľská DK49 je asi v 100x lepšom stave ako I/67 na našej strane.
Trochu OT, ale nasa I/67 ma tento rok tiez z väcsej casti prejst rekonstrukciou. A Podspady by uz konecne mohli prejst pod SSC ako cesta I. triedy.