Polsko - Poland

Snad este male upresnenie, ta spominana dnesna fotoreportaz od Jaimara ma dve casti: Laliki-Zwardoń a Szare - Laliki :wink:

A Jaimar pokracuje aj dnes. :wink: skyscrapercity.com/showthrea … 35&page=97

Zaujimavy je tento snimok,ukazujuci ako mieni Doprastav vyuzivat vsetky dostupne vykupene stavby v blizkosti portalu tunela na budovanie svojej bazy :laughing: i114.photobucket.com/albums/n265 … 020147.jpg
No tu su uz ich typicke staveniskove bunky i114.photobucket.com/albums/n265 … 020163.jpg ostatne pozrite v reportazi na spominanom linku od Jaimara. :wink:

Na fotkách je Doprastav,a.s. závod Žilina, stredisko Tunely, ktoré bude túto stavbu realizovať.

Stredisko Tunely :question: To sú mi veci …

No proste, tunelári sú v Žiline.. :wink: :laughing:

Ano stredisko Tunely,kompletne vybudovalo prieskumnú štôlňu Višňové, rekonštrukciu tunela Telgárt, dialničný privádzač Lietavská Lúčka…

Keď to tak zoberieme, Žilina je naozaj stredisko tunelárov, sídli tu závod Doprasavu, ktorý sa zabýva aj výstavbou tunelov, Firma Tubau,a.s. Geofos,s.r.o., Ingeo,s.r.o.dakedy Váhostav, Slovenská tunelárska asociácia,Katedra geotechniky SF-ŽU-všeci majú niečo spoločné s tunelmi

Samotný DPS realizova PŠ Višňové :question: :unamused:

Spolu s Metrostavom, ktorý realizoval práce na západnom portáli, myslím, že to bola divízia 5, Doprastav realizoval práce z východného portálu, po prerazení už PŠ dokončil Doprasta samostatne.

Zabudol som na prieskumnú štôlňu Poľana

JG ma niekolko novych foto aj tu highways.sk/other/Zwardon-Laliki.html tak sem na ne dam rovno aj odkazy::wink:
highways.sk/other/img/Polsko … liky01.jpg
highways.sk/other/img/Polsko … liky02.jpg
highways.sk/other/img/Polsko … liky03.jpg
highways.sk/other/img/Polsko … liky04.jpg
a
highways.sk/other/img/Polsko … zare01.jpg
highways.sk/other/img/Polsko … zare02.jpg

Novorocna uvaha nad statistikou existujucich, budovanych a planovanych dialnic a rychlostnych ciest v Polsku na najblizsie roky: :wink:
skyscrapercity.com/showpost. … tcount=650

No a pre uplnost “uvaha” starsieho data od ineho prispievatela z polskeho fora o budovani D a R v PL:
skyscrapercity.com/showpost. … tcount=642

[size=150]Poznaň[/size]
s počtom obyvateľov mesto 564 951, aglomerácia 943 000, je štvrtým najväčším mestom v krajine.

Poznaň je dynamické centrum hospodárstva, vysokého školstva, vedy a kultúry. Vďaka výborným ekonomickým výsledkom rozvíjajúceho sa hospodárstva, tiež vďaka každoročným Poznaňským medzinárodným veľtrhom je mesto často nazývané hospodárskym hlavným mestom Poľska. Vzhľadom k investičnej atraktívnosti má iba nepatrne menší význam ako väčšia Varšava. Poznaň tvorí rovnako veľké priemyselné centrum. V meste sa nachádza tiež medzinárodné letisko a trať rýchlej električky.

Sieť komunikácii v meste sa skladá z centra sa rozchádzajúcimi komunikáciami, ktoré sú navzájom prepojené troma prstencami, resp. mestskými okruhmi. Najmä tretí okruh /III. rama komunikacyjna/ čaká v najbližšom čase nová výstavba na zlkepšenie priepustnosti dopravných tokov. (prestavba ťahu ulíc Bałtycka-Lechicka-Lutycka) a západný úsek okruhu - od ul. Dąbrowskiego do ul. Głogowskiej (napojenie hlavného štadiónu a letsika). Náklady na dobudovanie tretieho dopravného okruhu sa pohybujú v sume ca. 4 mld zł. Na financovaní sa bude podieľať rozpočet mesta, štátny rozpočet, dotácie z EU, pôžičky…

Poznaň má východo-západný obchvat mesta, ktorým je diaľnica A2. Severo-južný obchvat je zatiaľ v štádiu odsúhlasovania.

V budúcnosti s juhom Poľska, Vroclavom a Katovicami Poznaň budú spájať rýchlostné cesty S5 a S11. Prvý úsek S11 Poznaň-Kórnik je vo finálnom štádiu výstavby.

Zopar fotografií urobenych priamo z auta na useku S69 az po hranicu so Slovenskom (posledne dve fotky su uz ale zo slovenskeho useku pri Skalitom :wink:), ktore do vlakna o vystavbe S 69 na polskom dialnicnom fore vlozil Sławek.

skyscrapercity.com/showpost. … count=1937

Zdravim,
muzete mi poradit kudy tudy nejlepe z Prahy do Varsavy? Prosel jsem si forum i odkazy na mapy dalnicni site v polsku a od Cech je to vcelku na nic…
Zasadni info by bylo jestli se vyplati jet z Prahy po R10 ci D11 do Wroclawi a dal anebo pres Ostravu a Katovice.

Je to tu sice male OT, ale snad sa nikto na nas hnevat nebude. :wink:

Mas pravdu, dialnica je na tejto trase zatial iba v planoch (A8/S8,S3,R11..), takze musis vyuzit existujuce trasy. Kvôli jednoduchosti ohladne znacenia je vyhodne ist po E67 az do Wa-wy(staci sledovat len navest E67), teda cez D11, okolo HK na hran. prechod Nachod/Kudowa-Zdroj a dalej po polskej ceste c. 8 cez Wroclaw, Piotrkow Tybunalski do Wa-wy. Na tu cestu z Wroclawi by si sa mohol samozrejme dostat aj po ceskej R10 do Jablonca n/Nisou a cez Harachov na Zielonu Goru a po ceste c. 3 k Legnici na A4 a po tej na Wroclaw, dalej to same ako vyssie.

Dalsia moznost je z Wroclawi ist po A4 az do Katowic a potom na sever po ceste c. 1 do Piotrkowa Tybunalskiego a dalej po uz spominanej ceste c.8 do Wa-wy. Tato volba ma tu vyhodu, ze od Wroclawi az do Wa-wy sa ide v podstate po stvorprudovej ceste, ale zase s velkou premavkou a je to aj zachadzka.

Ja osobne by som isiel po D11,HK, Nachod, po polskej 8-cke na Klodzko,ale odtial dalej po 46-ke na Nysu, Opole do Czestochowej na c.1 a dalej uz ako bolo popisane,teda Piotrkow Tryb., a po c.8 do Wa-wy.

Ist na Ostravu, ci uz juhom po D1 cez Brno, alebo severom po D11 a nasledne po 35-ke na Olomouc podla mna nema zmysel, je to zachadzka z hladiska vzdialenosti a aj casu. To az po dostavani celej D1 a polskej A1 bude pohodlna trasa, ale tiez je pravda, ze v tej dobe uz môze byt v prevadzke aj komplet D11, R11, S3, A8 a ta bude samozrejme bez konkurencie. :wink:

Ja som minuly rok 3 krat isiel z Prahy do Wroclawa a poviem ti ze je maly rozdiel ci R10 alebo D11, na Polskej strane sa stejne zdrzis. A to nehovorim na konci D11 pri HK kde je velke zdrzanie pocas tyzdna. Mne urobit 270 km trvalo aj skoro 4 hodiny :frowning:

Este sa da ist cez D11 a pri Jaromeri odbocit na Trutnov a odtial na Lubawku cesta c.3. Pri Bolkove sa napojis na cest c.5 a potom sa dostanes na dialnicu A4. Cesta nie je tak preplnena ako cez Nachod.

PO bude ohladne dopravnej infraštruktúry pokračovať v realizovaní programu vytýčeného počas vládnutia PiS

Vládnuca Občianska platforma bude v budovaní dopravnej infraštruktúry krajiny pokračovať aj realizovaním programu vytýčeného už počas vládnutia predchodzej vládnej garnitúry strany Právo a spravodlivosť (PiS). Potvrdil to súčasný minister dopravy Cezary Grabarczyk na včerajšom zasadnutí komisie infraštruktúry a dopravy poľského Sejmu. Predstavil tam hlavné zámery programu svojej politiky ohľadne dopravy na najbližšie roky.
Tento program predpokladá do roku 2012 postaviť nové diaľnice o dĺžke 640 km a taktiež 1310 km rýchlostných ciest v hodnote 126 mld zł. V najbližších troch rokoch sa počíta aj s výstavbou a modernizáciou ciest za 38 mld zł.

rp.pl/artykul/82481.html

Takze zase fotoreportaz zo vcerajsieho dna od Jaimara z useku: Laliki-Zwardoń
skyscrapercity.com/showpost. … count=1962

Sneh sa roztopil, pocasie praje, mozno stavat dalej.. :wink: